Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Huisdieren » Honden
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Honden en krijg online een antwoord van de specialist in Honden

Zelf een vraag over Honden? Klik hier.
Meer vragen over Honden.
De huidige beheerder van de rubriek Honden:
Naam: Elizabeth Koper van Elten
Bedrijf: Hondentrimsalon
Reactiesnelheid: 10 uur
Waardering: 7.7 (van max. 10)
Meer informatie over Elizabeth Koper van Elten vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over HondenVragen over Honden via RSS. Klik hier.
RSS over Honden op jouw website?Vragen over Honden op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over HondenVragen over Honden via E-mail. Klik hier.

mijn hond plast in huis terwijl wij thuis zijn !!

[Gesteld op: 17-07-2009]

Toelichting:
Hoi wij hebben een dwergteckel (teefje, gesterilliseerd) van 10 jaar. Ze is altijd erg zindelijk geweest maar ineens gaat ze tussen 16.00 uur en +/- 21.00 uur ergens in ons appartement plassen. een aantal keren op het balkon en de laatse tijd op de slaapkamer op de vloerbedekking. ze doet het niet alleen bij ons maar ook bij het l"ogeeradres" op een vaste plaats of gaat bij de buren op het zelfde kleed zitten het types is dat dit ook tussen deze tijd is we laten ze al een keer extra uit, maar niets helpt. het lijkt wel een gewoonte te worden. soms kom je terug van buiten en hup ze gaat gewoon zitten. we hebben ze nog nooit betrapt, want dan zou je ze kunnen straffen, wat mischien zou helpen. ze geeft ook niet aan dat ze aandrang heeft, wat ik me niet kan voorstellen want ze wordt veel uitgelaten en s'nachts (9 uur)en soms als ik moet werken (5 uur) kan ze het goed op houden. we zijn ook al bij de dierenarts geweest deze kan ook niets lichamelijks vinden, dus hoogstwaarschijnlijk gedrag, maar hoe doorbrek je dat. ze mag nu dus in op de voorgenoemde tijd niet op het balkon dus gaat ze voortaan in de slaapkamer zitten. graag adviezen en hoe kan ik de plek in de slaapkamer (ze pak wel altijd hetzelfde plekje) niet aantrekkleijk maken zodat ze daar zeker niet meer wil zitten. HELP !!!!!
mischien gaat ze nog wel ergens anders zitten in ons appartement maar we hebben grindvloer en dat kun je dus niet zien.........
Antwoord:

Allereerst excuses voor de veels te late reaktie. Helaas was ik door omstandigheden enige tijd niet in staat vragen te beantwoorden. Hierdoor is er een grote achterstand ontstaan, waardoor ik niet in staat ben om alle vragen op tijd van een passend advies te voorzien.

Daar deze vraag enige tijd geleden is gesteld, kan het natuurlijk zijn dat u inmiddels al elders een antwoord op de vraag heeft gekregen of dat het probleem inmiddels niet meer van toepassing is of dat u een antwoord niet meer op prijs stelt.

Om toch een antwoord te geven op uw vraag...

Om de plek in de slaapkamer onaantrekkelijk te maken is het handig om daar op die specifieke plek een voerbak neer te zetten. misschien wat ongemakkelijk..maar waar het eten staat zal ze niet gaan plassen. Eventueel de slaapplek/mand kan ook, maar voerbak is vaak effectiever. 
Zorg er ook voor dat de geur van de bewuste plekken helemaal weg is. (geur doet aantrekken om het daar weer te doen)


Het is inderdaad wenselijk en het meest effectief om op het moment van de daad te kunnen straffen, maar dan moet dit wel mogelijk zijn. Misschien is het (met een lastige constructie) met iets van een webcam en walkietalkie/babyfoon mogelijk om de plekken des onheils op afstand (andere kamer) te kunnen zien en op moment van de daad bijv. ineens hard schreeuwen door de walkietalkie. Hierdoor zal de hond schrikken en dit met niets anders associeren dan met de daad en misschien dat dit afdoende effect heeft. Verders doet u al aardig wat, in de zin van ontzeggen van de ruimtes waar de hond plast. Op het moment dat u haar niet op het moment zelf kan straffen, is dat bijna het enige wat u kunt doen...

Aangezien de dierenarts niets lichamelijks heeft kunnen vinden en het waarschijnlijk in het gedrag zit, kunnen bloesemremedies hierbij zeer waarschijnlijk goed helpen. 
De onzindelijkheid kan een vorm van aandacht vragen zijn. Is de genoemde tijd een specifieke tijd dat u andere dingen doet, waarbij de hond niet aanwezig kan/mag zijn, waardoor deze zich wat "buitengesloten" voelt? Waarschijnlijk is de remedie Heather i.i.g. een van de bestanddelen van een samenstelling van de remedies voor uw hond. Mocht u meer informatie hierover wensen, dan kunt u dit aangeven om tot een samenstelling te komen die geschikt is voor uw hond.

Succes ermee en nogmaals excuses voor de te late reaktie.

 Met vriendelijke groeten,

Katja Springintveld-Stolwijk

Diergezondheidsadviseuse/diertherapeute

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Honden:
Bewegingsprobleem Hond
Hondengedrag
Hondenopvoeding
Hondensporten
Hondentrimmen
Hondenvoeding
PuppiesGerelateerde vragen aan mijn hond plast in huis terwijl wij thuis zijn !!:

Hoe leer ik 't bijten van duitse herder af
      [Gesteld in Hondengedrag]
2010-06-16 22:09:11
jankende hond
      [Gesteld in Huisdieren]
2007-10-29 10:44:01
zindelijkheid om hondje shihtzu maltezerleeuwtje
      [Gesteld in Honden]
2007-10-31 20:55:11
Hallo, franse bulldog teef poept s┤nachts in huis
      [Gesteld in Hondenopvoeding]
2010-02-06 09:18:29
hond plast & poept soms in de zetel
      [Gesteld in Hondengedrag]
2013-08-22 10:27:02

Gemiddelde score Honden: 7.7 (752x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+