Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Zorg » Persoonsgebonden Budget (PGB) » PGB Wmo
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek PGB Wmo en krijg online een antwoord van de specialist in PGB Wmo

Zelf een vraag over PGB Wmo? Klik hier.
Meer vragen over PGB Wmo.
De huidige beheerder van de rubriek PGB Wmo:
Naam: Hendriks-Westhoff
Bedrijf: Geen
Reactiesnelheid: uur
Waardering: 0.0 (van max. 10)
Meer informatie over Hendriks-Westhoff vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over PGB WmoVragen over PGB Wmo via RSS. Klik hier.
RSS over PGB Wmo op jouw website?Vragen over PGB Wmo op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over PGB WmoVragen over PGB Wmo via E-mail. Klik hier.

Wat kunnen wij hieraan doen behalve bezwaarschrift

[Gesteld op: 05-07-2009]

Toelichting:
Wij hebben een zoontje van 2 jaar oud,hij heeft door "nalatigheid" van de gyneacoloog bij de geboorte een hersenbeschadiging opgelopen.
Hij heeft epilepsie (is momenteel onder controle,door goeie medicatie),en hij is spastisch.
In principe kan hij zonder hulp alleen maar op zijn rug liggen,hij kan niet draaien van rug naar buik of andersom,hij kan niet kruipen.Hij kan niet zelfstandig eten ,het is de vraag of hij ooit zou gaan lopen of gaan praten.
Wij hebben wel genoeg hulpmiddelen in huis om hem het zo aangenaam mogelijk te maken w.o een speciale badvoorziening, een speciale eetstoel, een grote box in de kamer ,een loopwagen met goede ondersteuning etc.
Om van dit alles gebruik te kunnen maken heeft hij wel hulp nodig.
Zijn moeder (mijn vrouw) gaat 3 x p/wk met hem naar vogellanden(revalidatiecentrum in Zwolle) waar hij logopedie,fysiotherapie,ergotherapie krijgt.
De dingen die hij daar leert ,daar gaat zijn moeder thuis met hem mee verder en daar heeft ze ook een dagtaak aan.
Eten ,drinken ,aankleden,wassen gaat veel tijd in zitten.
Verder heeft ze ook een dagtaak aan de gigantische papierwinkel die hiermee gemoeid gaat,dit wordt vaak onderschat ,plus de vele instanties die hier aan huis komen of waar wij naar toe moeten om de hulpmiddelen pas te maken elke keer ,er is veel contact met de gemeente over en weer ,omdat onze garage omgebouwd gaat worden tat bad-slaapkamer.
We hebben vorig jaar pgb aangevraagd ,en dit is ook toegewezen .Dit is 25 8 2008 ingegaan.
Wij kregen 700 euro netto p/mnd,en hiervan heeft zijn moeder zichzelf in gehuurd als zorgverlener zodat ze zich volledig met ons zoontje kon bezig houden.
Hiervoor heeft ze haar baan als verkoopster opgezegd ,waar ze 1100 per mnd mee verdiende.
Sinds dat we dit op deze manier doen gaat ons zoontje goed vooruit op allerlei vlakken,dit wordt gezegd door de therapeuten van vogelleanden,door onze omgeving.
We waren dus ook heel blij dat we dit zo op deze manier konden doen .
Nu hebben we een herindicatie gehad ,en in het nieuwe indicatiebesluit staat dat onze zoon weinig extra verzorging meer nodig heeft dan een ander 2 jarig kind.Door de nieuwe wetgeving 1-1 2009 is het eerste extra uur zorg per dag voor eigen rekening.Volgens het CIZ bleven hierdoor verder geen uren persoonlijke verzorging over om te indiceren.M i 2 7 2009.Nu zou mijn vrouw weer werk aan het werk moeten ,wat niet te combineren valt met de verzorging van ons zoontje,wat dus ook ten nadele is voor zijn ontwikkeling .
Antwoord:

U kunt inderdaad bezwaar aantekenen. Als u lid bent van Per Saldo of Naar Keuze kunt u hen vragen u hiermee te helpen. Maar daarnaast is er nog een andere mogelijkheid:

