Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Geestelijke Stoornissen » Borderline
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Borderline en krijg online een antwoord van de specialist in Borderline

Zelf een vraag over Borderline? Klik hier.
Meer vragen over Borderline.
De huidige beheerder van de rubriek Borderline:
Naam: L.Koppenol
Bedrijf: Geen
Reactiesnelheid: 3 uur
Waardering: 4.0 (van max. 10)
Meer informatie over L.Koppenol vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over BorderlineVragen over Borderline via RSS. Klik hier.
RSS over Borderline op jouw website?Vragen over Borderline op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BorderlineVragen over Borderline via E-mail. Klik hier.

Hoe is de omgangsregeling met een kind van 1 jaar?

[Gesteld op: 19-07-2009]

Toelichting:
ik lig in scheiding met mijn man omdat hij gedragsproblemen heeft. Waarschijnlijk heeft hij borderline maar dat is nog niet helemaal geconstateerd. Wij hebben een dochtertje van 1 jaar en nu wil hij een dus een omgangsregeling. Hij wil haar 1 keer per week ophalen en dan weer terug brengen s┤avonds. In de toekomst wil hij haar om het weekend bij zich hebben en dat geldt ook voor het kindje waar ik nu zwanger van ben en hij de vader van is. Ik vraag me af of dit verstandig is. Ik gun hem wel dat hij zijn kind mag zien omdat ik weet dat hij erg gek op haar is. Het probleem is dat hij altijd ontzettend veel moeite had om bij ons dochtertje te zijn als ik zelf die dag moest werken. Hij kon het gewoon niet aan en dat terwijl ons dochtertje echt heel makkelijk is. Ik vraag me af wat het verstandigste om nu te doen. Misschien kunt u mij helpen. Alvast bedankt voor uw antwoord.
Antwoord:

Mijn antwoorden staan ertussen.

ik lig in scheiding met mijn man omdat hij gedragsproblemen heeft.

--Afgaande op uw verhaal, lijkt het me niet verstandig zelf überhaupt een opmerking te maken alsof u de diagnose zou stellen. Dat doet een psychiater als het goed is een deskundige op gebied van borderlinesyndroom. Tenminste als de ggz het verstand gebruikt. 

Daarbij lijkt het me zeer belangrijk dat u bij gesprekken bent bij die ggz, met name in belang van kind en te verwachten kind. Ook al om te kunnen waarborgen dat in ieder geval kind recht houdt op beide eigen ouders in eerste instantie als het maar enigszinds mogelijk is.

Wat ik me verder afvraag afgaande op uw verhaal is dit. U heeft een kind van een jaar samen. U bent nu in verwachting zo schrijft u. Heeft u eerder niet geweten dan van deze problemen c.q. heeft u geen advies gevraagd daarvoor.

Immers dan zijn de problemen niet van één dag of één week. Dit speelt al veel langer lijkt me gezien uw verhaal ook. Heeft u bijvoorbeeld voorlichting gevraagd, c.q. hulp voor u zelf bij de ggz of aan de huisarts, om te vragen hoe u met de situatie om moet gaan of met uw man?

 Waarschijnlijk heeft hij borderline

--Daar weet u nog niets van met andere woorden. Waarschijnlijk kan men niet mee werken. 

 maar dat is nog niet helemaal geconstateerd.

--Dan is het verstandig in ieder geval dat onderzoek goed af te wachten alvorens u zaken onderneemt, ook inzake scheiding lijkt me. Of er zijn meer dingen aan de orde, die niet in het verhaal door u worden medegedeeld. Misschien is dat ook moeilijk te zeggen in een dergelijke vraag voor u, dat kan. Het kan ook zijn dat u niet alles wenst te zeggen. En dat lijkt me niet goed als u terechtkomt bij huisarts of ggz. Juist daarin zitten overigens veel problemen inzake borderliners ook. Dat zij een verschuilingsgedrag vertonen bijvoorbeeld. 

Wij hebben een dochtertje van 1 jaar en nu wil hij een dus een omgangsregeling.

