Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Alternatieve Geneeswijzen » Bach Bloesem Remedies » Bachbloesem Dieren
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Bachbloesem Dieren en krijg online een antwoord van de specialist in Bachbloesem Dieren

Zelf een vraag over Bachbloesem Dieren? Klik hier.
Meer vragen over Bachbloesem Dieren.

Beheerder worden?

De rubriek Bachbloesem Dieren heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Bachbloesem Dieren Klik hier.

RSS over Bachbloesem DierenVragen over Bachbloesem Dieren via RSS. Klik hier.
RSS over Bachbloesem Dieren op jouw website?Vragen over Bachbloesem Dieren op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Bachbloesem DierenVragen over Bachbloesem Dieren via E-mail. Klik hier.

Oude kat komt niet meer binnen sinds nieuwe

[Gesteld op: 07-07-2009]

Toelichting:
Wij hebben een tuinaanlegbedrijf en hebben in onze privé-woning 4 poezen, die enkel buiten kunnen in een supergrote ren. Sinds dat wij hier zijn komen wonen, liep hier een zwerfkattin rond, en wij hebben ons over haar ontfermd, haar laten steriliseren enzo. Zij is niet echt sociaal (noch naar mensen, noch naar andere katten). Zij woont hier nu al 6 jaar in onze bureaus, waar zij vrij binnen en buiten kan, maar ze ligt (lag) meestal wel binnen in 1 van haar vele mandjes te slapen. Maar aandacht heeft zij niet echt nodig. Heel af en toe komt ze eens strelen aan ons benen, maar daar houdt het op.
Zij is al ongeveer 10 jaar.
Sinds eind maart lag hier in onze magazijnen een heel ziek zwerfkatertje. Ik heb hem eten gegeven en heb hem behandeld voor niesziekte Hij woont hier nu ook in onze bureaus, en doet precies of hij woont hier al jaaaaren. Hij is een heel aanhankelijk katertje dat veel aandacht nodig heeft. Hem tussen mijn andere 'binnenpoezen' zetten, dat gaat helaas niet omdat ik daar met een probleem-stresskatertje zit, die al 6 jaar clomicalm moet nemen om ietwat van zijn leventje te kunnen genieten. En de nieuwe kater Nymo heeft al wel eens regelmatig komen piepen en uitdagen op de kattenren, en dan is het daar paniek volop, geblaas, gevecht enz. Maar dat kan ik wel min of meer onder controle houden. Probleem is echter dat onze oude zwerfkattin Bolleke sindsdien amper of niet meer binnenkomt in de bureau. In het begin kwam zij nog af en toe eten, maar nu gewoon niet meer. Het gaat precies van kwaad naar erger. Zij trekt haar leventje naar buiten, wat niet van haar gewoonte is want zij haat de regen enzo. Zij heeft hier 6 jaar lang alle katten weggejaagd, en nu is er een (heel sociaal) katje bijgekomen. Zij doet niets anders dan grommen en blazen, en gaat zelfs in hongerstaking om toch maar niet te moeten binnenkomen. Ik geef haar nu buiten 's morgens wat eten, zodat ze toch niet verhongert hé. Ik vind het heel triest voor haar, en krijg het ook niet over mijn hart om dat ander katertje weg te doen. Kan ik misschien bij Bolleke (oude kattin) proberen met bachbloesem, zoja met welke het best ? Nymo is denk ik wel onderdanig aan haar, en toch is zij angstig. Nymo is nog heel jong en wil af en toe wel eens achter haar aan gaan om te spelen, wat zij uiteraard niet goed vind. Zij wil gewoon rust.
Alvast dank voor uw raad.
Antwoord:

Beste vragenstelster,

Dat is een bekend probleem, heb ook een jonge poes die wil spelen en een oude die er niets van moet hebben. De oude is ook maandenlang niet binnen geweest. Ik heb haar vrij lang de volgende remedies gegeven: Star of Bethlehem (verwerken van zaken), Walnut (voor de veranderingen) en Mimulus (angst). En lang betekent dan minsens een maand of drie, vier.

U zou haar dit in het drinken en eten kunnen doen; in de hoop dat ze toch 4 x daags wat binnenkrijgt. Hou het lang vol voor er een beetje resultaat is; bepaalde poezen en katten lijken enorm veel weerstand te hebben hiertegen merk ik; terwijl het bij anderen vaak zó aanslaat.

Overigens kan het geen kwaad om de hele gemeenschap eens een paar weken aan Star of Bethlehem en Walnut te zetten; om de veranderingen allemaal te verwerken. Dat zou dan in aangepaste dosering 10 druppels per waterbakje kunnen zijn, als het bakje leeg is, nieuwe geven en weer 10 druppels erin doen.

Probeert u het eens op deze manier in de hoop dat het wat oplevert.

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Oude kat komt niet meer binnen sinds nieuwe:

alementatie, erfrecht en naamswijziging
      [Gesteld in Familierecht]
2009-05-25 17:25:12
hoe vaak kan k mijn dchter van 1 jaar zien
      [Gesteld in Ouderschap na scheiding]
2010-10-28 18:11:31
ouderlijk gezag
      [Gesteld in Advocaten-Zuid Holland]
2011-02-02 23:56:02
Overdragen heffingskortingen overleden echtgenoot
      [Gesteld in Belastingen-Overijssel]
2014-01-10 17:47:23
Jarenlang fout gemaakt in belastingaangifte
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2015-05-27 13:57:32

Gemiddelde score Bachbloesem Dieren: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+