Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Levenswijzen
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Levenswijzen en krijg online een antwoord van de specialist in Levenswijzen

Zelf een vraag over Levenswijzen? Klik hier.
Meer vragen over Levenswijzen.
De huidige beheerder van de rubriek Levenswijzen:
Naam: Dennis rudolf devid
Bedrijf: Www.headdress-coaching.nl
Reactiesnelheid: 2 uur
Waardering: 0.0 (van max. 10)
Meer informatie over Dennis rudolf devid vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over LevenswijzenVragen over Levenswijzen via RSS. Klik hier.
RSS over Levenswijzen op jouw website?Vragen over Levenswijzen op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over LevenswijzenVragen over Levenswijzen via E-mail. Klik hier.

liefdes verdriet overwinnen

[Gesteld op: 01-07-2009]

Toelichting:
hallo, sinds gisteren hebben mijn vriendin en ik besloten uit elkaar te gaan. ik ben er vandaag op terug gekomen maar ze wilt echt niet meer verder met mij. we hadden dan ook vaak ruzie en we verschillen heel veel van elkaar.
maar nu heb ik zo een verdriet over het feit dat het allemaal voorbij is. ze geeft me geen kans meer om het goed te maken. terwijl ik haar wel die kansen gaf. ik heb naast haar helemaal geen vrienden. en voel me nu erg eenzaam. hoe kan ik dit veranderen. ik wil gewoon gelukkig zijn en mijn leven kunnen delen met iemand die van me houd zoals ik ben. dat zegt zei ook. wat moet ik nou? Ik hou zoveel van haar maar het is gewoon niet goed te maken meer.
Antwoord:
Hallo,

ik ken het gevoel... Het overwinnen van liefdesverdriet begint door eerst het verdriet er uit te laten komen, ergens op een plekje waar je even met jezelf kan zijn en alles eruit mag komen. Daarna de feiten te bekijken: (ben je te ver gegaan en heb je jezelf weggegeven? Doe je dat vaker om maar niet alleen te hoeven zijn?). 

Voordat ik in ga op hoe je het eenzaamvoelen kan veranderen, allereerst een paar tips:

1) zorg dat je iedere dag tijd neemt om even naar dat knagende pijnlijke gevoel te gaan. Zorg dat je het helemaal voelt en laat de tranen lekker rollen. Het beste is het als je dat doet in een omgeving waar je niet gestoord kan worden door de buitenwereld of anderen. Het uiten van het gevoel is het allerbelangrijkst in de verwerking. Je moet het gevoel hebben dat je alles er uit hebt gegooid.

2) als dat allemaal bij herhaling is gebeurt, merk je anders naar de situatie gaat kijken. Nu begint het accepteren van de gebeurtenissen en de feiten. Blijf bij feiten en ga geen verhalen maken naar jezelf!

3) voel nu je diepste pijn, in dit geval eenzaamheid? En voel nu het verlangen dat erbij hoort, het geluk dat je wil voelen. Daar komt je diepe pijn naar boven. Misschien word je herinnerd aan allerlei situaties van eerder in je leven die hiermee te maken hebben. Ook al lijkt het er soms niets mee te maken te hebben, schrijf het op want het blijkt later wel degelijk een verband te hebben wat je soms niet direct ziet.

4) Realiseer jezelf dat jij belangrijk bent! Dat betekent dus ook dat je je zo moet gaan leren voelen. Dat betekent dat je je goed moet leren voelen, onafhankelijk van anderen. Niet egoistisch worden, maar egocentrisch kan geen kwaad. Het verschil? Een egoist wil zichzelf goed voelen ten koste van anderen, het brengt anderen echt schade aan en het wordt zo door de ander ook ervaren. Egocentrisch is wat anders, dan stel je jezelf centraal in alle kwesties en vind je jezelf en je eigen gevoel belangrijk, je weet je grenzen en geeft die aan en weet dat dat goed is. Tegelijk voel je voor anderen maar niet ten koste van jezelf. Maar, stel dat anderen je bijvoorbeeld al heel erg zo vinden (egocentrisch, aan jezelf denkend) dan wordt het tegenovergestelde juist belangrijk, namelijk dat je jezelf wat meer op de achtergrond stelt en de ander meer ruimte geeft.

