Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Alternatieve Geneeswijzen » Ayurveda
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Ayurveda en krijg online een antwoord van de specialist in Ayurveda

Zelf een vraag over Ayurveda? Klik hier.
Meer vragen over Ayurveda.
De huidige beheerder van de rubriek Ayurveda:
Naam: Cornelis Peters
Bedrijf: Europa ayurveda centrum
Reactiesnelheid: 107 uur
Waardering: 8.3 (van max. 10)
Meer informatie over Cornelis Peters vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over AyurvedaVragen over Ayurveda via RSS. Klik hier.
RSS over Ayurveda op jouw website?Vragen over Ayurveda op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over AyurvedaVragen over Ayurveda via E-mail. Klik hier.

Hypothyroidie-vermoeidheid

[Gesteld op: 20-07-2009]

Toelichting:
Mijn schildklier werkt te traag, de leverfunctie is ook onvoldoende wat het gevolg kan zijn van een te trage stofwisseling vanwege de schildklier. Hemaglobine is op het randje, zelfde oorzaak denk ik. Algemeen ben ik moe, soms suf en ik val overal in slaap.
Wat beveelt ayurveda aan? Ik ben niet van zin hormonen in te nemen.
Antwoord:

In mijn praktijk zie ik het afgelopen jaar een toename van vrouwen die lijden aan hypothyroidie. Hypothyroidie is een complexe aandoening. Er zijn twee soorten hypothyroidie: bij hypothyroidie type 1 is de  schildklierhormoon productie verstoord. De aanmaak, omzetting en het vervoer van schildklierhormonen is dus verstoord. Bij hypothyroidie Type 2 worden de schildklierhormonen  niet opgenomen.
Deze perifere resistentie voor schildklierhormonen op cellulair niveau wordt niet veroorzaakt door een tekort aan schildklierhormonen.
Een bloedtest kan dus niet worden gebruikt voor de bepaling van type 2 . Type 2 wordt vaak klinische hypotheroidy genoemt en wordt dan ook zeer vaak over het hoofd gezien.
Het is dus belangrijk om te weten welk type u heeft.

De aandoening kan het gevolg zijn van interne en externe vervuiling. Bij interne vervuiling valt te denken aan slecht functionerende darmen of lever en aan candidiasis . Er zijn aanwijzingen dat candida en gisten een rol spelen bij hypothyroidie type 2.
Bij externe vervuiling valt te denken aan zware metalen, pesticiden en andere chemische toxinen. Ook van fluoride (tandpasta-water) is bekend dat het de schildklier hormoon productie onderdrukt. Wanneer u dus poetst met tandpasta waar fluoride in zit dan raad ik u aan om dit meteen te stoppen en een pasta te gebruiken zonder fluoride.

Lang geleden werd fluoride gebruikt om een snelle schildklier te behandelen. Fluoride komt ook voor in bewerkt voedsel enmbepaalde dranken. Ook chloor is een bekende schildklierreceptor remmer. De halogenen als fluor, chloor en bromide onderdrukken de schildklierfunctie omdat ze de absorptie van jodium tegen gaan. Aanvullend weten we dat ook kwik in amalgaamvullingen, vaccinaties, PCB’s en farmaceutische residuen in water en lichaam zowel de bijnier- als schildklierfunctie negatief kunnen beïnvloeden.

Bij hypothyroidie type 1 waarbij dus de productie van schildklierhormonen is verstoord kunnen we met behulp van bloedonderzoek de TSH, T3, T4, vrij T3,vrij T4 enz. bepalen. Bij hypothyroidie type 2 is de diagnose gebaseerd op klinische historie, fysiek onderzoek en basale lichaamstemperatuur
meting. Veel klachten van hypothyroidie type 1 en 2 zijn niet specifiek en hebben een overlap met o.a. hypoglycemie, voedingsallergieën, een laag cortisol niveau, candida gerelateerd complex, ijzer tekort, depressie en angst.
Zo kan vermoeidheid, veroorzaakt door een laag cortisol niveau vergezeld worden door lage bloeddruk, lage bloedsuiker en een intolerantie voor stress en beweging. Een combinatie van vermoeidheid, haaruitval, emotionele labiliteit, slechte concentratie en een kouwelijk gevoel kan bijvoorbeeld ook te maken hebben met een ijzertekort.

Tekorten aan ijzer en vitamine B12 komen regelmatig voor bij hypothyroidie. Een belangrijke reden hiervoor is meestal een verlaagde productie van
maagzuur. Ook de intrinsieke factor voor het vervoer van B12 is verminderd of afwezig door weinig maagzuur. Verder zijn er aanwijzingen voor autoimmuun componenten bij hypothyrioidie waardoor het immuunsysteem de intrinsieke factor aanvalt.  Dit alles om u even een idee te geven hoe complex het in elkaar steekt.

In mijn praktijk schrijf ik reinigingskuren, dieetadviezen, voedingssupplementen en het kruidenextract Roga Hari Digest voor, dat zijn kruidenextracten die de productie en verwerking van schildklierhormonen bevorderen.

Beantwoord door:
Cornelis Peters
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Hypothyroidie-vermoeidheid:

Online verzekering afsluiten
      [Gesteld in Verzekeringen]
2006-09-01 13:23:46
Ondermaats presterende werknemer
      [Gesteld in Personeelsmanagement]
2006-09-07 20:33:31
Eerder stoppen met werken
      [Gesteld in Personeelsmanagement]
2006-09-07 20:20:27
Adverteren in Yahoo!?
      [Gesteld in Search Engine Advertising]
2007-03-12 23:23:03
Laptop geeft donker scherm.
      [Gesteld in Laptops]
2006-09-18 16:39:14

Gemiddelde score Ayurveda: 8.3 (104x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+