Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Recht » Rechtshulp » Rechtshulp-Gelderland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Rechtshulp-Gelderland en krijg online een antwoord van de specialist in Rechtshulp-Gelderland

Zelf een vraag over Rechtshulp-Gelderland? Klik hier.
Meer vragen over Rechtshulp-Gelderland.
De huidige beheerder van de rubriek Rechtshulp-Gelderland:
Naam: UwJurist.nl mr. Monique Doomernik
Bedrijf: Uwjurist.nl
Reactiesnelheid: 5 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over UwJurist.nl mr. Monique Doomernik vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Rechtshulp-GelderlandVragen over Rechtshulp-Gelderland via RSS. Klik hier.
RSS over Rechtshulp-Gelderland op jouw website?Vragen over Rechtshulp-Gelderland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Rechtshulp-GelderlandVragen over Rechtshulp-Gelderland via E-mail. Klik hier.

Incasso kosten betalen?

[Gesteld op: 06-07-2009]

Toelichting:
Ik had een extreem hoge energie afrekening; 4 maanden klant te betalen bedrag: 736 (incl. € 250 boete geld voor overstap) tig telefoontjes verder was ik niets wijzer over hoe dat mogelijk was.
Na 2 herinneringen heb ik 10 april 2009 telefonisch een betalingsregeling aangevraagd bij de Nederlandse Energie maatschappij. Deze zou in behandeling genomen worden en ik zou een schriftelijke bevestiging ontvangen, werd mij telefonisch medegedeeld.
12 april heb ik van hen een laatste aanmaning ontvangen. Gezien ik 2 dagen eerder contact op had genomen voor een betalingregeling en ik wachtte op de bevestiging daarvan ging ik ervan uit dat de brief en mijn aanvraag door elkaar heen waren gelopen.
Op 1 mei echter ontving ik de eerste brief van de deurwaarder. Op 4 mei heb ik hierover weer telefonisch contact opgenomen met de Nederlandse energie maatschappij. De heer die ik toen gesproken heb gaf aan op de hoogte te zijn van mijn aanvraag, de opdracht zou volgens hem teruggehaald worden en alsnog zou ik schriftelijk bericht worden over de betalingsregeling.
Eerst op 10 mei weer bericht van het incassobureau. Hier heb ik niets mee gedaan en op 19 mei ontving ik van het incassobureau bericht dat ik binnen 3 dagen het volledige bedrag moest betalen anders werden er rechtsmaatregelen getroffen.
Ik heb weer telefonisch contact opgenomen met de energiemaatschappij en kreeg toen te horen dat mijn aanvraag voor een betalingsregeling te laat was en dat ik het verder maar op moest lossen met het incassobureau. de hoofdsom verhoogd met € 150 incassokosten.
Direct met hen gebeld en een betalingsregeling getroffen, nu op 3 juli bericht van de Nederlandse energiemaatschappij dat de opdracht door hen is terug genomen, de 150 euro aan incassokosten blijven bestaan en vóór 11 juli moet ik het restant betalen, ondanks dat ik netjes heb voldaan aan de betalingsregeling bij het incassobureau.
Vandaag dus weer gebeld met het energie bedrijf en opnieuw met hen een betalingsregeling overeengekomen.
Door al dit gehannes heen (ik wilde er gewoon netjes en zsm vanaf) rijst bij mij opnieuw de vraag: was ik inderdaad te laat met mijn aanvraag? Hoe zit het met de telefonisch toezeggingen van de betalingsregeling bij de NEM? Wat zijn mijn rechten daarin en hoe zoek ik dat uit? Ofwel die 150 euro incassokosten, moet ik die eigenlijk wel betalen?
Antwoord:

Op het moment dat u te laat bent met betalen, bent u - op grond van de wet - gehouden de redelijke incassokosten te betalen.

De hoogte van deze kosten wordt meestal aan de hand van rapport Voorwerk II bepaald en dat u daarna een betalingsregeling treft doet daaraan niets af.

Zou u de incassokosten aan willen vechten, dan hebt u nog het probleem dat u niet kunt bewijzen wat de inhoud van de telefoongesprekken is geweest, terwijl NEM wel kan bewijzen wat ze hebben geschreven.

Beantwoord door:
UwJurist.nl mr. Monique Doomernik
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Incasso kosten betalen?:

incassokosten
      [Gesteld in Incasso]
2009-06-17 18:45:52
Mag het incassobedrag verschillen van vonnisbedrag
      [Gesteld in Incasso]
2012-06-12 10:21:52
Mijn ex betaald mij kinderalimentatie.
      [Gesteld in Alimentatierecht]
2012-02-16 21:24:11
Bedrijf verkopen,maar verhuurder wil niet meewerke
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2012-03-27 21:45:55
Vanaf welke inkomensgrens moet er ca.33% bel. af?
      [Gesteld in Thuiswerk]
2010-01-27 20:47:54

Gemiddelde score Rechtshulp-Gelderland: 5.2 (59x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+