Hoe je dit eenzaam voelen kan veranderen? Begin met de bovengenoemde tips. Het is een kwestie van jezelf leren kennen op het diepste niveau, gewoon leren hoe je in elkaar zit in alle eerlijkheid. Je leren te verbinden jezelf en met anderen, het is niet de bedoeling dat het of het een of het ander is. 

Terugkoppeling vragen aan de omgeving, over hoe je bent/overkomt. Dat geeft je veel informatie over hoe anderen je zien. Ga in dat geval geen discussie aan over wat ze zeggen. Open en ontvankelijk luisteren is waar het hier om gaat. Stel ze de vraag, als je niet snapt wat ze bedoelen stel dan vragen aan om het duidelijk te krijgen, en als je het snapt bedank je ze voor de terugkoppeling. Als je dit regelmatig herhaalt, leer je over hoe men tegen je aan kijkt. Dat kan best een heel andere waarheid zijn dan die jij zelf ervaart. In die zin kan het tegenvallen en ook juist een openbaring zijn. Hoe het ook is, jij krijgt echt een schat aan informatie aangereikt waar je wat mee kunt.

Door je op die manier bewust te worden geef je jezelf mogelijkheden om te herkennen waar het vandaan komt. Want al je belevingen, ervaringen en pijnen vinden in jou plaats, dus dat is ook de plaats waar je moet zoeken (daar zit de pijn immers) en dus ook de oplossing. 

Zou het kunnen zijn dat je erg verdrietig wordt van alleen zijn? Als dat zo is, realiseer je dan dat je anderen misschien in je leven wil hebben om "het niet alleen kunnen zijn" in te vullen. Dit betekent dat je voor je geluksgevoel altijd afhankelijk zult zijn van het aanwezig zijn van anderen. Wil je dat soort afhankelijkheid? Verder komt het op me over dat je een knieval zou willen doen, maar is dat terecht? Er waren al ruzies, en ruzies komen altijd voort uit onbegrip tussen mensen of het niet accepteren van de ander. Weet je, het is belangrijk dat je jezelf durft te zijn en het daar helemaal mee eens bent, wat anderen er ook van zeggen en tegelijk open blijft staan voor wat zich in jezelf allemaal afspeelt. Neem niets voor waarheid aan, ook mijn hele verhaal niet, maar onderzoek zelf. Stel vragen. Durf te veranderen. De bestaande kring om je heen zal zo'n verandering wel bijzonder vinden, sterker nog: als je je echt gaat neerzetten zoals je werkelijk bent, dan zal dat veel weerstand uit je omgeving oproepen. En dat is niet fijn als je je niet alleen wilt voelen. Maar als je weet vol te houden dan levert dat jou je geluksgevoel op, en als je het echt goed implementeert dan kan dit zover gaan dat je voor je geluksgevoel niet meer afhankelijk bent van het blijven of vertrekken van partners of vrienden. Sterker nog, je zult er meer van hebben dan ooit tevoren en een dieper gevoel van verbondenheid ervaren.

Ik hoop je zo een richting te hebben gegeven. Mocht je directe ondersteuning nodig hebben, dan kan je ook ergens in deze rubrieken vragen stellen over bach bloesem remedies. Die kunnen ook goed helpen in emotionele zaken.

Mocht je meer inzicht willen in jezelf en structurele oplossingen zoeken, dan is dat niet zomaar even via de mail maar vereist het zelfonderzoek. Dat kan je zelf, maar het is goed om daarin begeleid te worden. Er zijn vele coaches en therapeuten die je hierbij echt goed kunnen helpen.

Een ding weet ik zeker: dit gevoel is tijdelijk en je komt er absoluut sterker uit dan je voor mogelijk hield. Deze periode is er juist om jou sterker te maken.

Succes!
Marco
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Levenswijzen:
Kindervrij
Naturisme
Straight Edge
Veganisme
Vegetarisme


Gerelateerde vragen aan liefdes verdriet overwinnen:

Mag je over je verdriet met andere praten?
      [Gesteld in Islam]
2013-01-06 16:41:39
Hoe dit verdriet verwerken?
      [Gesteld in Psychologie]
2009-04-08 11:08:46
Hoe moet ik met de vader van me kinderen omgaan.
      [Gesteld in Relatieproblemen]
2011-06-20 01:58:21
Kan ik mijn vriend terugwinnen?
      [Gesteld in Psychologie]
2009-03-01 11:39:09
familie
      [Gesteld in Levenswijzen]
2010-09-12 12:41:18

Gemiddelde score Levenswijzen: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+