Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Huisdieren » Honden
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Honden en krijg online een antwoord van de specialist in Honden

Zelf een vraag over Honden? Klik hier.
Meer vragen over Honden.
De huidige beheerder van de rubriek Honden:
Naam: Elizabeth Koper van Elten
Bedrijf: Hondentrimsalon
Reactiesnelheid: 10 uur
Waardering: 7.7 (van max. 10)
Meer informatie over Elizabeth Koper van Elten vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over HondenVragen over Honden via RSS. Klik hier.
RSS over Honden op jouw website?Vragen over Honden op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over HondenVragen over Honden via E-mail. Klik hier.

Golden Retriever (5) bang om door huis te lopen

[Gesteld op: 20-07-2009]

Toelichting:
Hallo,

Ik wlde even vertellen over mijn hond Spikey. Spikey is een 5 jarige Golden Retriever die op bepaalde plekken in huis bang is. Zo durft hij niet over de drempels die van de keuken naar de woonkamer te lopen. Hij wil wel graag komen en blijft piepen. Ook aanhoudend roepen of met koekjes lokken heeft geen zin. Spikey blijft dan heel onzeker om zich heen kijken, piepen, stappen verzetten en gaat zelfs met z'n voorpoten over de drempel. Echter de achterpoten zullen nooit uit zichzelf gaan. Dit heeft hij ook in de woonkamer. Wanneer we op de bank zitten en hem roepen wil hij heel graag komen maar durft het amper. Het is dan 5 minuten aan het aarzelen om vervolgens heel onhandig met z'n kont vooruit richting ons te 'waggelen'. Dit heeft Spikey al sinds hij puppy is. Het maakt ook niet uit welk huis, soort vloer of mensen het zijn. Buiten heeft Spikey hier amper last van, al is hij wel vrij snel bang voor andere honden.
Antwoord:

Allereerst excuses voor de veels te late reaktie. Helaas was ik door omstandigheden enige tijd niet in staat vragen te beantwoorden. Hierdoor is er een grote achterstand ontstaan, waardoor ik niet in staat ben om alle vragen op tijd van een passend advies te voorzien.

Daar deze vraag enige tijd geleden is gesteld, kan het natuurlijk zijn dat u inmiddels al elders een antwoord op de vraag heeft gekregen of dat het probleem inmiddels niet meer van toepassing is of dat u een antwoord niet meer op prijs stelt.

Om toch een antwoord te geven op uw vraag...

Waar sommige angsten vandaan komen is vaak een raadsel. Vaak is het met dit soort angsten toch dat er iets vervelends is gebeurd en het angstige wordt dan geassocieerd met bijv. deuropeningen. Dit kan iets zijn in de trant van...op het moment van passeren van zo'n deuropening, er iets is gevallen oid. De hond heeft deze schrik dan ipv met hetgeen wat bijv. is gevallen, geassocieerd met het moment van passeren van een drempel/deuropening. Dit gedrag kan (onbewust) zijn versterkt door de vorige eigenaar, door haar te gaan troosten of door sympathiek te reageren.

In dit soort gevallen zal er veelvuldig moeten worden getraind, zodat de angst plaats maakt voor iets wat er gewoon is cq niet iets is om angstig voor te zijn. Deze training dient dan ook (om de slagingskans te vergroten) gecombineerd te worden met bloesemremedies. Deze bloesems brengen de emoties weer terug in balans en zorgen ervoor dat de angst sneller een plek kan krijgen en kan worden omgebogen naar iets wat er nou eenmaal is en niks is om bang voor te zijn.

Probeer het volgende qua training:
Iedere keer wanneer Spikey de eerste symptomen van angst vertoont, zelf niet kwaad, niet sympathiek, maar een beetje intolerant reageren. Zet de voerbak of lekkers bij/in de deuropening en steeds een beetje verder . Doe dit in kleine stapjes en in trainingssessies van ongeveer 10 minuten per keer. Dit geheel in combinatie met bloesemtherapie zal er zeer waarschijnlijk voor zorgen dat met enige tijd dit gedrag tot het verleden behoort / hanteerbaar is.

Qua samenstelling van de bloesemremedie: iig zal de samenstelling Aspen, Mimulus en Rock Rose dienen te bevatten. Waar de samenstelling verder uit dient te bestaan, kan verder worden uitgediept. Voor meer informatie hierover kunt u mij bereiken via katja@canisfeles.nl

Succes ermee en nogmaals excuses voor de te late reaktie.

 Met vriendelijke groeten,

Katja Springintveld-Stolwijk

Diergezondheidsadviseuse/diertherapeute

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Honden:
Bewegingsprobleem Hond
Hondengedrag
Hondenopvoeding
Hondensporten
Hondentrimmen
Hondenvoeding
PuppiesGerelateerde vragen aan Golden Retriever (5) bang om door huis te lopen:

Recht op vrije keuze (z.huis/hulpverlener‏)?
      [Gesteld in Gezondheidsrecht]
2013-02-26 13:12:24
Thuiswerkers hoe belasting betalen?
      [Gesteld in Belastingen]
2007-02-07 16:23:22
Van wie zijn nu de uitzendrechten van het voetbal?
      [Gesteld in Sportrecht]
2009-12-02 20:49:21
Hallo, franse bulldog teef poept s┤nachts in huis
      [Gesteld in Hondenopvoeding]
2010-02-06 09:18:29
zindelijkheid om hondje shihtzu maltezerleeuwtje
      [Gesteld in Honden]
2007-10-31 20:55:11

Gemiddelde score Honden: 7.7 (752x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+