Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Aandoeningen Bewegingsapparaat » Rugklachten
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Rugklachten en krijg online een antwoord van de specialist in Rugklachten

Zelf een vraag over Rugklachten? Klik hier.
Meer vragen over Rugklachten.
De huidige beheerder van de rubriek Rugklachten:
Naam: Jack van Dijk
Bedrijf: Méderi
Reactiesnelheid: 114 uur
Waardering: 8.3 (van max. 10)
Meer informatie over Jack van Dijk vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over RugklachtenVragen over Rugklachten via RSS. Klik hier.
RSS over Rugklachten op jouw website?Vragen over Rugklachten op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over RugklachtenVragen over Rugklachten via E-mail. Klik hier.

hoe kom ik van mijn rugpijn af?

[Gesteld op: 16-07-2009]

Toelichting:
Hallo,

ik ben een meisje van 18 jaar, en heb last van rugpijn die in periodes aanwezig is. Dit is nu al een aantal jaren zo. De pijn is bij de wervels tussen mijn schouderbladen, ter hoogte van mijn beha-sluiting. Als iemand op de betreffende wervels drukt, of meer aan de rechterkant van de wervels drukt, doet het heel veel pijn. De pijn blijft altijd op dezelfde plaats zitten, ik heb verder geen uitstralingen naar andere lichaamsdelen e.d. Ik heb hier al heel vaak fysiotherapie voor gehad, hier heb ik tijdelijk baat bij, want na een aantal keer is de pijn dan ook weg. De fysiotherapeut masseert vooral veel, en maakt de wervels los (die iedere keer toch weer erg vast blijken te zitten). Echter komt de pijn na een week of 6/7 weer terug. Op dit moment heb ik er weer erg veel last van, er gaat geen dag voorbij zonder pijn. Ik heb echter niet veel zin om weer terug naar de fysiotherapeut te gaan, omdat deze mij iedere keer alleen maar tijdelijk kan helpen!
Volgens de fysiotherapeut is mijn bovenrug wat aan de bolle kant, maar is mijn houding verder wel recht. Mijn vraag is of ik zelf niet meer kan doen om van deze pijn af te komen, of dat ik maar weer terug moet gaan naar de fysio, zodat ik er weer een paar weken vanaf ben, of dat er een andere oplossing is?

Alvast bedankt!
Antwoord:

Beste vragensteller,

 

Hartelijk dank voor je vraag. In mijn kliniek voor chiropractie behandel ik zeer regelmatig mensen met pijn (laag) tussen de schouderbladen. Heel vaak heeft dit toch te maken met het niet goed functioneren en bewegen van een of meerdere wervels/ribben.

 

Pijn in de bovenrug komt veel voor en kan zich op verschillende manieren uiten, o.a. door rugpijn, een stijve rug of pijn op de borst. Ook kunnen er gerelateerde klachten ontstaan in de nek of hoofdpijn. De meeste mensen met bovenrugklachten hebben pijn tussen de schouderbladen, maar pijn in de borst, in de zij of uitstralende pijn in de armen kunnen ook het gevolg zijn van een probleem in de bovenrug. Hoesten, niezen en ademhalen kan pijnlijk zijn.


Rugpijn kan verschillende oorzaken hebben. Pijn in de bovenrug ontstaat meestal geleidelijk, als gevolg van een verkeerde houding, herhaaldelijk eenzijdig gebruik van de armen en veel boven het hoofd werken. Een enkele keer heeft pijn in de bovenrug een plotselinge oorzaak, zoals vertillen of een verkeerde beweging.
De pijn heeft te maken met een verkeerde stand van de wervels en ribben. Spieren worden extra belast, er ontstaat irritatie in de wervelgewrichten en ook omliggende zenuwen raken geïrriteerd. Deze zenuwirritatie veroorzaakt soms uitstraling en pijn op de borst, terwijl vaak ook verkrampte spieren ontstaan.

 

Wanneer je het idee hebt dat je fysiotherapeut niet voldoende voor je klacht kan doen. Dan is het misschien verstandig om eens naar iemand anders te gaan voor een 2nd opinion. Een chiropractor of osteopaat zijn specialisten in het behandelen van klachten die voortkomen uit het niet goed functioneren van de wervelkolom.

 

Tijdens het eerste bezoek je samen met de chiropractor bespreken hoe het er met de gezondheid en mogelijke klachten voorstaat (anamnese of vraaggesprek). Hierna zal de chiropractor overgaan tot een uitgebreid lichamelijk onderzoek. Centraal hierin staat uiteraard uw mogelijke klacht, maar tevens wordt de samenhang met andere lichaamsdelen onder de loep genomen. Bij dit onderzoek moet je denken aan neurologisch, orthopedisch en chiropractisch onderzoek. Er kunnen een aantal specifieke neurologische testen gedaan worden.

 

Omdat het menselijk lichaam als een geheel functioneert is het vaak van groot belang om de tijd te nemen voor dit eerste consult. De chiropractor kan je na het vraaggesprek en lichamelijk onderzoek aangeven of dat je in aanmerking komt voor behandeling of dat je eventueel doorverwezen dient te worden. Er wordt dan een rapport van bevindingen gegeven. Hierin wordt er uitgelegd wat er aan de hand is en wordt er een behandelplan voor gesteld om tot verbetering te komen. Uiteraard wordt de behandeling altijd toegespitst op de patiënt en de klacht. De behandeling wordt altijd toegespitst op de patiënt en de klacht.

 

Informatie over chiropractie en de adressen van alle erkende en geregistreerde chiropractoren kan je vinden op de website van de Nederlandse Chiropractoren Associatie, www.chiropractie.nl.

 

Met vriendelijke groet,

 

Marieke Zegelaar, DC

chiropractor

www.kliniekatlas.nl

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan hoe kom ik van mijn rugpijn af?:

Heb ik hernia?
      [Gesteld in Chiropractie]
2009-04-17 00:48:51
Schildklier en lage rugpijn?
      [Gesteld in Natuurgeneeskunde]
2009-06-14 18:20:20
Waar kan dit op duiden?
      [Gesteld in Rugklachten]
2009-07-18 20:13:19
kun je ook heesheid door hoge rugpijn krijgen??
      [Gesteld in Rugklachten]
2009-09-30 21:15:28
Aanhoudende pijn na acute spit
      [Gesteld in Rugklachten]
2009-10-04 16:21:41

Gemiddelde score Rugklachten: 10.0 (2x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258136
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+