1 Helemaal over een andere boeg:
Zonder indicatie voor PV kan uw vrouw uw zoon niet helpen, want dan moet zij werken. Maar waarom wilt u PV geïndiceerd hebben? Het gaat er toch om dat uw vrouw uw zoontje aandacht kan geven voor zijn ontwikkeling. Uw zoontje zou met 2,5 jaar naar een speciaal kinderdagverblijf kunnen maar ook daar heeft u een indicatie voor Begeleiding Groep voor nodig met vervoer. 9 dagdelen (= een hele week) geeft in PGB ongeveer 20.000 euro. Hoe u dat besteed (nl. met uw vrouw thuis) is uw eigen keuze. Dus Begeleiding Groep aanvragen, zou ik zeggen.
En steek uw licht eens op bij speciale dagverblijven in uw buurt. U wordt alleen maar wijzer. Onze zoon is ook met 2,5 daar naar toe gegaan, te beginnen met één ochtendje, hoor. Het heeft hem goed gedaan: kinderen om hem heen, deskundige begeleiding, andere omgeving, andere prikkels, incl. fysio, ergo, logopedie, kinderarts en ook nog muziektherapie. En voor onszelf: praten met mensen die snappen waar je mee zit.

2. Toch liever de PV indicatie?
Als argument voor uw indicatie kunt u aanvoeren dat uw zoontje zoveel begeleid moet worden dat dat niet met één uurtje per dag gecompenseerd kan worden. Als men geen indicatie voor PV zou willen afgeven, betekent dat (heel cru gezegd) dat u niet voor uw zoontje kunt zorgen en hij dus in een instelling geplaatst zou moeten worden. Geef ook aan dat u niet met een aardige buurvrouw of uw (oude) moeder als vervangende oppas kunt werken, omdat uw zoontje speciale aandacht nodig heeft. U zou het hele relaas zoals u mij dat heeft geschreven, letterlijk in uw bezwaarschrift moeten zetten. Het geeft zo goed weer waar u tegenaan loopt.
Maak een schema van een week waarin u alle tijden me activiteit noteert dat u of uw vrouw met uw zoon bezig bent. Van opstaan tot naar bed gaan. Het is veel werk, maar dan kunt u aantonen dat dat geen uurtje per dag meer dan gebruikelijk is. U vermeld niet of u nog meer kinderen heeft. Zo ja: zij leveren aandacht in en komen dus te kort. Zo nee: Het CIZ belet u hiermee om nog een kind te krijgen (of u dit nu al wel of niet wilde, doet niet ter zake).
En uiteindelijk kunt u nog eisen dat ze persoonlijk komen en het niet via de telefoon afdoen.

U heeft ongetwijfeld een kinderarts voor uw zoontje. Vraag of deze een brief kan opstellen met de problematiek van uw zoon en de nodige ondersteuning/aandacht die hieraan geschonken moet worden. Doe hetzelfde bij de logopedie, fysio en ergo. En voeg bewijsstukken toe van de toestemming van de gemeente voor de verbouwing. Dat krijgt u niet voor een kind vanwege een ingegroeide teennagel, of zoiets. Alle munitie verzamelen, die u maar kunt verzinnen, dus. Deze gegevens kunt u gebruiken voor uw aanvraag voor BG Groep of voor uw bezwaarschrift voor de PV.
Vraag hierbij ook de ondersteuning van MEE, als u de moed in de schoenen zakt.

Ik wens u veel sterkte en succes. Volhouden hoor, u heeft nog een lange weg te gaan. Met vriendelijke groet, Joke van Wijngaarden

 
Reactie vraagsteller:
Allereerst bedankt dat u de moeite heeft genomen om op ons dilemma te reageren.

