Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franÁaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiůn espaŮola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » NLP » NLP Therapie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek NLP therapie en krijg online een antwoord van de specialist in NLP therapie

Zelf een vraag over NLP therapie? Klik hier.
Meer vragen over NLP therapie.
De huidige beheerder van de rubriek NLP therapie:
Naam: Marga Dekkers
Bedrijf: Praktijk marga dekkers
Reactiesnelheid: 11 uur
Waardering: 5.6 (van max. 10)
Meer informatie over Marga Dekkers vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over NLP therapieVragen over NLP therapie via RSS. Klik hier.
RSS over NLP therapie op jouw website?Vragen over NLP therapie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over NLP therapieVragen over NLP therapie via E-mail. Klik hier.

tegenstrijdige ideeŽn

[Gesteld op: 27-07-2009]

Toelichting:
In situaties waarin iemand boos op mij wordt/kritiek heeft op mijn handelen, ik ondertussen 100% overtuigd ben van de onschuld van mijn handelen in combinatie met het feit dat de handeling mij ook gelukkig maakt en al helemaal als het echt belangrijk voor mij is, krijg ik er gratis het gevoel bij dat ik zou hebben als ik de mening van mijn beschuldiger zou delen (schuldgevoel dus), terwijl ondertussen mijn overtuiging dat mij geen enkele blaam treft voor geen millimeter minder wordt. Ook al haal ik naderhand alle argumenten tevoorschijn die er bestaan die mij bewijzen dat het nergens op slaat om de mening van mijn beschuldiger te delen, dan nog blijf ik het gevoel van schuld houden. En het kan dan zelfs wel weken duren voordat dat gevoel mij loslaat en ik weer van mijzelf mag doen waar ik achter sta.

Nu ontdekte ik onlangs een waarschijnlijke factor van dat tijdelijke 'geloof' in andermans waarheid: Onder invloed van mijn opvoeding heb ik namelijk het volgende idee meegekregen:
Ik ben iemand die niet voor vol is aan te zien, in de betekenis van:'iemand die geen gepaste ouderdom, goed verstand en geoefendheid in enige zaak is toe te kennen'.
Als het nu zo zou zijn dat ik van mijzelf een onzeker iemand ben die veel twijfelt, zich snel onzeker laat maken in zijn beslissingen, dan zou dit idee mij alles verklaren. Maar dat is dus niet zo. Mijn diepste kern weet desondanks precies wat hij wil, wat hij vindt en weet dat hij daarop volledig kan vertrouwen. En dat is ook altijd zo geweest. Daarom zijn die situaties juist voor mij zo pijnlijk, omdat het steeds voelt als zelf-verraad. Immers, dit conflict treedt juist op ALS ik zeker ben van iets. Dat is het rare.

Ik ben blij dat ondanks kleineringen in mijn jeugd de kern in mij toch altijd in mijzelf is blijven geloven en wist dat het anders zat?
Maar hoe kan het dan zo zijn dat in die (hierboven genoemde) specifieke gevallen ik dan toch zo'n slaaf kan zijn van andermans meningen met het ondertussen pijnlijke besef dat mijn werkelijke mening totaal anders is, dat ik dat 'ik zit fout gevoel' helemaal niet hoor te hebben?

Maar mijn belangrijkste vraag: Hoe kan ik dit binnen NLP aanpakken?
Antwoord:

Goedemiddag,
een mens is een prachtig complex wezen en vele reacties en gedragingen zijn ondoorgrondelijk en niet te begrijpen. In uw gevoelsleven is blijkbaar iets wat de aandacht wil vragen en dat gebeurt dan op de ze manier. Schuldgevoel kan heel beklemmend en remmend zijn. Zonder precies de oorzaak te weten kan met een trance-beleving het deel, wat het blijkbaar belangrijk vindt dat u schuldgevoel voelt, benaderd en in beweging gebracht worden. Ons gevoelsleven wil alleen gehoord en gezien worden.
Heeft u hier al ervaring mee, dan zou u zelf een trance kunnen doen. Zoniet bent u van harte welkom in mijn praktijk of misschien bij iemand bij u in de buurt om kenneis te maken met deze krachtige therapievorm. Met vriendelijke groet,

Marga Dekkers
NLP-Masterpractitioner
www.geloofinjezelf.nl

Beantwoord door:
Marga Dekkers
profielpagina


Gerelateerde vragen aan tegenstrijdige ideeŽn:

Wat is het verschil tussen ADD en ADHD?
      [Gesteld in ADD & ADHD]
2006-12-15 15:18:32
Vacature salesmanager vereisten.
      [Gesteld in Sales]
2006-12-14 15:04:33
Mijn vraag is of u bekend bent met APS ?
      [Gesteld in Chronisch Vermoeidheidssyndroom]
2007-02-05 17:01:36
Tijdens teamuitje gezoend met collega
      [Gesteld in Geesteswetenschappen]
2009-11-29 20:21:58
Vragen over zuur-basen-balans in mijn voeding
      [Gesteld in Natuurgeneeskunde]
2012-08-03 08:04:40

Gemiddelde score NLP therapie: 5.6 (22x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+