Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Geestelijke Gezondheid
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Geestelijke Gezondheid en krijg online een antwoord van de specialist in Geestelijke Gezondheid

Zelf een vraag over Geestelijke Gezondheid? Klik hier.
Meer vragen over Geestelijke Gezondheid.
De huidige beheerder van de rubriek Geestelijke Gezondheid:
Naam: Jan Duits
Bedrijf: ReŰel
Reactiesnelheid: 38 uur
Waardering: 8.7 (van max. 10)
Meer informatie over Jan Duits vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Geestelijke GezondheidVragen over Geestelijke Gezondheid via RSS. Klik hier.
RSS over Geestelijke Gezondheid op jouw website?Vragen over Geestelijke Gezondheid op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Geestelijke GezondheidVragen over Geestelijke Gezondheid via E-mail. Klik hier.

Mijn vriendin is altijd onzeker, wat te doen?

[Gesteld op: 10-07-2009]

Toelichting:
Mijn vriendin en ik zijn nu 4 jaar samen. Voor die tijd uitte ze haar gevoelens nooit. Ik heb haar geleerd naar haar gevoel te luisteren en zichzelf open te stellen. Nu is het probleem dat ze erg onzeker over zichzelf is geworden en denkt dat ze niets goed kan en nergens goed genoeg voor is.

Voorbeelden hiervan zijn dat ze constant overal bevestiging over vraagt, geen contact durft te zoeken met onbekenden (zelfs bellen naar een winkel met een vraag durft ze niet) en onzeker is over wat ze met haar toekomst wilt.

Ze is op dit moment fysiotherapeute en ze denkt dat ze alles verkeerd doet. Ze heeft een patient die aangeeft liever een andere fysio te hebben die een andere werkwijze heeft. Mijn vriendin denkt dan gelijk dat alle patienten een andere fysio willen.

Ze heeft ook nooit zin om iets te gaan doen omdat ze bang is dat ze het verkeerd doet. Iets nieuws wil ze niet omdat ze dan kan gaan falen. Nieuwe mensen wil ze niet leren kennen omdat die haar uit kunnen lachen en belachelijk kunnen vinden.

Ook is ze constant bang dat ik bij haar weg ga. Ik ben niet van plan om bij haar weg te gaan en heb net met haar een huis gekocht. Toch krijg ik dit niet aan haar verstand gepraat.

Daarnaast denkt ze dat iedereen het beter heeft en ook beter is. Ik heb pas loonsverhoging gehad doordat mijn baas tevreden is, waarbij zij denkt dat ze geen loonsverhoging krijgt omdat haar baas niet tevreden is. Maar ze heeft een heel ander contract, bij een ander bedrijf en een andere baas.
Haar zus heeft twee schattige prachtkinderen waarvan zij denkt dat ze ze nooit kan krijgen. Zij is namelijk niet mooi genoeg en geen goed genoege moeder om dat voor elkaar te krijgen.
Ik ben nog niet klaar voor trouwen, zij wil wel trouwen en denkt dat ik niet met haar wil trouwen omdat ik niet bij haar wil blijven. Ik wil gewoon eerst andere dingen doen voordat ik trouw.

Al met al voor mij genoeg redenen om te denken dat het flink mis zit met haar zelfvertrouwen. Mijn vraag is nu wat ik hier aan kan doen. Complimenten geven lijkt niet te werken (ik geef ze volgens haar toch alleen maar omdat ik medelijden met haar heb) met haar praten helpt ook niet meer. Ik weet namelijk niet meer wat ik tegen haar moet zeggen...heb alles al gezegd voor mijn gevoel.

Ik hoop dat u mij kan helpen om mijn vriendin weer gelukkiger en zekerder te maken. Ik hoor graag uw reactie.
Antwoord:
Als iemand eerst zichzelf afsluit voor gevoelens en deze vervolgens toch gaat tonen, dan kan dat heel verwarrend zijn.. Zij heeft de zekerheid uit haar omgeving gehaald en niet uit haarzelf.. Zij spiegelt haarzelf heel erg met de buitenwereld. Identificeert zich met haar omgeving.. Ze slaat er alleen een beetje in door. Ik weet niet hoe lang dit al speelt, maar het kan best een fase zijn en die kan zo een jaar in beslag nemen en misschien nog wel langer.. Dit proces zou wel versneld kunnen worden door een psycholoog. Die weten beter de juiste knopjes in te drukken.. Hoe komt het dat vroegere haar gevoelens niet uitte zal waarschijnlijk een centrale vraag zijn.. Wanneer deze beantwoord wordt zouden de wolken voor de zon kunnen verdwijnen. Geduld is daarbij een schone zaak.. Ze zit ook in een soort slachtofferrol.. Jij kan het probleem niet oplossen, dat moet ze uiteindelijk zelf doen. Jij kan haar de deur wijzen, maar binnen een relatie is dat altijd moeilijk omdat je eigenlijk te close bent.. Iemand van buiten kan haar helpen en zij moet ervoor kiezen om weer meer zelfvertrouwen te krijgen.. Hoop hiermee de gewenste hulp te hebben geboden en je mag me altijd weer contacten! Groet en succes!-)


Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Geestelijke Gezondheid:
Counselling
Hoogsensitief Persoon
Hulpverlening
Kind & Jongeren
Psychiatrie
Psychologie
Psychotherapie
Stoornissen
Trauma
Gerelateerde vragen aan Mijn vriendin is altijd onzeker, wat te doen?:

Onzekere vriendin, kan mij niet vertrouwen
      [Gesteld in Psychologie]
2009-03-04 02:41:16
Mijn vriendin zit bij het BAC, samenwonen?
      [Gesteld in schulden & inkomen]
2010-10-12 00:14:04
nieuwe vriendinnen
      [Gesteld in Pubers]
2007-09-04 17:18:10
Mijn vriendin twijfelt over de toekomst
      [Gesteld in Psychologie]
2009-03-18 11:18:57
Wat moet ik doen.
      [Gesteld in Psychologie]
2009-09-14 13:21:19

Gemiddelde score Geestelijke Gezondheid: 9.3 (120x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+