Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión espańola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Recht » Recht-Noord Brabant
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Recht-Noord Brabant en krijg online een antwoord van de specialist in Recht-Noord Brabant

Zelf een vraag over Recht-Noord Brabant? Klik hier.
Meer vragen over Recht-Noord Brabant.
De huidige beheerder van de rubriek Recht-Noord Brabant:
Naam: UwJurist.nl mr. Monique Doomernik
Bedrijf: Uwjurist.nl
Reactiesnelheid: 5 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over UwJurist.nl mr. Monique Doomernik vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Recht-Noord BrabantVragen over Recht-Noord Brabant via RSS. Klik hier.
RSS over Recht-Noord Brabant op jouw website?Vragen over Recht-Noord Brabant op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Recht-Noord BrabantVragen over Recht-Noord Brabant via E-mail. Klik hier.

Voetstappen in het zand, De partner die wegrent!

[Gesteld op: 31-07-2009]

Toelichting:
Mijn vraag gaat om het volgende:
19 februari 2009 ben ik samen met een nicht van mijn vrouw in een V.O.F. gestapt. Bij de oprichting van de V.O.F. is ook een contract opgesteld en ingediend bij de KvK. Het betreft een schoenenwinkel.
Er zou een 3e vennoot bijkomen die voor € 10.000,00 deel zou nemen. Voordat de 3e vennoot daadwerkelijk deel zou nemen moest hij eerst een BV oprichten om zich eerst privé zeker te stellen. Alles voor mij logisch. Omdat de V.O.F. al in januari een huurcontract is aangegaan voor het pand wat als winkel dient en bij de 3e vennoot de bewuste BV in oprichting nog niet actief was heeft de man van “mijn” nicht zich ermee bemoeid en heeft de 3e vennoot op de huid gezeten om met de € 10.000,00 “over de brug” te komen. Er was al een bestelling voor de voorraad gedaan en de huur is al 2x privé betaald. De 3e vennoot heeft afgehaakt doordat hij op de huid werd gezeten. De winkel is op 19 februari 2009 open gegaan. In 2 maand tijd bleek dat “mijn” nicht en haar man schulden hadden bij de belastingdienst en de huur voor 3 of 4 maanden niet heeft betaald. Ik heb hun geholpen met deels privé geld en deels met de omzet van de winkel. Omdat “mijn”nicht zelf aangaf dat er nog wel meer schulden kunnen zijn bij leveranciers van het bedrijf van haar man, heb ik haar gezegd dat het beter was dat ze tijdelijk uit de V.O.F. stapt en thuis de financiële situatie op orde gaat brengen zodat ze daarna weer terug kan komen in de V.O.F. “Mijn” nicht is inderdaad uit de V.O.F. gestapt maar wilde niet meer terug keren. Dus nu heb ik sinds 01-05-2009 een eenmanszaak en heb op 01-07-2009 de handelsnaam laten wijzigen. Nu heb ik een levensgroot probleem doordat ik zo stom ben geweest hun te helpen en in plaats daarvan een deel van de rekening bij mijn leverancier te betalen, moet ik het nu alleen doen. Ik heb een schuld van € 19.000,00 naar € 8.500,00 terug weten te brengen met omzet en privé geld. Het gaat op dit moment niet zo bijzonder met de omzet in de winkel, door dat ik met de betaling iets heb moeten regelen bij mijn leverancier krijg ik geen voorraad meer en dit al sinds maart. Nu denk ik dat ik het niet ga redden om de winkel in stand te houden. Mijn 1e vraag is het volgende: “in hoeverre is “mijn” nicht nog aansprakelijk voor de schulden die gemaakt zijn voor de ontbinding van de V.O.F. en wanneer ze aansprakelijk is geld dit ook voor de rest van het huurcontract? Ik heb nl al een andere handelsnaam. Mijn 2e vraag is wie kan mijn winkel redden?
Antwoord:
Beste meneer, mevrouw,

Erg vervelend voor u allemaal dit, laat dat eerst duidelijk gezegd zijn! Wat nog niet helemaal duidelijk is, is of de derde vennoot wel ooit het VOF-contract heeft meegetekend en wat daar instaat. Wellicht dat hij ook nog aan te spreken is. Voor wat betreft uw schulden op dit moment: De schuldeisers mogen zowel de VOF als de afzonderlijke vennoten aanspreken voor de totale schuld, waarbij de vennoten ook prive aansprakelijk zijn, voor het moment dat er sprake was van een VOF op het moment dat de schulden/afspraken werden gemaakt. Het lijkt er op dat uw nicht dus voor een groot gedeelte nog aansprakelijk is voor deze schuld. 

Wie uw bedrijf kan redden is een lastige... u kunt een goed bedrijfsplan en financieringplan maken en een aantal banken proberen maar zoals u weet is dat nu niet bepaald een goede tijd daarvoor. Ook kunt u via advertenties op zoek gaan naar een investeerder. 

In ieder geval succes!
Beantwoord door:
UwJurist.nl mr. Monique Doomernik
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Voetstappen in het zand, De partner die wegrent!:

bindingangst of niet?
      [Gesteld in Psychologie]
2011-06-21 14:32:29
Gaan we het redden ondanks bindingsangst?
      [Gesteld in Psychologie]
2011-03-04 19:37:54
Heb ik bindingsangst?
      [Gesteld in Psychologie]
2011-03-28 17:27:51
mijn vriend heeft adhd .i
      [Gesteld in Psychologie]
2011-05-02 14:28:05
Bindingsangst of niet?
      [Gesteld in Psychologie]
2011-05-02 18:43:55

Gemiddelde score Recht-Noord Brabant: 7.3 (45x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+