Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Geestelijke Stoornissen
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Geestelijke Stoornissen en krijg online een antwoord van de specialist in Geestelijke Stoornissen

Zelf een vraag over Geestelijke Stoornissen? Klik hier.
Meer vragen over Geestelijke Stoornissen.
De huidige beheerder van de rubriek Geestelijke Stoornissen:
Naam: Nadine
Bedrijf: -
Reactiesnelheid: 96 uur
Waardering: 8.4 (van max. 10)
Meer informatie over Nadine vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Geestelijke StoornissenVragen over Geestelijke Stoornissen via RSS. Klik hier.
RSS over Geestelijke Stoornissen op jouw website?Vragen over Geestelijke Stoornissen op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Geestelijke StoornissenVragen over Geestelijke Stoornissen via E-mail. Klik hier.

Manisch depressief?

[Gesteld op: 21-07-2009]

Toelichting:
Ik zit momenteel in een heel erg diepe put, het gaat echt niet goed met me. Het gaat zo ver dat ik zelfs in ruzies verzeild geraak met vrienden. EÚn van hen had de gedachte dat ik manisch depressief ben. Hij baseert zich hierop omdat ik periodes heb waar ik heel erg gelukkig ben en waar ik vanalles wil doen en dan weer periodes waar ik niet meer buiten wil komen en over zelfmoord nadenk. Ik heb hier natuurlijk zelf wat over zitten lezen, maar ik weet het niet goed. Ik heb namelijk geen periodes waar ik heel veel zelfvertrouwen voel ofzo..
Mijn relatie is laatst op de klippen gelopen en sindsdien is alle vreugde weg. Dit was echt het "turning point" tussen optimistische en pessimistische periode.
Wat kan ik doen? Zijn er testen? Ik wil niet graag naar mijn huisdokter omdat ik me bij hem niet op mijn gemak voel. En lijkt dit volgens u op manisch depressief?
Antwoord:

Beste vragensteller(ster),

het is niet aan mij een klinische of medische diagnose te stellen. Zoals ik het lees kan het inderdaad gaan om een biplaire stoornis. Manische periode is het tegenovergestelde van depressieve periode. en wanneer de stemmingen met regelmaat wisselen spreekt men al gauw over bipolaire stoornis. Als je niet naar je eigen huisarts wilt gaan omdat je je daar niet op je gemak voelt zou ik adviseren om een andere huisarts te zoeken die jou wel wilt opnemen in de praktijk. Een huisarts waarbij je je wel op je gemak voelt.  Via hem/haar kun je verwezen worden naar het RIAGG of naar een vrijgevestigde psychiater. Waarschijnlijk zullen zij medicatie voorschrijven. De medicatie werkt dan voornamelijk asl een 'blokker'. De hoogtepunten van je leven worden minder hoog en de dieptepunten minder diep. Weet wel dat veel medicijnen ook bijwerkingen hebben. Een andere weg die je zou kunnen bewandelen is om bv. naar een  haptotherapeut te gaan, of een homeophatisch arts, of een fytotherapeut ( die werken met kruiden) of een chakratherapeut, die naar energetische achtergronden van je klachten kan kijken. Een gebrek aan zelfvertrouwen geeft doorgaans weinig 'basis'', weinig gevoel van veiligheid, weinig stabiliteit. en dan kan het zomaar gebeuren dat je van de ene stemming overslaat naar de andere stemming. Dat werkt de onzekerheid vaak nog meer in de hand. Het lijkt alsof je de grip op het leven verliest. Eenscheiding of beeindiging van een relatie kan een emotioneel probleem zijn. Rouwen is dan toch echt op zijn plaats. En om zoiets te kunnen verwerken is gewoon tijd nodig. Enkele maanden tot 1 jaar. tot 2 jaar. En dan kom je er op een gegeven moment als vanzelf achter dat het leven toch ook weer zijn goede kanten heeft. Dat je het verdriet hebt verwerkt. En dan groeit jouw bewustzijn. Dan wordt je een rijker mens en kun je op zeker moment ook een ander tot steun zijn die in een soortgelijke situatie verzeild is geraakt. Daarom luidt mijn advies ook: praat er veel over met je beste vrienden. Vraag hen om begrip voor je stemmingen en zeg dat je zoekt naar een goede oplossing. Twee weten nu eenmaal meer dan een.  Erg belangrijk in dit soort processen is het krijgen van een massage. Omdat je hierdoor veel gemakkelijker het proces van een scheiding kunt verwerken. Vraag dus een vriend of vriendin om enkele keren ( en waarom niet dagelijks als het kan) je schouders, je rug, de achterzijde van het lichaam te masseren en ook het gebied van de kleine hersenen. Omdat daarin heel veel processen worden verwerkt. Ik wens je veel sterkte en goede vriendschappen toe. Geniet van de zonnige momenten en rouw om verdriet. Dat is niet erg. Dat is LEVEN.  en weet ook dat als je besluit uit het leven te stappen, dat er weinig verandert. je laat dan je lichaam los, maar je neemt je probleem gewoon mee naar de andere kant van het gordijn. en dan wordt je er opnieuw mee geconfronteerd. Net zo vaak en net zo lang totdat je het hebt verwerkt. Zo boven zo beneden.

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Geestelijke Stoornissen:
ADD & ADHD
Angst & Paniek
Autisme
Borderline
Delier
Dementie
Depressie
Dissociatie
Dyslexie
Eten
Leer- & Gedragsstoornissen
Schizofrenie
Stress & Burnout
TMS-rTMS Behandeling
Zelfdoding
Ziekte Van AlzheimerGerelateerde vragen aan Manisch depressief?:

Kan je de hoeveelheid serotonine laten testen?
      [Gesteld in Depressie]
2009-02-08 21:50:19
Heeft mijn vrouw borderline ?
      [Gesteld in Borderline]
2009-06-22 14:53:53
Vader ontheffen van zijn ouderlijke macht
      [Gesteld in Familierecht]
2007-07-16 11:27:38
sorry ben mijn mailtje kwijt met antwoord
      [Gesteld in Bach Bloesem Remedies]
2008-04-30 19:08:04
Twijfel over stoppen of doorgaan met mijn relatie
      [Gesteld in Relaties]
2008-10-14 13:55:27

Gemiddelde score Geestelijke Stoornissen: 8.4 (23x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+