Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Zakelijke Dienstverlening » Mediation » Alimentatie Mediation
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Alimentatie mediation en krijg online een antwoord van de specialist in Alimentatie mediation

Zelf een vraag over Alimentatie mediation? Klik hier.
Meer vragen over Alimentatie mediation.
De huidige beheerder van de rubriek Alimentatie mediation:
Naam: Nico K.J. Wiggers
Bedrijf: Wiggers mediation
Reactiesnelheid: 26 uur
Waardering: 8.2 (van max. 10)
Meer informatie over Nico K.J. Wiggers vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Alimentatie mediationVragen over Alimentatie mediation via RSS. Klik hier.
RSS over Alimentatie mediation op jouw website?Vragen over Alimentatie mediation op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Alimentatie mediationVragen over Alimentatie mediation via E-mail. Klik hier.

Wijzing draagkrachtpercentage per 14 juli 2009

[Gesteld op: 09-08-2009]

Toelichting:
Per 14 juli jl is het draagkrachtpercentage bij kinderalimentatie gewijzigd van 60% naar 70%. Heden, 9 augustus 2009, zijn we nog wachtende op de schikking van deze alimentatieprocedure, waarbij bij de berekeningen van beider advocaten nog uitgegaan is van een percentage van 60% aangezien de zitting 2 weken voor de wijziging heeft plaatsgevonden. Uitspraak gaat dus minimaal 3 weken plaatsvinden nadat het nieuwe tremarapport met de gewijzigde draagkrachtpercentages zijn gepubliceerd. (momenteel uitgaande dat de rechter in zijn berekeningen geen rekening gehouden heeft met de gewijzigde draagkrachtpercentages).
Kan in een evt. hoger beroep het percentage van 70% aangevoerd worden aangezien bij een hoger beroep de zaak inhoudelijk opnieuw wordt bekeken?
Antwoord:
Beste, een beschikking door de rechtbank afgegeven duurt meestal 6 tot 8 weken.
Nu heeft u het erover dat het percentage gewijzigd is van 60 naar 70%. Toevallig heb ik net de wijzigingen uitgeprint en daar staat niets van in. De bijstand norm is gewijzigd en de basishuur begrepen in het bijstandbedrag is verhoogd.
Er wordt bij een berekening inderdaad gesproken van 70% draagkrachtruimte als er uitgegaan is van een netto berekening. Dit is van toepassing bij een bruto inkomen tot € 2.000,00 per maand excl. vakantiegeld. Dis is al jaren zo. Wordt er uitgegaan van een buto berekening dan is en blijft het 60%.
Met vriendelijke groeten Lida Steekersen Sanada administratiekantoorMediation Collectief RijnmondWillem Alexanderlaan 113171 CR Poortugaalwerktijden: maandag t/m donderdag 09:00 uur - 17:00 uurmobiel: 06-401.09.255web: www.mediationcollectiefrijnmond.nl

mail: lidasteekers@mediationcollectiefrijnmond.nl

 
Reactie vraagsteller:
Misschien is het wijs om dan het hele rapport uit te printen of vanaf punt 4.5 het tremarapport door te nemen inzake draagkrachtpercentage.

Citaat:
Teneinde de onderhoudsplichtige enige ruimte te laten om de lasten te kunnen voldoen waarmee bij de bepaling van zijn draagkracht geen rekening is gehouden en hem/haar een prikkel te verschaffen om te blijven werken, worden de draagkrachtpercentages voor zowel de netto als de bruto methode gesteld op 70%.
Aanvullend ter uwer informatie:
De achterliggende gedachte is dat voorheen het draagkrachtloos inkomen van de onderhoudsplichtige ouder, meestal de vader, werd beschermd door het in aanmerking nemen van diverse lasten, met als gevolg dat er in veel gevallen weinig ruimte overblijft om kinderalimentatie te betalen. Daarvan is dan weer de consequentie dat de verzorgende ouder, meestal de moeder die doorgaans weinig inkomen heeft, degene is die in alle kosten van de kinderen zal moeten voorzien, hetgeen als onrechtvaardig en in ieder geval als onbevredigend wordt ervaren. De werkgroep acht het van belang dat ouders (ook na hun uiteengaan) financieel verantwoordelijk blijven voor de kinderen en dat kinderalimentatie een hoge prioriteit heeft.

 
Antwoord Beheerder:
Beste, aangezien het rapport vanaf aug. 2008 grondig gewijzigd en meestal ontvang je bericht als er belangrijke wijzigingen zijn aangebracht. Dit keer werd er alleen vertelt dat en wijzigingen waren in de bijstandwet. Vandaar dus. Bedankt voor deze opmerking. Ik ga het weer printen.

Ja en of er veranderingen in moeten worden aangebracht in de alimentatie die u ontvangt zou ik bespreken met uw advocaat. Wacht af wat deze zegt.
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Wijzing draagkrachtpercentage per 14 juli 2009:

Wat zijn onze rechten?
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2011-12-01 20:45:15
wwb uitkkering gestopt om dat we op camping wonen
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2009-07-28 04:46:51
Uitkering zonder vast adres
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2009-11-27 16:57:06
Opzegtermijn: recht van werkgever of werknemer?
      [Gesteld in Ontslag]
2009-06-18 10:14:00
recht uitkering geen inschrijfadres
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2009-08-26 15:54:54

Gemiddelde score Alimentatie mediation: 8.3 (22x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+