Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Geestelijke Stoornissen » Borderline
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Borderline en krijg online een antwoord van de specialist in Borderline

Zelf een vraag over Borderline? Klik hier.
Meer vragen over Borderline.
De huidige beheerder van de rubriek Borderline:
Naam: L.Koppenol
Bedrijf: Geen
Reactiesnelheid: 3 uur
Waardering: 4.0 (van max. 10)
Meer informatie over L.Koppenol vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over BorderlineVragen over Borderline via RSS. Klik hier.
RSS over Borderline op jouw website?Vragen over Borderline op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BorderlineVragen over Borderline via E-mail. Klik hier.

Borderline moeder en bemiddelingsgesprekken

[Gesteld op: 20-07-2009]

Toelichting:
Mijn huidige partner heeft in zijn vorige huwelijk 2 kinderen (nu 12 en 13) beide wonen bij ons en willen niet meer bij moeder wonen. Er is sprake van co-ouderschap maar voordat de kinderen fulltime bij ons kwamen wonen was er sprake van een 70%(vader) - 30%(moeder) verhouding. De moeder heeft zeer waarschijnlijk borderline (Als tiener intensief behandeld) maar ontkent dit. Inmiddels heeft moeder een nieuwe partner en 2 kleine kinderen. Ik zou een boek kunnen schrijven over alle dingen die moeder (en haar nieuwe partner)de jongens heeft aangedaan maar het lijkt mij duidelijk dat zij (hun)geen betrouwbare factor is in hun leven. De oudste is door haar uit huis gezet, dit ontkent zij en verteld een heel ander verhaal. Overigens heeft moeder de oudste met zijn spullen in de auto bij ons afgezet, dit ontkent zij ook. In een gesprek ruim anderhalf jaar geleden is afgesproken dat na de zomer de jongste bij ons zou komen wonen. Moeder was hiermee akkoord. Zij kon hem niet meer aan. Toen het zover was ontkende zij dit weer. Nu beweert zij bij hoog en laag dat de afspraken niet gemaakt zijn. De jongste heeft na enkele maanden zelf actie ondernomen en heeft aangegeven dat hij bij ons komt wonen. Elke twee weken gaat de jongste met veel tegenzin een weekend naar zijn moeder. Inmiddels heeft een anonieme beller een melding gemaakt over de situatie bij moeder. Over de afspraken omtrent de jongens zijn wij ook ingelicht. De kinderbescherming heeft aangegeven dat er nieuwe afspraken gemaakt moeten worden dmv bemiddelingsgesprekken. Inmiddels zijn er al een aantal gesprekken geweest. Bemiddeling is heel moeilijk met iemand die alles verdraaid en een andere waarheid verteld. De kinderbescherming en de bemiddelaars zijn niet op de hoogte van haar ziekte. De gesprekken zijn nog in volle gang, de bemiddelaars hebben aangegeven dat de verblijfplaats van de kinderen gehandhaafd wordt zoals die nu is totdat de gesprekken zijn afgerond. Hoe moeten wij dit verder oppakken? Moeder zal nooit akkoord gaan met een formele aanpassing van de verblijfplaats van de kinderen. Zij wil perse haar gelijk krijgen. De bemiddelaars gaan ervan uit dat pubers de zwarte piet spelen naar 1 van de ouders toe. Dit baart mij zorgen want dat is niet het geval. Graag advies! Sinds de kinderen bij ons wonen gaat het super met ze. Hoe kan je voorkomen dat ze later hier last van krijgen? Alvast bedankt
Antwoord:

Zal aan de hand van uw verhaal hier mijn antwoorden ertussen zetten voorzover ik me er iets bij kan bedenken.

==========Mijn huidige partner heeft in zijn vorige huwelijk 2 kinderen (nu 12 en 13) beide wonen bij ons en willen niet meer bij moeder wonen.

