Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Kinderen » Geestelijke Gezondheid
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Geestelijke Gezondheid en krijg online een antwoord van de specialist in Geestelijke Gezondheid

Zelf een vraag over Geestelijke Gezondheid? Klik hier.
Meer vragen over Geestelijke Gezondheid.

Beheerder worden?

De rubriek Geestelijke Gezondheid heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Geestelijke Gezondheid Klik hier.

RSS over Geestelijke GezondheidVragen over Geestelijke Gezondheid via RSS. Klik hier.
RSS over Geestelijke Gezondheid op jouw website?Vragen over Geestelijke Gezondheid op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Geestelijke GezondheidVragen over Geestelijke Gezondheid via E-mail. Klik hier.

vragen seksueel misbruik

[Gesteld op: 03-08-2009]

Toelichting:
Geachte heer/ mevrouw,

Ik ben een jongen vrouw van 21.van mijn 13 tot mijn 17de levensjaar ben ik seksueel misbruikt door mijn vader.
Mijn vader is voor dat feit veroordeeld. IK ben gelijk bij mijn vriend en zijn ouders gaan wonen. Mijn moeder en broer wonen nog echter bij mijn vader.
Mijn moeder en broer bleven helaas pal achter mijn vader staan. Om het contact met mijn moeder en broer te behouden moet ik geheel tegen mijn gevoelens in
weer bij hun opzoek gaan waar mijn vader zo nu en dan ook bij was. Ik heb wel geprobeerd contact met mijn vader te vermijden. Ik heb nooit de waarheid
aan mijn vaders als aan mijn moeder durven te vertellen dat ik geen contact meer met mij vader wilden. Voor mijn gevoel was mijn vader nog altijd de machtigste
en was hij in de positie om mijn moeder en mijn broer bij mij vandaan te houden. MIjn vader heeft me ook meerdere malen verteld nu ik eenmaal contact met hem heb
kan ik ook niet meer terug. Ik dacht daar toch werkkelijk anders over.

Het contact en het misbruik hebben veel met mij gedaan en ik ben daar nog lang niet van hersteld.
Dat mijn vader mij nooit gehoord heeft stond mijn herstel in de weg. Nog dagelijks wordt ik wakker en voel ik me rot dat ik weer wakker ben geworden.
Ik zie de zin van het leven niet en voor mij hoeft het allemaal niet meer. Voor mijn gevoel zit ik nu al op mijn 21ste jaar te wachten op mijn dood.

Ik weet dat dit niet normaal is en dat ik moet leven als mijn leeftijds genoten. Ik weet wie en wat de oorzaak is van mijn situatie, daarom ben ik begin dit jaar
een civile procedure tegen mijn vader begonnen. Mijn vader ziet helaas het leed dat hij me heeft aan gedaan nog steeds niet. Het feit dat ik contact met hem gehad heb
gebruikt hij tegen mij. Ik weet dat ik ondanks dit nog redelijk sterk sta, maar voor 1 keer wil ik echte zekerheid.

De vragen van mijn advocaat en mij zijn dan ook:
1 Is het gebruikelijk dat het slachtoffer na het misbruik nog contact heeft met de dader om dat haar moeder en broer daar nog wonen.?
2 Is het bebruikelijk dat het slachttoffer na het seksueel misbruikk geen nee durft te zeggen tegen de dader over het contact, omdat zij hem nog steeds ziet als de machtigste?

Ik hoop dat u mijn vragen zo spoedig mogelijk wilt beantwoorden. Ik dank u alvast voor u medwerken.
Ik kijk uit naar uw antwoorden.

met vriendelijke groet,
Nicole
Antwoord:

Hallo Nicole, ten eerste even mijn excuses namens Gratisadviseurs, dat je lang op een antwoord heb moeten wachten, maar ik JP ben sinds vandaag beheerder van deze groep en zal mijn best doen u een passend antwoord te geven. Ook wil ik mijn complimenten uitspreken voor uw zeer uitgebreide en moedige verhaal, want het is niet niets wat u mee gemaakt heeft. Mijn petje af hoor, dat u dat hier zo open wil bespreken. Ik moet wel zeggen, dat dit meestal wel een manier is om je gevoel te uiten.

Wat betreft de vragen aan het eind. Ik vind het jammer, dat je de vragen stelt uit naam van je advocaat ook. Deze kan over het algemeen wel inschaaten of uw reactie normaal is. Als de ervaring voldoende is dan denk ik dat de advocaat u ook weet dat het moeilijk is tegen een dader nee te zeggen, omdat deze al macht heeft gehad over u. Ook de omgang met de dader verplicht is niet vreemd, maar moet niet vanzelfsprekend zijn lijkt mij. U moet daar de keuze in kunnen maken en voor uzelf op kunnen komen. Ik denk dan ook dat de reden voor het zien van uw vader nu, dan ook een gedwongen situatie is en dat is niet echt handig. 

Om op uw verhaal in te gaan wil ik ook een aantal punten aanstrepen.

U bent wat aangedaan door uw vader en logisch zal uw vader dit niet makkelijk toegeven of zo zien. Je moet ook bedenkden dat er gevangenissen vol zitten met mensen die nog nooit iets gedaan hebben. Dus dat uw vader ontkent is normaal, want er hangt ewel een heftige straf boven zijn hoofd. Ook kan je je voorstellen dat een vader niet in hoeft te zien, dat hetgeen hij normaal leek te vinden  bij jou als misbruik overkomt, natuurliik is dit nu niet goed in te schatten, omdat de ernst van het misbruik niet duidelijk is. Maar over algemeen zal de dader het gedaan hebben met de gedachte dat dit niet erg zou zijn. Dit bevestig u ook, door te zeggen dat hij niet inziet welk leed u heeft moeten doormaken. Ik kan me voorstellen in uw suituiatie, dat u uw vader niet wil tegenkomen.

