Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Zakelijke Dienstverlening » Juridisch
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Juridisch en krijg online een antwoord van de specialist in Juridisch

Zelf een vraag over Juridisch? Klik hier.
Meer vragen over Juridisch.
De huidige beheerder van de rubriek Juridisch:
Naam: UwJurist.nl mr. Monique Doomernik
Bedrijf: Uwjurist.nl
Reactiesnelheid: 5 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over UwJurist.nl mr. Monique Doomernik vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over JuridischVragen over Juridisch via RSS. Klik hier.
RSS over Juridisch op jouw website?Vragen over Juridisch op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over JuridischVragen over Juridisch via E-mail. Klik hier.

Hoe gedeeltelijke ontbinding van een contract?

[Gesteld op: 26-07-2009]

Toelichting:
Onze aannemer zou een schutting, overkapping en schuur van 6.000 euro bouwen bij ons huis. Volgens de offerte zou hij binnen 3 weken het geheel opgeleveren. Hij zou in 4 termijnen betaald worden.

Tijdens de bouw bleek het heel duidelijk dat hij geen ervaringen had met dit werk. Gedurende 3 weken was de aannemer meestal niet bij ons aan het werk. Alhoewel hij niet op 75% van het werk was hebben wij toch de 3e deel betaald want hij had geld nodig om materiaal te bestellen. Na een paar dagen toen het werk nauwelijks af was hebben wij hem een schriftelijk ingebreke stelling gestuurd aangetekend met een overzicht van gebreken: wat niet uitgevoerd was en gebreken op huidig geleverd werk en daarin een termijn gesteld voor complete oplevering.
Hij is toen weer aan het werk gegaan om het vervolgens weer af te laten weten en heeft onze nieuwe termijn overschreden. Wij hebben toen schriftelijk gedreigd om het contract te ontbinden en een schadevergoeding gevraagd. De aannemer is toen weer direct aan werk gegaan en heeft een datum voorgesteld voor oplevering.

Tegen de dag van oplevering heeft mijn vrouw hem verteld dat hij niet kon opleveren want er was geen overkapping gebouwd, geen deuren, nauwelijks bestrating en vele anderen missende zaken. Hij heeft al zijn gereedschappen meegenomen.
Hij heeft per email een proces verbaal opgestuurd waarin hij 5% wettelijke kosten van ons eist? Daarbij maakte hij een lijst van al het werk wat niet is gedaan en geeft aan dat wij de oplevering accepteren en tevens een rekening voor de laatste 25%, additionele materiaal (wat hij niet gekocht heeft) en een reductie van enkel 2 deuren.
Wij hebben hem vervolgens een aangetekende brief gestuurd met een gedeeltelijke ontbinding van de overeenkomst en hem verzocht om 1500 euro terug te betalen, want hij is niet klaar en geen datum geeft waarop hij wel klaar is en het werk gebreken vertoont. Wij gaven hem 2 weken voor betaling.

Heden weer een mail van hem waarin hij een opleveringsafspraak eist, hij graag het werk afmaakt, dreigt dat wij de 5% moeten betalen en dat hij het materiaal wat hij nu heeft geleverd voor de schutting wil afbouwen en mee terug nemen als wij niet betalen.
Wij hebben niets met deze aannemer ondertekend, enkel facturen betaald. Wat kunnen we doen? Kan hij zomaar het materiaal ophalen en de schutting zelfs afbouwen? Staat hij in zijn recht om een opleveringsafspraak? Onder welke condities kunnen wij een overeenkomst verbreken?
Antwoord:
Geachte vragensteller,
Oplevering dient plaats te vinden en daarbij maakt u dan melding van alle gebreken, die conform offerte moeten worden hersteld. Als dat niet naar tevredenheid gebeurd kunt u de aannemer aansprakelijk stellen en uw laatste betaling stoppen. Als u al teveel betaalde voor het geleverde werk vordert u het teveel betaalde geld terug. Aannemer aanmanen en bij weigering naar de kantonrechter.
Het antwoord op uw vraag hangt af van alle omstandigheden in uw geval. Die dienen bekend te zijn om een goed antwoord te kunnen geven op uw vraag. Kennisneming van de feiten, afspraken en documenten is van belang om een zo goed mogelijk antwoord aan u te kunnen geven. Dit werk valt buiten de gratis antwoordservice, omdat dit teveel tijd vergt, waarvoor wij uw begrip vragen.
Wilt u meer weten over mogelijke oplossingen voor uw geschil, dan kunt u per e-mail contact met ons opnemen. Op: www.JuridischeRaad.nl. vindt u ons e-mail adres.
Wij zijn gespecialiseerd in conflictbeslechting door bezwaar, beroep en dagvaardingen. Wij behandelen huurrecht, consumentenrecht, arbeidsrecht, bestuursrecht, ruimtelijke ordening, bouwgeschillen, burenrecht, vastgoedrecht, ambtenarenrecht en pensioenrecht.
Ik stel u voor eerst een intake gesprek te voeren, waarbij ik u direct kan adviseren over de te nemen stappen. Een intakegesprek is niet gebonden aan tijd. Dan kunnen ook eventuele documenten ingezien worden. De kosten van het intakegesprek vraagt u op bij wieringen@raadsman.net 
Vastgoed is een specialisatie en wij zijn gericht op alles wat met uw onroerende zaken te maken heeft, zoals koop en verkoop, huur en verhuur, van zowel woon- als bedrijfsruimte. Tuinen en erfdienstbaarheden. Cliënten zijn woningscorporaties, huurdersorganisaties, particulieren en bedrijven. Vraag ons advies bij verborgen gebreken, achterstallig onderhoud, erfdienstbaarheden, huurprijzen, opzegging van koop- en huurcontracten, medehuur of contractsovername.
Voorkomen dat ersntige juridische geschillen ontstaan is ons uitgangspunt. Dat kan het beste door van tevoren uw afspraken en documenten te beoordelen en door goede algemene voorwaarden op te stellen. Als u geconfronteerd wordt met een rechtsgeschil doet u een beroep op ons. En als een gang naar de rechter nodig is, is onze deskundige bijstand onontbeerlijk.
Zoals in de rubrieksomschrijving staat behandelen wij geen alimentatie, personen- en familierecht en vreemdelingenrecht. Daarvoor kunt u daar stellen naar: tel 0900 – 4 000 000 dat is het telefoonnummmer van: www.rechtsagent.nl waar wij mee samenwerken.
Wenst u een toevoeging wegens onvermogen bel dan met het juridisch loket, het telefoonnummer staat op: www.hetjl.nl
Advocaat nodig? Neem dan eerst met ons contact op.
Met vriendelijke groet, Mr drs J. (Han) van Wieringen
www.JuridischeRaad.nl
www.RaadsmanRijnwoude.nl
www.raadsman.net
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Juridisch:
Handelsnaam & MerknaamModelcontractenRechtsvorm


Gerelateerde vragen aan Hoe gedeeltelijke ontbinding van een contract?:

jaarcontract
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Zuid Holland]
2009-05-01 13:24:53
Wat voor contract heb ik nu?
      [Gesteld in Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant]
2009-05-24 00:25:01
Kan contract veranderd worden? (Arts-assistent)
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Noord Brabant]
2009-05-31 00:56:57
contract verlengen
      [Gesteld in Personeelsmanagement-Flevoland]
2009-07-13 13:17:58
Verlening van 2 maanden met minder uren aanbieden?
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Overijssel]
2010-03-15 15:48:39

Gemiddelde score Juridisch: 8.0 (516x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+