Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Bedrijfsformules
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Bedrijfsformules en krijg online een antwoord van de specialist in Bedrijfsformules

Zelf een vraag over Bedrijfsformules? Klik hier.
Meer vragen over Bedrijfsformules.
De huidige beheerder van de rubriek Bedrijfsformules:
Naam: A.P.de Ruyter RA
Bedrijf: A+a voor accountancy & advies
Reactiesnelheid: 13 uur
Waardering: 7.3 (van max. 10)
Meer informatie over A.P.de Ruyter RA vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over BedrijfsformulesVragen over Bedrijfsformules via RSS. Klik hier.
RSS over Bedrijfsformules op jouw website?Vragen over Bedrijfsformules op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BedrijfsformulesVragen over Bedrijfsformules via E-mail. Klik hier.

Stichting of eenmanszaak oprichten

[Gesteld op: 08-07-2009]

Toelichting:
Ik wil tweedehandsspullen inzamelen en deze verkopen, de winst gaat naar mensen in nood maar ik wil voor de verkoop via een mobiele winkel wel een salaris (20 uur per week). geen winst uitkering
Antwoord:

Als u daarvoor een eenmanszaak opricht, zal u over iedere euro die wordt verdient belasting moeten betalen. Dat is niet de bedoeling, en dus moet u dit zeker niet willen.
In plaats daarvan kunt u beter een stichting oprichten. Een stichting is van niemand, en wordt altijd opgericht voor een goed doel. Zij betaalt geen winstbelasting. U kunt bij die stichting in loondienst komen. Een voordeel van de stichting is ook dat deze in de regel makkelijk subsidies krijgen.

Wat moet u doen? Zoek enkele mede-denkenden, die bereid zijn om in het bestuur van de stichting plaats te willen nemen. Neem contact op met het gemeentehuis, zodat zij met u meedenken over een geschikte locatie voor de inzameling (dat mag niet overal) en vraag om een financiele bijdrage van de gemeente, in ieder geval om de oprichting van de stichting te betalen (notariskosten) maar ook de lopende huisvestingskosten (huur etc).
Dit zijn slechts de eerste stappen, daarna volgt de rest.

 
Reactie vraagsteller:
Bedankt voor het snelle antwoord en meedenken maar ik heb nog een vraag. Kan ik als mede oprichter en bestuurslid dan wel in dienst van de stichting? Het zal dan zo zijn dat mijn bestuursfuncties vrijwillig zijn en mijn werk als verkoopster in loondienst van de stichting zijn. En is het raadzaam om met een andere stichting contact op te nemen om erachter te komen welke mensen in onze omgeving daadwerkelijk een nood in de basis levensbehoefte hebben. Het gaat om het inzamelen en verkopen van tweedehands kleding en de winst ervan wordt dan aan gezinnen in onze omgeving gedoneert in de vorm van een wasmachine, koelkast, boodschappen etc.
 
Antwoord Beheerder:
U kunt als bestuurder in loondienst zijn, maar het is niet wenselijk, omdat zoals u zelf ook aangeeft, de vrijwilligersfunctie en de betaalde functie door elkaar gaan lopen. Bovendien heeft het bestuur zeggenschap over de werknemers, en dat zou betekenen dat u bijvoorbeeld mee zou stemmen over het in dienst nemen van uzelf, of over uw salaris. U hoeft natuurlijk niet in het bestuur plaats te nemen, u kunt de bestuursfuncties ook door anderen laten vervullen en zelf in loondienst van de stichting komen. Ook kunt u wel in het bestuur komen, maar dan moet u in ieder geval niet de functie van voorzitter, penningmeester of secretaris op u nemen. Het is niet verboden, dus doet u dat toch, dan kan een moeilijke situatie ontstaan, en kunt u naar buiten toe (subsidieverstrekkers) de indruk wekken dat u als bestuurder uw zakken zit te spekken met hun geld.

Als u wilt weten hoe u contact kunt leggen met de behoeftigen in uw omgeving, dan is het raadzaam eerst contact te leggen met het gemeentehuis, want die hebben daar zeker zicht op. Zij zullen u geen namen geven, maar kunnen u wel vertellen of er behoefte is aan uw initiatief, en of er andere instellingen zijn die op hetzelfde vlak weren, en waar u wellicht mee samen kan werken. U moet dus beginnen met contact te leggen, en informatie te vergaren.
Beantwoord door:
A.P.de Ruyter RA
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Bedrijfsformules:
AlliantiesFranchisingMulti-level-marketing


Gerelateerde vragen aan Stichting of eenmanszaak oprichten:

In 2015 een eenmanzaak, in 2016 een BV
      [Gesteld in Administratie]
2016-07-19 15:44:39
Structuur BV en Holding meerdere bedrijven
      [Gesteld in Bedrijfsformules]
2009-11-27 22:22:23
Eenmanszaak-BV
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2013-11-26 15:50:16
Eenmanszaak in een VOF
      [Gesteld in Administratie]
2016-04-06 22:09:49
Overnemen van 3 jr. bestaande vereniging
      [Gesteld in Ondernemers advocaat]
2010-09-16 20:32:41

Gemiddelde score Bedrijfsformules: 8.3 (618x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+