Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Alternatieve Geneeswijzen » Homeopathie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Homeopathie en krijg online een antwoord van de specialist in Homeopathie

Zelf een vraag over Homeopathie? Klik hier.
Meer vragen over Homeopathie.
De huidige beheerder van de rubriek Homeopathie:
Naam: Bianca Wezenberg
Bedrijf: Praktijk voor klassieke homeopathie
Reactiesnelheid: 38 uur
Waardering: 8.5 (van max. 10)
Meer informatie over Bianca Wezenberg vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over HomeopathieVragen over Homeopathie via RSS. Klik hier.
RSS over Homeopathie op jouw website?Vragen over Homeopathie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over HomeopathieVragen over Homeopathie via E-mail. Klik hier.

Waarom hoor ik zo weinig over de boeken van Kent ?

[Gesteld op: 07-08-2009]

Toelichting:
Veel middelen tegen griepvirus! Echte homeopaten zouden daarover moeten berichten. Geen complexmiddelen! Waar blijft de echte homeopaat?
Antwoord:
Ik heb geen idee waar je zo weinig wordt over de boeken van Kent. Ze bevatten veel waardevolle aanwijzingen. En ja, in de oude homeopathie literatuur is er erg veel ervaring met geneesmiddelen voor griep. Niet voor griep virussen. Onder mijn eigen patiënte doe ik veel aan voorlichting over het genezen van griep met homeopathische geneesmiddelen, en ook op onze opleiding besteden er veel aandacht aan. Het probleem is een beetje dat elk mens en andere reactie heeft op de griep. En juist omdat we individueel behandelen en kijken is het lastig om algemene aanwijzingen te geven voor een griep. Als er een griepepidemie is ontstaan er veel gemeenschappelijke aanwijzingen maar dan een stuk of 3 a 4 homeopathische geneesmiddelen passend zijn. Dat stadium is echter nog steeds niet bereikt. Er is meer media aandacht en gepraat over de verschillende griepen maar een echte epidemie of pandemie is er nog niet gaande. Als beroepsgroep hebben we al elk jaar een week van de homeopathie waarin we de afgelopen twee jaar veel aandacht hebben besteed aan besmettelijke ziektes. Dat zullen zeker blijven doen.

En wat dat betreft te complex middelen, ik werk er zelf nooit meer heb geen ervaring. Ik hoor echter wel van mijn patiënte dat ze dat soort middelen gebruiken en daar baat bij hebben. Of het echt geneest daar heb ik geen idee van. Ik werk zelf uitsluitend met enkelvoudige middelen en behaal daarmee goede resultaten.

Met vriendelijke groet,

Franc Müller

 
Reactie vraagsteller:
Ik begrijp uw goede bedoelingen, echter een man als Kent, die de Materia med. volkomen op zijn duimpje kent, die vindt men niet meer ! Men kan toch stellen: Met die en die symptomen kan men dat en dat gebruiken! Bij koorts zonder rood hoofd Aconitum en met rood hoofd Bella Donna. In die stijl dus. Homeopatish kan men virussen te lijf gaan, allopatisch niet. Heel moeilijk zoals we zien. Alleen onderdrukkingsmiddelen. Het valt mij tegen dat Homeopathie weinig weerstand biedt tegen de gevestigde orde.. allopaten. Griep biedt veel middelen, zoals Aconitum, Bella donna, China, Bryonia, Gelsemium, Arsenicum Album etc. ieder met zijn eigen specifieke eigenschappen. NUx vomica en vooral Eupatorium.. De mensen moeten van jullie groep handvaten krijgen tegen de griep. Dat bedoel ik. Groet Ruud Kraan.
 
Antwoord Beheerder:
Beste Ruud,

ik begrijp je felheid. Maar ik kijk er wat anders tegenaan. Ik ga niet de strijd aan op de manier die jou voor ogen staat. Ik licht mensen zorgvuldig in over hoe je vanuit de homeopathie andere antwoorden kunt formuleren. Strijden met de reguliere geneeskunde leid tot niets is mijn ervaring de afgelopen 20 jaar. Ik sta meer een dialoog voor, hoewel ik zeer kritisdch blijf ten opzichte van de reguliere geneeskunde. Ik ben het met je eens dat een griep homeopatisch zeer goed te behandelen is. ik berstrijd echter geen griepvirussen maar behandeln
mensen met symptomen die men in de reguliere geneeskunde onder het etiketje griep zou plaatsen. Als homeopaat ben ik geheel niet geintereseerd of het nu griep is of niet, laat staan of die griep nu mexicaans, hong kong is of iets anders. Alleen de symptomen (de klachten) van mijn patiŰnten tellen. Natuurlijk ken ik al die typische middelen die bij "griep"en aanverwante ziektebeelden van toepassing zijn. Ik ben allen erg huiverig als mensen zelf met die middelen aan het experimenteren gaan, vandaar dat ik niet zo'n voorstander ben het onder breed publiek brengen van die kennis. De opleiding waraan ik verbonden ben doet dat wel in de vorm van een cursus eerste hulp. Dan heb je de mogelijkheid de mensen goed uit te leggen hoe ze met de middelen en de keuze daarvan kunnen omgaan.
Dit alles houdt jou natuurlijk niet tegen om de inzichten zoals die in Kent sstaan te verspreiden. Waar je wel rekening mee moet houden is dat de ziektebeelden zoals sie in Kent zijn tijd voorkwamen tegenwoordig nog maar zelden gezien worden. De ziektebeelden zijn nu vaak veel complexer en minder helder.

met vriendelijke groet,

Franc MŘller
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Waarom hoor ik zo weinig over de boeken van Kent ?:

SCHOORSTEENSCHADE ivm dakopbouw bovenburen
      [Gesteld in Bouwen & Restaureren]
2014-10-18 08:42:10
Waar hebben we recht op nu me zoontje doof is?
      [Gesteld in Hoortoestellen]
2010-10-04 21:38:43
luchthoorn
      [Gesteld in Politie]
2010-09-05 14:02:13
Verborgen gebrek schoorsteen?
      [Gesteld in Recht-Groningen]
2012-04-30 16:19:18
Recht om te zwijgen 1e verhoor
      [Gesteld in Advocaten-Belgie]
2013-04-19 18:57:59

Gemiddelde score Homeopathie: 8.5 (92x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+