==Met andere woorden door rechter is een omgangsregeling met de moeder vastgesteld, maak ik op uit uw verhaal. Doch dat loopt ook niet zoals u naar voren brengt, gezien handel en wandel van de moeder met borderline.

Vooropgesteld dit. Dat natuurlijk al veel eerder in die beslissingen de diagnose BL ter sprake had dienen te komen. In familierecht gebeurt dat of niet of veel te weinig ook, nog steeds. Waardoor en dat meen ik ken nu genoeg gevallen kinderen gewoonweg schade aan wordt gedaan. De "rol ggz" hoe zat die dan?

Is het gezegd eerder in zaken of  wilde de rechter of advokaat van uw partner daar niet aan?  Wellicht heb ik een interessante link voor u op gebied ethiek voor wat betreft het opvoeden door een borderliner en of dat verstandig is. Voordat gezag wordt gegeven aan zo iemand vind IK let wel mijn mening dat dit niet KAN.

Aan mijn mening alleen hebt u echter niks. Omdat u afhankelijk bent ook al zeggen ze van niet, van de goodwill van de ggz mensen waar dan in dit geval mevrouw onder behandeling was of is ook. Echter een meldcode kindermishandeling bestaat nu en er wordt geacht dat deze mensen melden bij vermoeden van. Wat dat betreft zou ik zeker uw zorgen en bevindingen naar voren brengen. Ook al stelt u en terecht wellicht ook nog weinig vertrouwen daarin. Kunnen ze later niet zeggen dat u het niet gemeld heeft immers?

Bij huisarts(en) bij ggz, bij amk, bij jeugdzorg en bij raden kb en rechter.

Vele advokaten wensen dit nog steeds niet. Ik maak dit ook mee. En ik snap er geen moer van dat dit niet gebeurt gelijk al niet.

In uw geval is sprake van het feit en dat zie je ook meer en meer dat de diagnose niet er is of hij is er wel en er wordt niet over gepraat.

Fout dus.

 Er is sprake van co-ouderschap maar voordat de kinderen fulltime bij ons kwamen wonen was er sprake van een 70%(vader) - 30%(moeder) verhouding. De moeder heeft zeer waarschijnlijk borderline (Als tiener intensief behandeld) maar ontkent dit. Inmiddels heeft moeder een nieuwe partner en 2 kleine kinderen. Ik zou een boek kunnen schrijven over alle dingen die moeder (en haar nieuwe partner)de jongens heeft aangedaan maar het lijkt mij duidelijk dat zij (hun)geen betrouwbare factor is in hun leven. De oudste is door haar uit huis gezet, dit ontkent zij en verteld een heel ander verhaal. Overigens heeft moeder de oudste met zijn spullen in de auto bij ons afgezet, dit ontkent zij ook. In een gesprek ruim anderhalf jaar geleden is afgesproken dat na de zomer de jongste bij ons zou komen wonen. Moeder was hiermee akkoord. Zij kon hem niet meer aan. Toen het zover was ontkende zij dit weer. Nu beweert zij bij hoog en laag dat de afspraken niet gemaakt zijn. De jongste heeft na enkele maanden zelf actie ondernomen en heeft aangegeven dat hij bij ons komt wonen. Elke twee weken gaat de jongste met veel tegenzin een weekend naar zijn moeder. Inmiddels heeft een anonieme beller een melding gemaakt over de situatie bij moeder.

==Op gegeven moment kun je gewoonweg ook niks meer doen. Die instanties moeten het oppakken. Zo ook de ggz bijvoorbeeld. 

Over de afspraken omtrent de jongens zijn wij ook ingelicht. De kinderbescherming heeft aangegeven dat er nieuwe afspraken gemaakt moeten worden dmv bemiddelingsgesprekken.

==Dat gaat een beetje moeilijk zoals u al zegt. Met zo iemand kun je op die manier geen afspraken maken. Die verandert even in impuls en dan is het weer over of van a. naar helemaal z. Gaat niet werken. Tenzij het verplicht wordt. En die verplichtingen worden veel te weinig opgelegd ook.

