Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Alternatieve Geneeswijzen » Chiropractie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Chiropractie en krijg online een antwoord van de specialist in Chiropractie

Zelf een vraag over Chiropractie? Klik hier.
Meer vragen over Chiropractie.
De huidige beheerder van de rubriek Chiropractie:
Naam: Dr. Alan Jenks
Bedrijf: Chiropractie westland
Reactiesnelheid: 170 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over Dr. Alan Jenks vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over ChiropractieVragen over Chiropractie via RSS. Klik hier.
RSS over Chiropractie op jouw website?Vragen over Chiropractie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over ChiropractieVragen over Chiropractie via E-mail. Klik hier.

Chronische slijmbeursontsteking, en Chiropractor

[Gesteld op: 24-07-2009]

Toelichting:
kan een Chiropractor mij van mijn slijmbeurs ( chronisch )afhelpen?
Antwoord:

Geachte heer/mevrouw,

 

Hartelijk dank voor uw vraag aan de chiropractor. U geeft echter niet aan welke slijmbeurs bij welk gewricht geïrriteerd is. Ik vermoed dat het gaat om een slijmbeurs in de schouder of heup.

 

Rond elk (groot) gewricht zijn een aantal slijmbeurzen. Een slijmbeurs is een kussentje gevuld met vocht die tussen een pees en het bot zit vlak bij de aanhechting van de pees aan het bot. Normaal gesproken zorgt de slijmbeurs er voor dat de pees probleemloos/frictieloos kan bewegen langs het bot.

 

Wanneer de gewrichten soepel bewegen gaat alles goed. Echter wanneer de bewegingspatronen verstoord worden, kan een slijmbeurs geïrriteerd raken. Dit kan zelfs zo erg worden dat er een slijmbeursontsteking ontstaan. Het belangrijkste is dan ook om uit te zoeken waarom de er een slijmbeursontsteking is ontstaan. Komt dit omdat bijvoorbeeld het schoudergewricht of heupgewricht niet goed soepel beweegt. Omdat er een disbalance is ontstaan in de spierspanning rond het gewricht. Dit kan komen door bijvoorbeeld een scheefstand bekken, of zenuwirritatie vanuit de nek of rug. Heel vaak komen de schouderklachten voort uit een verminderde beweeglijkheid van de borst- of nekwervels. Dit heeft zijn effect op de beweeglijkheid van het schouderblad en zo op het natuurlijk ritme van de beweging van het schouderblad en de bovenarm. Is deze samenwerking gestoord, dan loopt de beweging in het schoudergewricht niet meer zoals het hoort en kan deze beweging pijnlijk en beperkt worden.

 

In mijn kliniek voor chiropractie behandel ik dagelijks mensen met last van een slijmbeursontsteking in een schouder of bij de heup. Door de chiropractische benadering en behandelmethode vermindert de druk op de slijmbeurs en neemt de irritatie af.

 

Ik wil u dan ook adviseren om een afspraak te maken bij een erkende NCA chiropractor. Want ik ben ervan overtuigd dat chiropractie u ook kan helpen met uw klachten. Tijdens uw eerste bezoek gaat u samen met de chiropractor bespreken hoe het er met uw gezondheid en mogelijke klachten voorstaat (anamnese of vraaggesprek). Hierna zal de chiropractor overgaan tot een uitgebreid lichamelijk onderzoek. Centraal hierin staat uiteraard uw mogelijke klacht, maar tevens wordt de samenhang met andere lichaamsdelen onder de loep genomen. Bij dit onderzoek moet u denken aan neurologisch, orthopedisch en chiropractisch onderzoek. Er kunnen een aantal specifieke neurologische testen bij u gedaan worden.

 

Omdat het menselijk lichaam als een geheel functioneert is het vaak van groot belang om de tijd te nemen voor dit eerste consult. De chiropractor kan u na het vraaggesprek en lichamelijk onderzoek aangeven of u in aanmerking komt voor behandeling of dat u eventueel doorverwezen dient te worden. U krijgt dan een rapport van bevindingen. Hierin wordt u uitgelegd wat er aan de hand is en wordt u een behandelplan voor gesteld om tot verbetering te komen. Uiteraard wordt de behandeling altijd toegespitst op de patiënt en de klacht. De chiropractor behandelt de klacht altijd heel specifiek, daarbij kan gebruik gemaakt worden van hele subtiele manipulatieve technieken (niet te verwarren met het algemeen “kraken” van de fysio- of manueel-therapeut) maar daarnaast maakt de chiropractor ook gebruik van hele andere soms hele zachte behandeltechnieken. De behandeling wordt altijd toegespitst op de patiënt en de klacht.

 

Ik wens u alle succes om ze snel mogelijk een oplossing te vinden voor uw klachten. Het is wel belangrijk dat de chiropractor die u belt lid is van de NCA en geregistreerd staat bij de SCN. Dan weet u zeker dat u naar een erkende chiropractor gaat die voldoet aan alle kwaliteitseisen en dat de verzekering de consulten vergoed. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van uw polisvoorwaarden.

 

Ik hoop u vraag voldoende beantwoord te hebben. Mocht u nog vragen hebben of zijn er nog onduidelijkheden dan kunt u natuurlijk altijd weer contact opnemen met een NCA chiropractor of de Nederlandse Chiropractoren Associatie.

 

Informatie over chiropractie en de adressen van alle erkende en geregistreerde chiropractoren kunt u vinden op de website van de Nederlandse Chiropractoren Associatie, www.chiropractie.nl.

 

Met vriendelijke groet,

 

Marieke Zegelaar, DC

chiropractor

www.kliniekatlas.nl.

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Chronische slijmbeursontsteking, en Chiropractor:

help pijn in mij bilspier straalt uit naar kuit
      [Gesteld in Chiropractie]
2009-02-26 20:00:34
Wat kan ik doen tegen pijn te wijten aan scoliose?
      [Gesteld in Rugklachten]
2009-05-15 23:01:20
Ik wik wel eens weten wat ik heb.
      [Gesteld in Chiropractie]
2009-06-08 12:16:33
Waarom heb ik zo vaak ontstekingen?
      [Gesteld in Chiropractie]
2009-11-03 15:41:26
Wat mag wel en niet met een brace?
      [Gesteld in Rugklachten]
2009-11-29 12:45:53

Gemiddelde score Chiropractie: 8.1 (419x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+