Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Overheid » Suriname
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Suriname en krijg online een antwoord van de specialist in Suriname

Zelf een vraag over Suriname? Klik hier.
Meer vragen over Suriname.
De huidige beheerder van de rubriek Suriname:
Naam: Marnix h visser
Bedrijf: Stichting more life
Reactiesnelheid: 15 uur
Waardering: 8.9 (van max. 10)
Meer informatie over Marnix h visser vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over SurinameVragen over Suriname via RSS. Klik hier.
RSS over Suriname op jouw website?Vragen over Suriname op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over SurinameVragen over Suriname via E-mail. Klik hier.

i

[Gesteld op: 14-07-2009]

Toelichting:
heb 4volmachten van broer en zus voor een rechtzaak tegen een broer en zus in suriname vanwege een boedelvan overleden ouders,zijn ze dan ook verplicht naar de rechtzaak te gaan om dat ze ook een oproep hebben gekregen,of kan ik dat alleen afhandelen,omdat ik alles al met volmachten heb gedaan bij advocaat en notaris
voor een rechtzaak,en hoelang is een volmacht geldig
Antwoord:

U bent eiser in een kennelijke scheiding en deling procedure namens uzelve en namens ook nog 4 andere bloedverwanten in het buitenland (?). de gedaagden zijn 2 in suriname woonachtige verwanten. Ik weet niet wat de eis is, maar bij familiekwesties gelast de rechter meestal een comparitie van partijen, tenzij er verstek wordt verleend tegen gedaagden.

Heeft u een advocaat genomen of procedeert u zelf ? Als u zelf procedeert dan dient u als eiser aanwezig te zijn in de rechtszaal wanneer de zaak voorgaat. als u een advocaat heeft, is hij gemachtigd om namens u en uw gevolmachtigden te concluderen voor eis.  alleen de gedaagden (in suriname) worden opgeroepen. u zal wel enige kennis van het procesrecht dienen te dragen alvorens u zelf kan procederen. als u die kennis niet heeft kunt u zich beter laten bijstaan door een advocaat.

Uw mede-eisers hoeven niet aanwezig te zijn als u hun volmachten kunt overleggen aan de rechter. deze volmachten moeten of notariele volmachten zijn. of het zijn onderhandse gelegaliseerde volmachten. niet-gelegaliseerde volmachten worden niet geaccepteerd. bij een boedel worden er meestal boedelvolmachten gebruikt. uw advocaat zal u in principe naar deze volmachten moeten vragen. indien u eiser bent in een boedelkwestie hebben de erfgenamen met hun eis de erfenis al geaccepteerd. voordat u gaat procederen en als het het niet duidelijk is hoe groot de bezittingen en schulden zijn kunt u het beste de boedel onder voorrecht van boedelbeschrijving accepteren. dit kan via de griffie van de rechtbank. U dient dan eveneens uw volmachten en verklaring van erfrecht te overleggen.

overigens moet al uit uw verzoekschrift aan de rechtbank blijken wie wie vertegenwoordigd.

boedelvolmachten zijn geldig zolang de lastgever nog in leven is. in suriname kan een notaris soms wel om een 'herbekrachtiging' vragen bij een onroerend goed transactie (een volmacht ouder dan 15 jaar), maar dat hoeft niet volgens de wet. Bij elke transactie wordt wel telkens om een recent uittreksel uit het GBA of CBB gevraagd.

voor meer informatie: marnix_visser@yahoo.com

 

Beantwoord door:
marnix h visser
profielpagina


Gemiddelde score Suriname: 8.9 (1087x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+