Het moeilijke in uw verhaal is, dat u wel contact met uw broer en moeder wil, maar dat uw vader hier ook regelmatig is. Het komt bij mij nu erg over of u uw moeder en broer niet wil missen, ondanks zij je ook niet willen steunen in je verdriet en tenminste er ook niet open voor staan. Logisch, dat je natuurlijk hen ook niet kwijt wil, omdat jevader je iets heeft aangedaan, dan zou hij ook nog eens de rest van je gezin van je afpakken. Ik begrijp de tweestrijd erin.

Wat mij erg belangrijk lijkt, is het delen en verwoorden van je verhaal naar je moeder en broer en ze uitleggen dat de confrontatie te groot is. Mopchjten ze dit niet willen geloven, dan is er voorlopig van jou kant een beperking met bezoek aan hun. Je kan zeggen dat je dan alleen nog maar contact kan hebben op momenten, dat je vader er zeker niet bij is. Je kan ze bijvoorbeeld voortaan op neutraal terein kunnen ontmoeten of zo. In ieder geval tot de zaak zover rond is, dat er aangetoond wordt dat jij echt wat aangedan bent.

Ook vind u wel op een leeftijd, dat u bepaald wat u wel en niet fijn vind en dit hoeft niemand anders meer te doen voor u. U bent volwassen en zou in ieder geval sterk moeten zijn uw wensen duidelijk te maken en uit te voeren. Zo ook de invloed van je vader, die nog steeds zal proberen die macht over je te behouden. 

Ik vrees ook, dat je nu denkt dat je allen bent in de situatie, maar dat is niet zo. Honderden mensen hebben zulke ervaringen, de een meer dan de ander, maar over het algemeen erg genoeg, om het leven te verafschuwen. Veela komt dit voort uit het idee, dat je veel hebt toegelaten tijdens de misbruik en dat je toen harder nee had moeten geven. Maar ook is bekend, dat dit niet kan als je zo gebruikt wordt, de macht is dan te groot om hier tegen in te gaan. Duidelijk is dus, dat de ellende niet door jou is veroorzaakt maar door de dader, in dit geval je vader. Het is dan ook moeilijk te bevatten, mar om het leven zinloos te vinden en eng, is een logische reactie, maar een onterechte. Niet iedereen heeft je die pijn aangedaan, er zijn genoeg mooie dingen die je tegen kan komen. B.v. een leuke vriend, die wel jou respecteerd zoals jij bent en met jou bagage. Ik denkd an ook dat je jezelf niet moet straffen, door de schuld aan het leven te geven en hier van te denken, dat het niets waard is. Jij hebt niets fout gedaan en heb het recht op steun hulp en begrip. Reden genoeg om er wat van te maken. Laat je het levensplezier niet afpaklen, door iemand die jou je eer heeft gestolen toch.

Ik denk, dat als je dit goed doorneemt met je advocaat en eventueel extra hulp vraagt van een maatschappelijk werker of psycholoog, dat je dan ook je verder familie leden niet kwijt hoef te raken en in jou geval, dat je vader het niet voor elkaar krijgt ook nog eens dat laatste beetje Nicole af te pakken. 

Ik wil je dan ook heel veel sterkte toewensen en hopelijk kom je er uit. Laat deze late reactie svp niet de reden zijn om je moed te verliezen. Ieder mens is het waard om te leven en geloof me praten met andere lotgenoten helpt erg goed.

Een stevige knuffel voor een stoere meid, die toch maar even hier een heftig verhaal heeft kwijtgedurft.

Doei JP. 

 
Reactie vraagsteller:
Beste JP,

Alsnog bedankt voor uw reactie.
Ik moet u zeggen dat ik erg geraakt ben door uw mail. Nog nooit heeft iemand in mijn omgeving deze woorden tegen mij gezegd zodat ik een andere kijk op het hele gebeuren heb gekregen.
Ik kan niet in woorden beschrijven hoe dankbaar ik u ben, dan spreek ik niet alleen over de antwoorden op de vragen van mijn advocaat maar op de hele peptalk.
Nogmaals bedankt.

groetjes nicole
 
Antwoord Beheerder:
Graag gedaan hoor en als je ooit ene keer wilt praten kan je via mijn website in mijn profiel een keer me mail vinden an anders mijn nummer, maard an niet zo maar voor gewonen koetjes en bijtjes hoor.

Nogmaals heel veel stewrkte en ik hoop echt dat je erdoor komt. Groetjes JP
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan vragen seksueel misbruik:

Vond seks. misbruik lekker, is dit normaal?
      [Gesteld in Seksueel Misbruik]
2007-03-18 23:27:20
pathologische leugenaar
      [Gesteld in Psychiatrie]
2007-11-12 09:37:04
wat is incest?
      [Gesteld in Incest]
2007-11-24 17:49:49
Seksueel misbruik nog te vervolgen?
      [Gesteld in Seksueel Misbruik]
2009-04-09 13:26:39
Seksuele intimidatie
      [Gesteld in Familierecht]
2009-12-30 09:33:21

Gemiddelde score Geestelijke Gezondheid: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+