Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Recht » Arbeidsrecht » Arbeidsrecht-Zeeland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Arbeidsrecht-Zeeland en krijg online een antwoord van de specialist in Arbeidsrecht-Zeeland

Zelf een vraag over Arbeidsrecht-Zeeland? Klik hier.
Meer vragen over Arbeidsrecht-Zeeland.
De huidige beheerder van de rubriek Arbeidsrecht-Zeeland:
Naam: UwJurist.nl mr. Monique Doomernik
Bedrijf: Uwjurist.nl
Reactiesnelheid: 5 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over UwJurist.nl mr. Monique Doomernik vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Arbeidsrecht-ZeelandVragen over Arbeidsrecht-Zeeland via RSS. Klik hier.
RSS over Arbeidsrecht-Zeeland op jouw website?Vragen over Arbeidsrecht-Zeeland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Arbeidsrecht-ZeelandVragen over Arbeidsrecht-Zeeland via E-mail. Klik hier.

Opzeggen tijdens ziekte?

[Gesteld op: 14-07-2009]

Toelichting:
Ik zit op dit moment in mijn zwangerschapsverlof (tot 18 juli) daarna moet ik van mijn arts nog een maand rust houden ivm een zware keizersneeoperatie. Normaal gezien moet ik 18 augustus weer aan het werk. Vanwege spanningen op het werk en het verzoek om minder te werken niet ingewilligd werd ben ik op zoek gegaan naar een andere baan. Deze heb ik inmiddels gevonden. Ik wil volgende week opzeggen bij mijn huidige werkgever en vanaf 18 augustus vakantie opnemen. Kan dit en heeft dit voor mij gevolgen voor een zw uitkering? Mijn werkgever meld me dan beter vanaf 18/8 en ik ben uit dienst per 1/9. Ik begin bij mijn nieuwe werkgever op 14/9.
Antwoord:

Geachte mevrouw,

Normaal gesproken is het opzeggen van een arbeidsovereenkomst tijdens ziekte door een werknemer niet verstandig, met name niet wanneer u na uw ontslag zou zijn aangewezne op een uitkering. De uitkeringsinstantie zou u dan kwalijk kunnen nemen dat u ontslag hebt genomen tijdens ziekte, waardoor de staat benadeeld wordt. Immers, als u in dienst zou zijn gebleven dan zou uw werkgever u tijdens de eerste twee jaren van uw ziekte uw salaris hebben doorbetaald. Om die reden kan de uitkeringsinstantie weigeren u een ziektewetuitkering te verstrekken.  

Dit alles speelt in uw geval, zo begrijp ik althans uit uw vraag, niet. U hebt immers een nieuwe baan per 14 september 2009 en zult dus niet aangewezen zijn op een uitkering. Als u onverhoopt ziek zou worden tijdens uw dienstverband met uw nieuwe werkgever, dan zal uw nieuwe werkgever uw loon tijdens ziekte moeten doorbetalen.

Ik zie op voorhand nog twee risico's. Ik weet niet of u uw nieuwe arbeidsoverenkomst al hebt getekend. Mocht u opnieuw ziek worden nadat u bij uw huidige werkgever uit dienst bent gegaan, maar voordat u bij uw nieuwe werkgever aan de slag gaat, dan kunt u wel degelijk een probleem krijgen met de uitkeringsinstantie. Een tweede risico kan hierin bestaan dat in uw nieuwe arbeidsovereenkomst een proeftijd is opgenomen. Wordt u tijdens de proeftijd ziek, dan kan uw nieuwe werkgever u ontslaan en ook dan zult u een probleem kunnen krijgen met de uitkeringsinstantie.

Benadrukt moet worden dat het bovenstaande een eerste inschatting is gebaseerd op de beperkte informatie die u ons heeft verstrekt. Wij moeten over meer gegevens beschikken om uw vraag definitief te kunnen beantwoorden. Verwezen zij in dit verband ook uitdrukkelijk naar de onderstaande disclaimer. Met vriendelijke groet,   Peter Pijpelink
Advocaat/ Legal Counsel

Nobus Advocaten
T + 31 115 617 733
F + 31 115 614 968
E
pijpelink@nobusadvocaten.nl DISCLAIMER: IN DIT E-MAILBERICHT IS ENKEL UW VRAAG IN ALGEMENE ZIN BEANTWOORD. DIT BERICHT IS GEEN JURIDISCH ADVIES. U MAG NIET VERTROUWEN OP DE JUISTHEID VAN DIT BERICHT. NOBUS ADVOCATEN IS NIET AANSPRAKELIJK ALS U SCHADE LIJDT DOORDAT U OP DE JUISTHEID VAN DIT BERICHT VERTROUWT.   

  

 

Als u na 18 augustus 2009 niet aangewezen zult zijn op een ziektewetuitkering

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Opzeggen tijdens ziekte?:

WAT IS VCS
      [Gesteld in Chronisch Vermoeidheidssyndroom]
2007-10-11 23:00:27
Opname verlof tijdens ziekte
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Noord Holland]
2010-07-13 12:35:51
Hydrocortison en M.E. of is het Addison
      [Gesteld in Chronisch Vermoeidheidssyndroom]
2006-11-15 18:03:16
korting op salaris
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Noord Holland]
2008-04-19 12:28:06
Re-integratie ADV dagen
      [Gesteld in Reýntegratie]
2010-03-01 10:08:39

Gemiddelde score Arbeidsrecht-Zeeland: 8.7 (10x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+