Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Paramedisch » Fysiotherapie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Fysiotherapie en krijg online een antwoord van de specialist in Fysiotherapie

Zelf een vraag over Fysiotherapie? Klik hier.
Meer vragen over Fysiotherapie.
De huidige beheerder van de rubriek Fysiotherapie:
Naam: Vincent wijburg
Bedrijf: Fysiotherapie en orthopedische manuele therapie
Reactiesnelheid: 15 uur
Waardering: 7.9 (van max. 10)
Meer informatie over Vincent wijburg vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over FysiotherapieVragen over Fysiotherapie via RSS. Klik hier.
RSS over Fysiotherapie op jouw website?Vragen over Fysiotherapie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over FysiotherapieVragen over Fysiotherapie via E-mail. Klik hier.

Oefeningen Schouderimpingement?

[Gesteld op: 08-07-2009]

Toelichting:
Beste, ik heb voortdurend last van beide schouders vanwege een schouder impingement. Ik heb voortdurend onstekingen aan de voorzijde en de zijkant van de schouderkop, denk ik. Indien ik op die plaatsen druk, voel ik pijn. Ook is 1/3 van het labrum beschadigd. Na verscheidene specialisten te hebben bezocht, krijg ik enkel oefeningen met een rekband voorgeschreven via de fysiotherapeut. Ik ben een rugbyspeler van 90 kg zwaar en dus ook een fanatiek krachtsporter. Ik heb dus echt het gevoel niets aan oefeningen met een rubberen band te hebben. Tijdens het krachtsporten raak ik zelden geblesseerd omdat ik de beweging zeer gecontroleerd uitoefen. Zodra ik kracht zet op een rugbyveld door iemand vast te grijpen schiet er vaak een pijnscheut doorheen het gewicht waardoor ik de training moet beŰindigen. Momenteel heb ik zelfs moeite met moeite met m'n portefeuille uit m'n achterzak te halen, laat staan een tackle uit te voeren op iemand van 100 kilo. Een operatie wil men niet uitvoeren in BelgiŰ, aangezien slechts 1/3 van het labrum is beschadigd. Maar fysiotherapie helpt ook niet, want ik herval voortdurend. Ik hoop dat u me dan ook wat advies kan geven, want ik ben ten einde raad. Alvast bedankt. Met vriendelijke groet, Jan
Antwoord:

Beste Jan,

            &nb sp;       

Hartelijk dank voor uw vraag. Schouderklachten zijn in de regel helaas een heel vervelend en hardnekkig. Je moet voor revalidatie en herstel vaak maanden uittrekken.

 

Heel vaak is het probleem met een schouderklacht niet zo zeer de kracht maar de coördinatie en aansturing van het schoudergewricht. De bewegingen van een schoudergewricht zijn heel complex. Het gaat niet alleen om het rollen de kop van de schouder in de zeer ondiepe kop van het schouderblad. Maar daarnaast glijdt de kop ook in de kom, en beweegt schouderblad ten op zichten van de ribben en sleutelbeen. Wanneer het bewegingspatroon verstoord wordt dan zie je vaak dat de kop niet goed in de kom beweegt en dat je een “impingement” (iets komt dan even klem te zitten) krijgt. Het heeft dan niet zo veel zin om meer spiermassa te trainen, maar het is belangrijk om de goede bewegingspatronen terug te krijgen. Het oefenen met een rekband is daar zeer geschikt voor. Het oefenen met deze band wordt ook door zeer veel topsporters gedaan. Zowel tijdens de normale trainingen als bij revalidatie.

 

De meeste schouderklachten zijn operatief niet goed te behandelen. Een operatie heeft pas zin als je een goede kans hebt dat je er daadwerkelijk beter van wordt. Die kans is bij een schouderblessure vaak een stuk kleiner. Daarnaast zijn er altijd risico’s verbonden aan elke operatie.

 

Het belangrijkste advies wat ik je kan geven is geduld hebben, en nog meer geduld hebben. Je zou ook kunnen overwegen om naar een andere fysiotherapeut te gaan, iemand die veel ervaring heeft met schouderklachten. Een osteopaat of chiropractor heeft vaak ook hele goede resultaten met schouderklachten.

 

Marieke Zegelaar, DC

chiropractor

www.kliniekatlas.nl

 
Reactie vraagsteller:
Beste,

Misschien is een andere kinesist wel een mogelijke oplossing.
Welke oefeningen stelt u voor om de co÷rdinatie van het schoudergewricht te verbeteren? Momenteel doe ik volgende oefeningen:
1. Band op heuphoogte vastmaken aan deurklink. Hierna met gestrekte arm trek ik het uiteinde van de band naar m'n heup, dit steeds gecontroleerd.
2. Band op heuphoogte vastmaken aan deurklink. Hierna met gebogen arm (90░) naar binnen trekken naar de buik.
3. Band op heuphoogte vastmaken aan deurklink. Hierna met gebogen arm (90░) naar buiten trekken van de buik weg.

Zijn er eventueel oefeningen die ik met losse gewichten kan doen? Mijn huidige kinesist vindt het behandelen van de schouder nutteloos, hij stelt enkel voor de oefeningen te blijven doen.
 
Antwoord Beheerder:
Beste Jan,

Mijn excuus voor de late beantwoording. Ik vind het altijd praktisch onmogelijk om advies te geven over oefeningen via het internet. Voor goed advies moet je de oefeningen kunnen voordoen en nog belangrijker tijdens de oefeningen kunnen corrigeren. En omdat ik je dossier niet ken weet ik ook niet waar je instabiliteit zit en welke spieren je wel of niet moet trainen en op welke manier.

Misschien kan je via de rugby club naar een speciale sportfysiotherapeut gaan.

Met vriendelijke groet,

Marieke Zegelaar, DC
chiropractor
www.kliniekatlas.nl
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Oefeningen Schouderimpingement?:

Met gedachten in heden blijven
      [Gesteld in Psychologie]
2008-11-24 13:15:41
Robin, 1.88m, 89 kg, m, 22
      [Gesteld in Fitness]
2010-01-09 11:11:04
Ik heb een pijnlijk AC gewricht in schouder.
      [Gesteld in Orthopedie]
2007-02-13 15:15:46
Hoe kan ik zo snel mogelijk afvallen?
      [Gesteld in Afvallen]
2007-04-26 16:23:46
dunne boven lichaam, dikke onderlichaam?!
      [Gesteld in Afvallen]
2007-11-04 15:03:27

Gemiddelde score Fysiotherapie: 7.9 (200x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+