Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Seksualiteit » Prostitutie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Prostitutie en krijg online een antwoord van de specialist in Prostitutie

Zelf een vraag over Prostitutie? Klik hier.
Meer vragen over Prostitutie.
De huidige beheerder van de rubriek Prostitutie:
Naam: Karel Danko
Bedrijf: Adult entertainment company
Reactiesnelheid: 24 uur
Waardering: 7.8 (van max. 10)
Meer informatie over Karel Danko vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over ProstitutieVragen over Prostitutie via RSS. Klik hier.
RSS over Prostitutie op jouw website?Vragen over Prostitutie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over ProstitutieVragen over Prostitutie via E-mail. Klik hier.

Prostitutie stoppen

[Gesteld op: 06-07-2009]

Toelichting:
Hallo,

Enige weken terug ben ik definitief gestopt met het werken als prostituee en wil nu een " normale" baan.
Ik heb contact opgenomen met het Scharlakenkoord, maar zij konden mij niet verder helpen daar er in mijn gemeente (nog) geen hulp is voor ex-prostituees.

Nou sta ik al enkele jaren ingeschreven bij het UWV/Werkbedrijf/CWI, maar gezien het gat in mijn cv (ik ga prostitutie er uiteraard niet opzetten) is het moeilijk door een sollicitatieronde heen te komen.
Mijn vraag is of het wel nuttig is om een afspraak aan te gaan met een werkcoach of re-integratie coach van het UWV.
Het lijkt misschien een vraag met een makkelijk antwoord maar ben heel bang dat ik de verkeerde coach tref en deze bijv niet discreet met mijn arbeidsverleden om zal gaan of mij direct afschrijft.
Ik heb dit namelijk wel vaker gehoord en waarom zou er iets als het Scharlaken koord zijn wanneer ex-prostituees gewoon bij het UWV konden aankloppen?

Alvast bedankt.
Antwoord:

Geachte mevrouw,

Uit uw vraag blijkt maar weer dat de branche organistaties VER, ExelentGroep, De Rode Draad, het PIC en ook het Scharlaken Koord nog steeds niets weten van de regelgeving in Nederland. En waarom willen zij niet met elkaar samenwerken wat ik al meerdere malen heb voorgesteld. Iedere keer blijken personen binnen de branche met problemen bij mij aan te kloppen. Maar goed dat ik dan iets beter geinformeerd ben als zelfstandig ondernemer.

In antwoord op uw vraag, dit;

Ik heb op papier een regelgeving. Deze regelgeving houd in dat u Gemeente gelijk dient op te treden als u wilt uitstappen. Zij moeten u een uitkering geven, u helpen aan ander werk en u opvangen zodat u niet terug valt naar het werk van prostituee. Hiertoe zijn zij verplicht gesteld door het Kabinet en deze stukken heb ik al in 2004 in mijn bezit. Een beetje vreemd dat de branche organistatie voor de dames, de rode draad en het PIC u niet verder begeleiden.

Het probleem is, dat uw gemeente verplicht is om u te helpen maar dat uw gemeente u niet wenst te helpen dit moet afgedwongen worden. Dit moet u zelf doen of via de branche organisatie van de dames, de rode draad of het PIC.

Dan u probleem dat u zegt ik wil niet dat de uwv er achter komt dat u werkzaam bent geweest als prostituee. Alsu niet eerlijk bent en zegt dat u werkzaam bent geweest als prostituee, hoe kan de overheid u dan helpen. U wilt wel uitstappen maar u wilt het verleden laten rusten. Dat kan dus niet meer. Alles word nu doorgegeven aan de belastingdienst. Dat is een probleem voor u als u in de periode dat u werkzaam was als prostituee een uitkering heeft gehad. Want dan kan ik de problemen die u nu heeft wel begrijpen. Als u gewoon gewerkt heeft zonder uitkering dan is er niets aan de hand.

De overheid (uw Gemeente) is verplicht prostituees te helpen die willen stoppen met dit vak. Maar dan dient u zelf ook alle medewerking te verlenen en figuurlijk met de billen bloot te gaan en ja dan komen ook de vragen waar u van heeft geleefd en waar u gewerkt heeft. U wenst hulp dus is het normaal dat de overheid hier iets voor terug wenst.

Indien u uw gemeente wilt confronteren met het feit dat zij u moeten helpen of u heeft verder nog vragen dan kunt u mij bellen op 06-2345-7008.