--Waarom of is er een reden dat u zulke defensieve vragen stelt? Ik mag aannemen als u samen een relatie hebt en kind en te verwachten kind, dat u ook samen dit soort zaken beslist en bepraat, doch mocht daar later sprake van zijn, bepaalt een rechter dat  in -belang van het kind- zo wordt dat dan gesteld. Dat wil niet zeggen dat dit ook zo zal worden gezien of besloten. Vaak beslissen rechters anders dan mensen willen ook. Dat blijkt ook in veel zaken. En dat lijkt me niet goed altijd. Immers samen de zaken oplossen is nog het beste.

 Hij wil haar 1 keer per week ophalen en dan weer terug brengen s´avonds. In de toekomst wil hij haar om het weekend bij zich hebben en dat geldt ook voor het kindje waar ik nu zwanger van ben en hij de vader van is. Ik vraag me af of dit verstandig is.

==Ik zie in uw kommentaar dat u al veel verder bent in uw gedachten met uw meningen, terwijl de rechter nog niets heeft besloten? Dat lijkt me toch niet goed. Vraag de mening aan een deskundig advokaat overigens en ga naar een mediator bijvoorbeeld. Dat kunt u gewoonweg vragen aan de rechter ook. Uiteraard moeten ouders dan wel de inzet hebben om tot voor kinderen goede oplossingen te komen. Om omgang te kunnen waarborgen ook bijvoorbeeld. Wellicht met een goed zorgplan voor kinderen wat wat mij betreft voor iedereen verplicht wordt voordat er wordt gescheiden voortaan in Nederland. 

 Ik gun hem wel dat hij zijn kind mag zien omdat ik weet dat hij erg gek op haar is.

--Ik bemerk dat u praat over wat u wil iedere keer. En daar de reden aanplakt. Het gaat er niet om wat u iemand gunt. Het gaat erom dat er wordt gepraat vanuit de belangen van kinderen. In eerste instantie. 

 Het probleem is dat hij altijd ontzettend veel moeite had om bij ons dochtertje te zijn als ik zelf die dag moest werken.

--Misschien dat u wat dat betreft veel beter advies kan vragen en dat kan ook vrijblijvend aan Jeugdzorg. Die gaan immers prat op hun goede begeleiding. Daar zijn ze ook voor. U kunt dit ook bespreken met de behandelaar zelf waar u beiden komt in de ggz.

Overigens is het verstandig op betrokkenheid aan te dringen daar. Anders worden omstanders of andere die belanghebbenden genoemd kunnen worden vaak onterecht worden buitengesloten. Dat is niet de bedoeling en niet in belang van kinderen gebleken in zaken. Ook later niet.

Vaak treedt dan vervreemding op van kinderen, c.q. ouderverstoting of aanverwante stoornissen bij kinderen. Dat moet u voor zijn. Beiden. 

 Hij kon het gewoon niet aan en dat terwijl ons dochtertje echt heel makkelijk is.

==Als dit zo is dan kunt u ook niet te veel eisen van een ander. En moet er een andere oplossing worden gevonden. In tijd ook. Mensen kunnen niet alles. Dat kan niemand overigens. 

 Ik vraag me af wat het verstandigste om nu te doen.

Succes. En vraag advies en doe als het enigszinds kan dat samen. U bent beiden ouder. 

Misschien kunt u mij helpen. Alvast bedankt voor uw antwoord.

Beantwoord door:
L.Koppenol
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Hoe is de omgangsregeling met een kind van 1 jaar?:

Diagnose Ontwikkelingsachterstand, hoe gaat dat?
      [Gesteld in Groei & Ontwikkeling]
2007-06-11 14:42:50
Leeftijd dat kind zelf mag bepalen waar hij woont
      [Gesteld in Kinderbescherming]
2009-02-14 12:35:16
niet erkent, geen alimentatie?
      [Gesteld in Persoonsrecht en familierecht]
2010-10-14 16:02:38
Verhuizen met moeder naar duitsland na scheiding.
      [Gesteld in Kinderpsychologie]
2011-02-03 14:20:09
zoon heeft problemen wisselmoment co-ouderschap
      [Gesteld in Kinderpsychologie]
2012-02-09 14:50:08

Gemiddelde score Borderline: 3.7 (637x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258148
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+