Ik heb zo eens wat rond gekeken op google en internet,en wat mij opvalt is dat er gigantisch veel mensen met een soort gelijk probleem,problemen ondervinden bij de herindicatie! Het lijkt wel of ze in de politiek geen hart hebben, en er op de verkeerde manier bezuinigt wordt.
Wij hebben pgb via de awbz ,en denken dat we geen aanspraak maken op de Begeleiding Groep.
Ons zoontje gaat nl. over een paar mnd 6 dagdelen (maandag,dinsdag,donderdag van 9:00 tot 15:30)naar de jannekegroep in Vogellanden,waarin hij dan allerhande therapie krijgt.
Op uw vraag of wij nog meer kinderen willen,of al reeds hebben is het antwoord dat op het moment dat wij bericht kregen van de herindicatie mijn vrouw 8 wk zwanger was,dus de extra stress die we hierdoor krijgen is ook nog eens niet bevordelijk voor haar .
Verder wil ik hulp vragen van de burgemeester en wethouder ,morgen gaan we met dit probleem naar de huisarts,ditzelfde willen we ook voorleggen aan de revalidatie-arts van vogellanden,kinderarts diaconessenziekenhuis meppel die we ook goed kennen door de vele bezoekjes,logo ,fysio,en ergo.de psycholoog(ziekenhuis zwolle) die hem beoordeelt heeft,en die ons vertelde dat hij qua geestelijke ontwikkeling 1 jaar achterloopt (momentopname),en dus de bewijsstukken van de goedkeuring van de bouwaanvraag.
Verder is het zo dat mijn vrouw als ze werk moet zoeken toch niet aangenomen wordt omdat ze dan na 6mnd al met zwangerschapsverlof zou moeten gaan ,en omdat deze situatie al ingegaan is op 2-7-2009 ,houden we dit financieel ook niet lang vol en zie ik het er ook nog van komen dat we zouden moeten verhuizen naar een goedkopere woning met geen uitbreidingsmogelijkheden.
We hebben nl. 4 jaar geleden een 2 onder 1 kap woning gekocht met 500 m2 grond in hartje meppel.Deze hebben we goedkoop kunnen kopen omdat er 30 jaar niks aan gedaan is .
Wij hebben in de afgelopen 4 jaar het hele huis aangepakt.
Wij willen hier niet weg omdat zowel binnen als buiten Justin (ons zoontje) goed uit de voeten kan met zijn loopwagen ,en hij hier ook veel plezier aan beleeft.
Bovendien hebben we hier ook de ruimte om van allerlei dingen met hem te doen,hij is nl. nooit lang ergens in geinteresseerd,dus wordt hij dan gauw boos ,en omdat hij dus zelf niks kan pakken ,zichzelf niet kan verplaatsen moet je hem dus de hele dag vermaken.
Als wij het op deze manier brengen (eigenlijk is er spoed bij ) denkt u dan dat wij een kans maken opnieuw pgb te krijgen .Of weet uw nog een andere manier om financiele hulp te krijgen ,aan die 700 p/mnd hebben we genoeg ,wij hoeven er niet rijk van te worden(het is sowieso al 3 a 400 euro minder dan dat we daarvoor samen verdienden).Die 700 euro is net genoeg voor ons dat mijn vrouw thuis kan blijven.
Ik kan nl ook niet meer uren maken binnen ons bedrijf ,ik werk al gemiddeld 55 uur in de week,om het ons toch een beetje aangenaam te maken.

Nogmaals bedankt voor de genomen moeite!!!!!!!!!

Gerjan Danielle en Justin Schalen
 
Antwoord Beheerder:
Hallo Gerjan, Justin,
Je bent er al erg druk mee, lees ik. Dat jullie zoontje straks 6 dagdelen naar dagopvang/dagbehandeling gaat, kan betekenen dat daar een AWBZ indicatie voor is/komt van 6 dagdelen. Ik ken Vogellanden niet. Als het specifiek een behandelplek is, dan valt het misschien onder de ziektekostenverzekering. Als je dat nu eens uitzoekt. Als het inderdaad een AWBZ instelling is, zou je kunnen informeren wat de PGB prijs per dagdeel is. Op de site van Per Saldo (www.pgb.nl) kun je de tarieven downloaden die bij een indicatie BGgroep horen. Het is mogelijk dat je dan toch probeert een indicatie voor 9 dagdelen (mét vervoer) aan te vragen. Het restant kun je dan naar eigen inzicht besteden. Je zou dit met de behandelend arts die jullie ahw doorverwijst naar de Jannekegroep kunnen bespreken. Hij/zij zal ongetwijfeld vinden dat er ook buiten de groep aan gewerkt moet worden.
Het CIZ is niet gevoelig voor uw argument van inkomensderving. Dat komt omdat zij duidelijke richtlijnen hebben, wanneer een indicatie mag worden afgegeven. De individuele werknemer zal het best vervelend vinden, maar kan er niets aan doen.

Gefeliciteerd met de zwangerschap. Geniet ervan. Ook dit kindje heeft recht op jullie aandacht. Hopelijk groeien jullie zoon én zijn broertje/zusje op tot gelukkige mensen. M.vr.gr. Joke
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Wat kunnen wij hieraan doen behalve bezwaarschrift:

bezwaarschrift tegen hoogheemraadschap
      [Gesteld in Advocaten-Noord Holland]
2008-03-31 11:02:27
Bezwaar wijziging bestaande verkaveling
      [Gesteld in Advocaten-Belgie]
2008-05-08 21:08:51
Algemene wet bestuursrecht artikel 7.10 - 3e lid
      [Gesteld in Strafrecht]
2008-11-19 16:28:37
CIZ bezwaar termijn
      [Gesteld in Persoonsgebonden Budget (PGB)]
2010-03-26 22:39:28
vraag a.w.b.
      [Gesteld in Algemeen overheidsrecht]
2010-09-28 00:00:59

Gemiddelde score PGB Wmo: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+