Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Mensen
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Mensen en krijg online een antwoord van de specialist in Mensen

Zelf een vraag over Mensen? Klik hier.
Meer vragen over Mensen.
De huidige beheerder van de rubriek Mensen:
Naam: Nellie Timmermans-van de Kamp
Bedrijf: Interpunctie
Reactiesnelheid: 7 uur
Waardering: 8.4 (van max. 10)
Meer informatie over Nellie Timmermans-van de Kamp vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over MensenVragen over Mensen via RSS. Klik hier.
RSS over Mensen op jouw website?Vragen over Mensen op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over MensenVragen over Mensen via E-mail. Klik hier.

ik heb een vraag m.b.t. tot liefde & relatie:

[Gesteld op: 22-07-2009]

Toelichting:
Goedendag,

Het is eind juni uitgegaan met mijn ex vriendin. Toch bleef ik tot 19 juli bij haar wonen en dit is de reden: ergens dacht ik dat ik haar nog moest helpen omdat zij heel veel schulden heeft en ik nog op zoek moest naar een eigen huis. Ook had ik de stille hoop dat het wel weer goed zou komen ondanks dat we al tientallen ruzies ook zo hebben bijgelegd. Ik heb meerdere malen gevraagd aan haar of ze al een ander had ze zei elke keer nee tot afgelopen zondag toen gaf ze toe dat ze al enkele weken een andere man zag. Ik dacht dat ik gek werd ik voelde me zo verraden, waarom zei ze dat niet eerder? dan was ik meteen weg gegaan ik heb toen me spullen gepakt, alles en ben meteen weg gegaan de sleutel van haar huis heb ik later op een tafel gelegd op een brief waarop stond ik hoef je nooit meer te zien. En dat terwijl ze me ooit had belooft dat ze me nooit zou besodemieteren. Na 3 jaar heeft ze me hart eruit gerukt en kapot getrapt echt ik voel me enorm klote en tegelijkertijd een opluchting omdat ik met haar toch geen goede relatie had alleen in het begin hoe langer de relatie duurde hoe meer ik er achter kwam dat zij eigenlijk gewoon een verslaafde is aan zowel softdrugs, hard drugs, sigaretten en drank. Maar op de e.o.a. manier kon ze dit heel goed ook niet doen bijvoorbeeld een week zonder ofzo heel raar en daar zag ik altijd hoop in ik kan haar nog redden dacht ik dan het lukt me om haar uit de drugs te halen. Het lukt mij om haar nog meer van mij te laten houden. Ik heb nadat zij had toegegeven dat ze met een ander inmiddels wat heeft, geprobeerd om te huilen om het maar gewoon los te kunnen laten om weer zoals eerder door julie omschreven door de ergste kwelling en pijn vanjezelf heen te gaan maar ik kan niet meer om haar huilen misschien later, nu voel ik alleen woede en haat en dat wil ik eigenlijk ook niet voelen.
Ik heb altijd alles gedaan wat ze maar wilde en waarom mis ik haar dan zo en waarom voel ik nog wat voor haar ik wil haar juist haten voor wat ze mij heeft aangedaan. Hoe kan ik mijn gevoel voor haar weghalen? Hoe kan ik haar nou vergeten nu dat ik dit schrijf besef ik aan de ene kant hoeveel ik van haar hield en hoe dom het nu klinkt als ik zie wat ze mij allemaal heeft aangedaan ik heb alles doorstaan van haar ze heeft me beledigd, uitgescholden voor lul gezet, gebruikt om dat ik dingen kon betalen heeft ze nou wel eigenlijk ooit van mij gehouden? Hoe kan iemand van het ene op het andere moment niet meer van iemand houden? houde
Antwoord:

Hallo,

Het is uit tussen jullie en je voelt je bedonderd door haar. Je bent boos en je zit in een mallemolen van allerlei negatieve gevoelens jegens haar. Logisch. Je bent vooral boos, voelt je afgewezen, belazerd en voor gek gezet en dat is begrijpelijk. Eigenlijk denk ik dat het maar goed is dat het voorbij is, want een drugs en drankprobleem lijkt me niet prettig op den duur. Maar daar heb je NU niks aan!

Ik denk dat je jezelf de kans moet geven om je boosheid te uiten (maar wel op een gezonde manier, waarbij je anderen en jezelf niet beschadigt)! Misschien is sporten wat voor je, of af en toe een stevige wandeling of zou je een oud kussen kunnen nemen om op te slaan. Het heeft ook geen zin om haar (of haar nieuwe vriend) lastig te vallen, uiteindelijk trek je dan aan het kortste eind.

M.b.t. het huilen: je hoeft niet perse te huilen om het kwijt te raken, als je moet huilen is dat goed, hoeft dat niet dan is het ook goed. Alleen: je moet je tranen niet binnenhouden!

Soms kan je pas huilen nadat je je boosheid voldoende hebt geuit. En soms komt die er tegelijkertijd uit. Er is geen recept voor, maar denk eraan dat je je verstand erbij houdt (in die zin dat je niet gaat drinken en dan agressief gaat reageren!). Misschien heb je een goede kennis waarmee je kunt praten, ga anders naar een hulpverlener.

Beantwoord door:
Nellie Timmermans-van de Kamp
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Mensen:
Emotionele Problemen
Maatschappelijk Werk En Dienstverlening (MWD)
Persoonlijke Ontwikkeling
Vermist
Zelfkennis


Gerelateerde vragen aan ik heb een vraag m.b.t. tot liefde & relatie::

wat doe ik met mijn relatie? ik wordt er depri van
      [Gesteld in Psychologie]
2009-06-09 19:53:38
Hoe nu verder?
      [Gesteld in Psychologie]
2009-06-23 21:10:54
Kan ik mijn vriend nog vertrouwen?
      [Gesteld in Psychologie]
2009-09-22 21:56:09
Bindingsangst of niet?
      [Gesteld in Psychologie]
2011-05-02 18:43:55
nieuwe relatie met jonge kinderen.
      [Gesteld in NLP]
2013-02-13 16:26:09

Gemiddelde score Mensen: 8.3 (87x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+