Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Personeelsmanagement » Personeelsmanagement-Zeeland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Personeelsmanagement-Zeeland en krijg online een antwoord van de specialist in Personeelsmanagement-Zeeland

Zelf een vraag over Personeelsmanagement-Zeeland? Klik hier.
Meer vragen over Personeelsmanagement-Zeeland.
De huidige beheerder van de rubriek Personeelsmanagement-Zeeland:
Naam: Herman Albersen
Bedrijf: De rechtspratkijk nederland
Reactiesnelheid: 81 uur
Waardering: 8.5 (van max. 10)
Meer informatie over Herman Albersen vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Personeelsmanagement-ZeelandVragen over Personeelsmanagement-Zeeland via RSS. Klik hier.
RSS over Personeelsmanagement-Zeeland op jouw website?Vragen over Personeelsmanagement-Zeeland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Personeelsmanagement-ZeelandVragen over Personeelsmanagement-Zeeland via E-mail. Klik hier.

Depressie en psychische problemen

[Gesteld op: 20-07-2009]

Toelichting:
Mijn moeder is depressief en heeft borderline. Ze werkt 40 uur omdat ze hier van rond moet komen. Inmiddels is ze wel om de maand een maand ziek en werkt dan weer twee weken en is weer ziek. Het werk is te zwaar voor haar en dat kan ze echt niet meer aan. Ik heb een vraag waar ik moet wezen om te laten uitzoeken of mijn moeder niet voor 50% kan gaan werken en de rest met uitkering/afkeuring. Er moet gewoon wat gebeuren want zo gaat het niet langer.

Bedankt voor uw antwoord
Marissa Jongsma
Antwoord:

Geachte mevrouw Jongsma,

De werkgever van uw moeder is verplicht haar te re-integreren en daarbij te laten begeleiden door een deskundige (bijvoorbeeld een arbodienst).

De werkgever en uw moeder zullen daarbij een plan opstellen voor de re-integratie en zullen dat plan ook moeten uitvoeren. Als dat niet lukt, en ik begrijp dat uw moeder steeds opnieuw uitvalt, dan moet dat plan worden bijgesteld.

Mocht geen overeenstemming worden bereikt over aanpassing van het plan dan kan uw moeder of haar werkgever een onafhankelijke deskundige van het UWV raadplegen. Die kan vaststellen of het plan van aanpak nog realistisch is. Mocht uit zijn onderzoek blijken dat het plan bijstelling behoeft (bijvoorbeeld doordat uw moeder in een trager tempo re-integreert) dan zal het plan worden aangepast. 

Als na twee jaar de re-integratie niet volledig is gelukt, dan kan uw moeder worden ontslagen voor alle uren dat zij werkt (volledig ontslag) of ook voor een met de werkgever overeen te komen ander aantal uren. Voor de uren dat zij ontslagen kan een uitkering worden aangevraagd bij het UWV.

Re-integratie is maatwerk. Ik raad uw moeder aan om haar zorgen over haar re-integratie in eerste instantie te bespreken met de arbo-arts. Mocht zij niet met de arbo-arts tot een oplossing kunnen komen, dan is het anavragen van een deskundigenoordeel bij het UWV wellicht de aangewezen weg.

Benadrukt moet worden dat het bovenstaande een eerste inschatting is gebaseerd op de beperkte informatie die u ons heeft verstrekt. Wij moeten over meer gegevens beschikken om uw vraag definitief te kunnen beantwoorden. Verwezen zij in dit verband ook uitdrukkelijk naar de onderstaande disclaimer. Met vriendelijke groet,   Peter Pijpelink
Advocaat/ Legal Counsel

Nobus Advocaten
T + 31 115 617 733
F + 31 115 614 968
E
pijpelink@nobusadvocaten.nl DISCLAIMER: IN DIT E-MAILBERICHT IS ENKEL UW VRAAG IN ALGEMENE ZIN BEANTWOORD. DIT BERICHT IS GEEN JURIDISCH ADVIES. U MAG NIET VERTROUWEN OP DE JUISTHEID VAN DIT BERICHT. NOBUS ADVOCATEN IS NIET AANSPRAKELIJK ALS U SCHADE LIJDT DOORDAT U OP DE JUISTHEID VAN DIT BERICHT VERTROUWT.   

 

 

 

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Depressie en psychische problemen:

specifieke problematiek
      [Gesteld in Autisme]
2007-01-02 21:39:03
Weigering vrije school
      [Gesteld in Basisonderwijs]
2009-07-11 10:17:25
hoe kom ik uit me 2de leven (prositutie)
      [Gesteld in Prostitutie]
2010-05-10 22:05:25
Mijn dochtertje is bang om te gaan slapen...
      [Gesteld in Peuters & Kleuters]
2010-09-28 12:45:27
heeft een moeder met borderline geen rechten?
      [Gesteld in Borderline]
2012-01-13 17:01:44

Gemiddelde score Personeelsmanagement-Zeeland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+