Inzake zorgplan verplicht voor kinderen is daar al wat van op papier?? 

 Inmiddels zijn er al een aantal gesprekken geweest. Bemiddeling is heel moeilijk met iemand die alles verdraaid en een andere waarheid verteld.

==Iemand die alles verdraait...Andere waarheid...

Ik benoem toch liever met een andere omschrijving wat er in realiteit gebeurt

De persoon liegt. Punt. 

 De kinderbescherming en de bemiddelaars zijn niet op de hoogte van haar ziekte.

==En dat maakt het ook onbegrijpelijk. Als die mensen alleen al de adviezen zouden lezen op bpdcentral.com dan weten ze een beetje meer waar ze mee vandoen hebben nietwaar? 

 De gesprekken zijn nog in volle gang, de bemiddelaars hebben aangegeven dat de verblijfplaats van de kinderen gehandhaafd wordt zoals die nu is totdat de gesprekken zijn afgerond. Hoe moeten wij dit verder oppakken? Moeder zal nooit akkoord gaan met een formele aanpassing van de verblijfplaats van de kinderen. Zij wil perse haar gelijk krijgen. De bemiddelaars gaan ervan uit dat pubers de zwarte piet spelen naar 1 van de ouders toe. Dit baart mij zorgen want dat is niet het geval. Graag advies!

==Zeker zeggen wat er aan de orde is in dat ziektebeeld en gedrag, en wijzen op onderzoek Gardner inzake passyndroom bij kinderen. En aanverwante stoornissen. 

Sinds de kinderen bij ons wonen gaat het super met ze. Hoe kan je voorkomen dat ze later hier last van krijgen? Alvast bedankt============

===U vraagt iets waar ik geen antwoord op heb. Al veel eerder had hierin moeten worden opgetreden immers. En dat zie je in al die zaken bijna terug.

Lees eens wat op passyndroomgebied en stoornissen die Gardner aangeeft als gevolg, en probeer dit duidelijk te maken aan de rechter ook en anders via allerlei kanalen. Ook politiek.

Er lopen talloze mensen zo rond momenteel vaak benadeelde vaders overigens.

En hun kind of kinderen. Worden weggehouden. Gemanipuleerd. Belogen ook in zaken en dat is onverteerbaar op gegeven moment. Zoek naar iemand die verstand heeft van zaken in die ggz ook aangezien je daar terechtkomt iedere keer weer als omstander. Hun "rol"  zie je weinig van terug later, het was een ivoren toren lange tijd.

Tot zover even.

succes.

--aanvullend hierbij een link.

er is kortgeleden een artikel verschenen met studie ook wellicht dat u eraan kunt komen. ik heb geen abonnement op dat blad.

ik hoop betreffende studie eens te lezen van die deskundigen ook die toch heel duidelijk zeggen dat gezag bij borderliners alleen niet verstandig is.

http://www.moniekbaaij.nl/algemeen/ethiek-mogen-ouders-met-psychische-probl emen-opvoeden/

Beantwoord door:
L.Koppenol
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Borderline moeder en bemiddelingsgesprekken:

Co-ouderschap met borderline patient
      [Gesteld in Borderline]
2009-09-29 11:16:30
Wat bedoelt mijn oma met haar vraag?
      [Gesteld in Dromen]
2008-03-20 09:35:35
Kunt u deze dromen uitleggen?
      [Gesteld in Geesteswetenschappen]
2012-02-05 18:37:52
Heeft mijn moeder recht op een deel van erfenis?
      [Gesteld in Suriname]
2011-09-20 00:29:10
AMK en Jeugdzorg zijn 1....??? Monopolypositie??
      [Gesteld in Jeugdzorg]
2012-08-02 12:53:30

Gemiddelde score Borderline: 3.7 (637x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258138
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+