Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Woningen » Vereniging Van Eigenaren
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Vereniging van Eigenaren en krijg online een antwoord van de specialist in Vereniging van Eigenaren

Zelf een vraag over Vereniging van Eigenaren? Klik hier.
Meer vragen over Vereniging van Eigenaren.

Beheerder worden?

De rubriek Vereniging van Eigenaren heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Vereniging van Eigenaren Klik hier.

RSS over Vereniging van EigenarenVragen over Vereniging van Eigenaren via RSS. Klik hier.
RSS over Vereniging van Eigenaren op jouw website?Vragen over Vereniging van Eigenaren op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Vereniging van EigenarenVragen over Vereniging van Eigenaren via E-mail. Klik hier.

Aan wie moet het schadebedrag worden uitgekeerd?

[Gesteld op: 17-07-2009]

Toelichting:
Ik heb waterschade in mijn appartement. Deze schade is door de VVE-beheerder gemeld bij Nationale Nederlanden.
Muren moeten opnieuw gestuced worden en mijn geschuurde gestucte plafond moet ook hersteld worden. De VVE-beheerder zegt mij dat de verzekering het plafond niet vergoed. Ze hebben vorige week plotseling een bedrijf langs laten komen die de vochtplek op een andere manier zou herstellen, tsja...dat hebben ze gedaan met witte allebastine dus nu heb ik een vreselijk lelijke witte plek waar ik nog minder blij mee ben! Ik heb direct de VVE-beheerder gebeld om mijn ongnoegen te uiten. Dit was het enige dat ze nog konden doen nu de verzekering het niet vergoedde om het plafond opnieuwe te laten stucadoren, aldus de VVE-beheerder. Nu het plafond is afgekeurd hebben ze ook alles weer opnieuw moeten indienen bij de NN, zeggen ze.
Omdat ik wilde weten waarom het plafond niet wordt vergoed heb ik vandaag zelf maar gebeld met de Nationale Nederlanden. Zij vertellen mij dat er reeds een bedrag van €2200 is uitgekeerd aan de VVE-beheerder en dat bij nader inzien het plafond ook volledig vergoed wordt en in zijn originele staat moet worden hersteld. Zij hebben géén 2e schadeverzoek gekregen en bij hun is de zaak allang afgesloten.
De VVE beheerder was woest over het feit dat ik de verzekering zelf had gebeld, ze vonden het onbeschoft van mij, en zij ontkennen dat er 2200 is uitgekeerd.
Mag ik deze €2200 opvragen bij de VVE-beheerder zodat ik het zelf laat herstellen en niet door een stucadoor die door hun wordt ingeschakeld? Daar heb ik geen vertrouwen meer in. Ik heb ook sterk het gevoel dat de VVE-beheerder geld in eigen zak stopt.
Uiteindelijk ben ik als bewoner en lid van de VVE toch de verzekerde en niet de VVE-beheerder?
Uit vragen van anderen op deze site heb ik al begrepen dat er geen orgaan is waar ik een klacht kn indienen tegen deze wanpraktijken van de VVE-beheerder, klopt dat?
Antwoord:

Geachte heer, mevrouw,

Ik ga er eerst even van uit dat de waterschade die u heeft ontstaan is door een gebrek aan een gemeenschappelijk deel van het eigendom (bijvoorbeeld lek dak). Daaruit volgt dat de VvE als rechtspersoon verantwoordelijk voor de gemeenschappelijke delen van het complex verantwoordelijk is voor de kosten die voortvloeien uit het herstel van uw schade. Simpel.

De VvE heeft haar risico's verzekerd bij NN in uw geval. Dat is natuurlijk de zaak van de VvE, of in haar plaats, de beheerder. Als uw claim terecht is deze verzekeraar vergoed dit niet dan is dan blijft de VvE gehouden de reparatie te laten uitvoeren of te vergoeden. Dus het argument dat de verzekering niet vergoed faalt als het gaat om die verplichting.

Het wordt helemaal bijzonder na uw telefoontje naar NN waar u natuurlijk goed recht toe heeft.

Ik raad u aan om de VvE, vertegenwoordigd door de beheerder, een aangetekende brief te sturen waarin u uiteenzet wat er is gebeurd, wat u heeft gemerkt en vervolgens wat u wilt, namelijk herstel in originele staat. Stel daarin ook een termijn waarbinnen u een reactie wilt. U kunt dan namelijk in diezelfde brief vermelden dat bij uitblijven van een bevredigend antwoord of afspraken over herstel, u zelf een bedrijf in de arm zult nemen om de dingen te herstellen en deze kosten bij de VvE zal neerleggen, desnoods met behulp van de rechter.

Om dat laatste is het dus van belang dat u uw contacten en de dingen goed schriftelijk vastlegt.

Voor wat betreft uw vraag over wie er verzekerd is, zie ook mijn opmerking aan het begin, heeft de VvE eigen verzekeringen om zich in te dekken tegen risico's. Dus u claimt uw schade bij de VvE, zij moeten als die claim terecht is, vergoeden en kunnen dat al dan niet declareren bij NN. U bent als eigenaar lid van de VvE maar de VvE is een redelijk autonoom rechtspersoon.

Er is een koepel-orgaan waar u uw klacht neer kunt leggen als de beheerder lid is hiervan. Dat orgaan heet 'consen'. Ook VvE-belang is een organisatie waar leden informatie en steun kunnen krijgen. En uiteraard de rechter.

Succes!

Reinald Don

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Aan wie moet het schadebedrag worden uitgekeerd?:

Rente laatste termijn geld bij Notaris
      [Gesteld in Vastgoed]
2008-10-14 22:03:25
ik ben onterfd mijn zus is aangewezen als excutuse
      [Gesteld in Notaris-Friesland]
2010-10-18 19:24:24
Verdeling opgebouwd kapitaal bij echtscheiding
      [Gesteld in Pensioen]
2011-10-12 16:57:55
Beslag op een toekomstige uitkering?
      [Gesteld in Advocaten-Zuid Holland]
2012-08-30 11:46:14
vakantiegeld ingenomen
      [Gesteld in schulden & inkomen]
2013-06-07 16:09:08

Gemiddelde score Vereniging van Eigenaren: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+