Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Geestelijke Stoornissen » Depressie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Depressie en krijg online een antwoord van de specialist in Depressie

Zelf een vraag over Depressie? Klik hier.
Meer vragen over Depressie.

Beheerder worden?

De rubriek Depressie heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Depressie Klik hier.

RSS over DepressieVragen over Depressie via RSS. Klik hier.
RSS over Depressie op jouw website?Vragen over Depressie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over DepressieVragen over Depressie via E-mail. Klik hier.

Alternatieven voor het gebruik van anti depressiva

[Gesteld op: 15-07-2009]

Toelichting:
Na jarenlang anti depressiva gebruikt te hebben ben ik eindelijk een paar maanden hier vanaf maar ik voel de laatste weken dat het weer mis gaat. Sint Janskruid helpt mij niet en ik wil ook niet weer aan de anti depressiva. Wat is een goed alternatief?
Antwoord:
Hallo.   Jammer genoeg schrijft u niet waarom u met antidepressiva gestopt bent.   Sint-Janskruid helpt alleen bij een lichte depressie.Er zijn diverse middelen die geen antidepressiva zijn maar u misschien wel kunnen helpen, het probleem is alleen dat zij net als antidepressiva ook voor veel bijwerkingen zorgen.   In gevallen waar antidepressiva niet meer werkt word soms Topamax (anti-epileptica en middel tegen migraine) voorgeschreven.   Ook met Wellbutrin (middel om te stoppen met roken) word regelmatig voorgeschreven voor depressie behandeling.   Ook Mao-remmers kunnen in sommige gevallen voorgeschreven worden.   Als u geen voorgeschreven medicatie wil dan zou u het middel 5-htp kunnen proberen,dit middel verhoogt het serotonine  gehalte in de hersenen en u zou zich daardoor hierdoor beter kunnen voelen.   Dit middel is in de reformzaak verkrijgbaar.   Ik raad u aan om  5-htp te kopen dat alleen uit Griffonia zaad is gemaakt, capsules die ook Sint-Janskruid bevatten raad ik u niet aan.   Dit omdat het niet bewezen is dat de wisselwerking van Sint-Janskruid en 5-htp altijd tot goed resultaat lijd.   Therapie volgen is over het algemeen het enigste middel dat er voor kan zorgen dat u echt langdurig geen last van depressies meer heeft.   Ik wens u veel sterkte   Erik .
 
Reactie vraagsteller:
ps, mijn angst is dat na jarenlang gebruik van anti depressiva je op een of andere manier afhankelijk bent geworden van deze medicijnen. Die angst wordt nu min of meer bewaarheid door het feit dat ik dus een terugval krijg. Wat ik dus wil zeggen in reactie op uw schrijven dat ik gewoon zonder chemische middelen wil functioneren en dat de reden is dat ik hiermee ben gestopt. Overigens niet door afbouwen maar in 1 keer gestopt.
John
 
Antwoord Beheerder:
Hallo John. Ik denk dat er je 3 mogelijk heden hebt (1) je probeert het alternatieve circuit en probeert met natuurgeneesmiddelen en alternatieve geneeswijze beter te worden. (2) je gaat weer gewoon antidepressiva slikken en maakt je verder niet druk over de bezwaren. (3) je zoekt uit waar je klachten vandaan komen en probeert met therapie je klachten te verwerken, eventueel kan je alsnog voor een korte periode hierbij ook antidepressiva nemen. Na het volgen van therapie zouden je klachten voorgoed weg kunnen zijn, maar therapie kan soms erg zwaar zijn. Therapie geeft de beste kans op langdurig herstel maar de keus is natuurlijk helemaal aan jou. Ik wens je veel sterkte Erik .
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Alternatieven voor het gebruik van anti depressiva:

hoe te handelen?
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Noord Holland]
2008-01-17 10:59:40
Ben ik verplicht deze uren nu op te nemen?
      [Gesteld in Advocaten-Gelderland]
2008-03-02 11:51:31
verplicht vak dagen uitbetalen ?
      [Gesteld in Ontslagrecht]
2009-04-07 13:29:52
Verplicht vakantiedagen uitlaten betalen
      [Gesteld in Ontslagrecht]
2009-06-12 05:22:57
Opname verlof tijdens ziekte
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Noord Holland]
2010-07-13 12:35:51

Gemiddelde score Depressie: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+