Vertrouwende u hiermee voldoende info te hebben verstrekt.

Vriendelijke groet,

Karel

 
Reactie vraagsteller:
Hallo,

Het is niet zozeer dat ik mijn verleden niet wil vertellen.
Het is dat ik bang ben dat ik de verkeerde medewerker tref en deze mij niet wil helpen of mij willen dwingen om prostitutie op de cv te zetten.
Ik heb nooit enige vorm van bijstand of een uitkering gekregen en heb deze ook nooit aangevraagd.

Van uw antwoord dat de gemeente verplicht is mij te helpen word ik een heel stuk positiever!
Ik zal met deze informatie deze week nog bij mijn gemeentehuis aankloppen.

Ik wil u hiervoor hartelijk bedanken en zal zeker telefonisch contact met u opnemen mocht de gemeente niet willen meewerken.


Mvg,
Sammy
 
Antwoord Beheerder:
Hallo Sammy,

Ik wil eerst nog even terug komen op de eerste briefje dat je schreef:
Nou sta ik al enkele jaren ingeschreven bij het UWV/Werkbedrijf/CWI, maar gezien het gat in mijn cv (ik ga prostitutie er uiteraard niet opzetten) is het moeilijk door een sollicitatieronde heen te komen.

Als dit zo is dan is mijn denkwijze (misschien zit ik hierin verkeerd) Maar
normaal krijg je in die situatie dan ook een uitkering... WAO of bijstand.... Als dat zo is dan heb je dus wel een probleem. Maar goed ik wil dit wel graag weten als dat wel zo is... Op zich is het voor mij geen enkel probleem of je nu wel of niet een uitkering hebt gehad, wil alleen zekerheid hebben dat je nooit meer gaat werken in deze branche en dan wil ik graag de achtergrond weten, hierover straks meer...

Als je van de week bij de gemeente langs gaat en;
Indien je gemeente niet mee wil werken, doe dan het volgende.
1 - vraag wie je contact persoon is bij de gemeente en zorg dat zij jou onthouden door te zeggen dat iemand anders contact met de gemeente opneemt en vraag hem of haar het directe telefoon nummer te geven waarop zij bereikbaar is. Schrijf dit op dit heb ik dan later nodig
2 - ga niet in op een negatief advies en word niet boos. Ga blij de deur uit.
3 - geef mij dan even een belletje. 06-2345-7008 en zorg dat ik via de telefoon het verhaal te horen krijg. en wel gelijk als je bij de gemeente bent langs geweest. ik ben vanaf 20 juli niet in Nederland en ben pas na 5 augustus weer terug ...In die periode kan ik je niet helpen en dus vraag ik of je met spoed naar je gemeente wilt gaan. Bel mij met nummer herkenning aan zodat als ik niet op kan nemen jou terug kan bellen.

Hierna neem ik contact op met de gemeente en zal ik zorgen dat zij jou gaan helpen, door hen de brief te geven die ik al heel lang in mijn bezit heb en die afkomstig is van de Regering. Alleen ik wil echt weten of je echt wilt stoppen, want anders heb je echt problemen. Want op mijn manier zul je wel een verklaring moeten tekenen dat je niet meer werkzaam zult zijn in de prostitutie en als je je hieraan dan niet houd word je echt op straat gezet want als je dan nog word aangetroffen als prostituee dien je alle kosten aan het rijk te vergoeden. Deze regels zijn wel heel streng maar zijn er om de prostituees te helpen.

Het ligt nu aan je zelf.

Vriendelijke groet, Karel 06-2345-7008
Beantwoord door:
Karel Danko
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Prostitutie stoppen:

MIJN VROUW WERKT SINDSKORT IN DE PROSTITUTIE
      [Gesteld in Prostitutie]
2007-03-08 15:00:02
roken???
      [Gesteld in Nicotineverslaving]
2007-03-13 13:55:27
ik wil stoppen met aftrekken
      [Gesteld in Seksualiteit]
2009-06-13 21:58:13
hoe kom ik uit me 2de leven (prositutie)
      [Gesteld in Prostitutie]
2010-05-10 22:05:25
Hoe kan hij stoppen met roken ?
      [Gesteld in Nicotineverslaving]
2011-01-12 12:15:14

Gemiddelde score Prostitutie: 7.7 (88x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+