Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Financieel » Administratie » Loonadministratie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Loonadministratie en krijg online een antwoord van de specialist in Loonadministratie

Zelf een vraag over Loonadministratie? Klik hier.
Meer vragen over Loonadministratie.

Beheerder worden?

De rubriek Loonadministratie heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Loonadministratie Klik hier.

RSS over LoonadministratieVragen over Loonadministratie via RSS. Klik hier.
RSS over Loonadministratie op jouw website?Vragen over Loonadministratie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over LoonadministratieVragen over Loonadministratie via E-mail. Klik hier.

loonbelastingverklaaring veranderen?

[Gesteld op: 08-07-2009]

Toelichting:
Moet de werkgever er mee akoord gaan als ik loonbel.ver. op nee zet .Werk er 2,5 jaar. Heb een netto loonafspraak.
Antwoord:

Ja, de werkgever is namelijk alleen maar de inhoudingsplichtige van de door u te betalen loonbelasting. Wanneer u verklaart dat de werkgever de loonheffingskorting niet dient toe te passen op uw loon, dan moet uw werkgever daar gehoor aan geven.

Het kan echter zijn dat uw werkgever ook merkt dat door het niet toepassen van de heffingskorting, de salariskosten bruto stijgen. Ik kan me voorstellen dat uw werkgever met u in onderhandeling zal gaan om zo alleen nog maar een brutoloon afspraak met u te maken. Hierdoor heeft de werkgever geen kosten schommelingen meer bij het wel of niet toepassen van de heffingskorting op aanvraag van werknemers.

Blijft uw werkgever weigeren dan is het mogelijk om bij de belastingdienst schriftelijk bezwaar te maken tegen de door uw werkgever gedane belasting inhoudingen op uw loonstroken en dat uw werkgever uw verzoek weigert om de heffingskorting niet toe te passen.

Werknemers denken vaak dat het maken van een nettoloon afspraak zeer gunstig is. Dat is echter niet altijd het geval. Doordat jaarlijks belastingtarieven en premies veranderen, bijvoorbeeld dat premies lager worden door de huidige koopkracht verbeteringsmaatregelen vanuit de overheid, loopt de werknemer met een nettoloon afspraak dit voordeel mis. Dit jaar bijvoorbeeld is de premie inhouding voor de Werkloosheidswet komen te vervallen voor werknemers. Werknemers met een nettoloon afspraak hebben daar niets van gemerkt, werknemers met een brutoloon afspraak gingen door het wegvallen van de WW premie er dit jaar netto op vooruit. 

Verder is het zo doordat alle systemen in Nederland zich baseren op het brutoloon van de werknemer zoals: pensioenopbouw, vakantiegeld opbouw, opbouw bonussen;  daardoor hebben werknemers met een nettoloon afspraak een jaarlijks schommelende opbouw wat lager kan uitpakken. Gaat u naar bijvoorbeeld naar een bank voor hypotheek of lening, vraagt u subsidie aan bij de overheid voor kinderopvang/huur/toelagen dan wordt er altijd uitgegaan van het bruto salaris. 

Vergelijk uw huidig brutosalaris eens met de salarisstroken over de afgelopen jaren, u zult zien dat uw bruto salaris schommelt en hoger was over de afgelopen jaren. U heeft een netto gegarandeerd loon maar uw pensioen en overige zaken kan daaronder lijden.

Mvg. 

 
Reactie vraagsteller:
U antwoord is duidelijk.Ik werk 30 uur per week en verdien 7,50 netto .Is dat niet te weinig? Hoe kan ik bezwaar maken bij belasting werkgever bloijft weigeren hij zegt dat het hem dan meer dan 16000 per jaar scheeld klopt dit?
MVG.
 
Antwoord Beheerder:
Ik kan niet beoordelen of 7,50 netto per uur te weinig is voor u. Als ik dit bedrag terug reken naar bruto komt dit net iets boven het bruto minimumloon bedrag van 23jaar en ouder uit. Wanneer u vind dat u te weinig verdient zult u moeten gaan onderhandelen met uw werkgever.

De kosten voor uw werkgever zullen inderdaad gaan stijgen, echter dit zal geen 16000 euro per jaar zijn maar eerder in de buurt van zo'n 6000 euro.

Begrijp goed dat wat u uw werkgever nu vraagt eigenlijk gewoon een vorm is van salaris onderhandeling. U kunt het beste dan ook eerst zelf met uw werkgever om de tafel gaan zitten, voordat u de belastingdienst inschakelt.

Mvg.
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan loonbelastingverklaaring veranderen?:

Online verzekering afsluiten
      [Gesteld in Verzekeringen]
2006-09-01 13:23:46
Ondermaats presterende werknemer
      [Gesteld in Personeelsmanagement]
2006-09-07 20:33:31
Eerder stoppen met werken
      [Gesteld in Personeelsmanagement]
2006-09-07 20:20:27
Adverteren in Yahoo!?
      [Gesteld in Search Engine Advertising]
2007-03-12 23:23:03
Laptop geeft donker scherm.
      [Gesteld in Laptops]
2006-09-18 16:39:14

Gemiddelde score Loonadministratie: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258137
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+