Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Alternatieve Geneeswijzen » Natuurgeneeskunde
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Natuurgeneeskunde en krijg online een antwoord van de specialist in Natuurgeneeskunde

Zelf een vraag over Natuurgeneeskunde? Klik hier.
Meer vragen over Natuurgeneeskunde.
De huidige beheerder van de rubriek Natuurgeneeskunde:
Naam: Rachel Fontaine
Bedrijf: Praktijk fontaine
Reactiesnelheid: 40 uur
Waardering: 8.2 (van max. 10)
Meer informatie over Rachel Fontaine vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over NatuurgeneeskundeVragen over Natuurgeneeskunde via RSS. Klik hier.
RSS over Natuurgeneeskunde op jouw website?Vragen over Natuurgeneeskunde op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over NatuurgeneeskundeVragen over Natuurgeneeskunde via E-mail. Klik hier.

Voedselallergie IgG, maagklachten of iets anders?

[Gesteld op: 30-06-2009]

Toelichting:
Na eten/drinken, krijg ik klachten. In mijn hoofd ontstaat na 20 minuten een mist, vaagheid. Ik word moe en laat veel boeren (nooit met zuur), bij fysieke inspanning nog meer. Ook krijg ik een gevoel van opgezwollen en gespannen buik/middenrif met diffuse vage pijn, soms zo erg dat ik loop te zuchten en te kreunen, wat 3uur kan aanhouden. De buik blijft altijd vol voelen en ik heb weinig eetlust. Huisarts vond lichte gastritis (endoscopie) maar zantac (histamine H2 receptor antagonist) gaf alleen 1ste dag geweldige verlichting. Daarna pariet gekregen, wel iets verlichting maar klachten bleven. Huisarts weet het niet en zegt dat het psychisch is en heeft het prikkelbaar darm syndroom genoemd, terwijl ik nooit diaree heb. Ik zou boeren omdat ik lucht slik, maar dat betwijfel ik.
Orthom. arts deed bloedonderzoek naar IgG en IgG4 en zei dat ik geen melk, kippe-ei, tarwe+gluten en enkele noten meer mag eten en dat voedselallergie type III de oorzaak van mijn klachten is. Dit dieet doe ik al 7 weken maar heb nog dezelfde klachten cq verslechtering. Hij zegt dat ik het minimaal 6 maanden moet volhouden om positief effect te merken, maar het kan ook pas na een jaar komen. Ik betwijfel of dit me gaat helpen omdat het niet uitmaakt wat ik eet of drink. Ook na bijv. een beker rooibos thee en na rijstwafels met schapenkaas (geen IgG reactie) krijg ik last.
Sinds dit dieet ben ik meer vermoeid (ben ook vegetariŰr) en kom misschien voedingsstoffen tekort (aminozuren, B12, jodium), maar de orthom. arts ontkent dat. Ik zou graag van u horen wat u hier van denkt. Denkt u dat mijn buikklachten en vermoeidheid met dit dieet na een half jaar zullen verdwijnen of zou u adviseren een andere weg te proberen?
Bloedonderzoek gaf goede/hoge Hb (10) en MCHC (22) waarden. B6 was flink te hoog (290) en ASAT ietsje (41), ALAT 31. TSH = 0.91 en Vrij T4 was 11. Na 142, K=3.8, Ca 2.35, Mg=0.8 Zn 15. Ik ben een man van 35 jaar, rook niet, drink geen koffie en zelden alcohol. Beweging matig. Me was opgevallen dat als ik veel gedroogde pruimen eet, dat ik me vaak na 5 uur beter ga voelen. Ik weet niet waaraan dat ligt, maar misschien kan t van diagnostische waarde zijn.
Antwoord:
Geachte vragensteller,

Het beeld wat het sterkst bij me opgeroepen wordt, is dat uw maagzuur niet zuur genoeg is, waardoor het eten slecht verteerd wordt. Een vol gevoel in uw maag/ buik en (daardoor?)  verminderde eetlust betekent dat er een soort 'opstopping' door u wordt ervaren in uw buik. Dit is althans mijn indruk uit uw verhaal.
Waarom Zantac en Pariet dan even een verlichting geven is me niet echt duidelijk, maar komt vaker voor bij  mensen met een te weinig zuur maagzuur. Misschien is het gevoel dat 'er iets aan wordt gedaan' zo'n opluchting, dat er tijdelijk iets gaat stromen, maar omdat het niet de echte oplossing is, is het weinig effectief.

Uw gevoel van 'mist in uw hoofd' en vermoeidheid, interpreteer ik als afvalstoffen door een niet optimale spijsvertering. 20 minuten duidt qua tijd het meest op een probleem in de maag. De alvleesklier kan ook minder goed gaan functioneren als het maagzuur niet zuur genoeg is. Dat kan boeren e.d. tot gevolg hebben.

Als B6 flink te hoog is, is er misschien iets niet goed aan de omzetting naar P-5-P, de actievere vorm van vitamine B6. Die vorm speelt ook een rol bij veel processen, o.a. in de spijsvertering.
TSH vind ik wat aan de lage kant voor uw leeftijd, maar ik ben iets beter op de hoogte van gemiddelde waarden bij vrouwen als bij mannen. Wat in laboratoria normaal wordt genoemd, is erg breed en daardoor niet veelzeggend genoeg, vind ik. Laboratoria zijn het onderling ook vaak niet eens met elkaar wat betreft normaalwaarden. Vrij T4 zit ook wat aan de lage kant.

De IgG testen hebben bij sommigen mensen goede resultaten, maar ik kom ook mensen tegen bij wie het nauwelijks iets doet. Ik zou daar niet alleen op bouwen/ vertrouwen.

Veel mensen die vegetariër zijn, zijn relatief gevoelig. Daarom kiezen velen ook voor die voedingswijze. (Ik ben zelf ook 12 jaar vegetariër geweest.) Ik kreeg een tekort aan vit. B12 en ik kom dat regelmatig tegen in mijn praktijk.
Juist gevoelige mensen moeten oppassen geen tekort aan vit. B12 te krijgen!
Bij een tekort aan maagzuur wordt B12 moeilijker opgenomen.
Er is een heleboel getest, maar B12 zie ik er niet bij staan. Toch geeft uw orthomoleculair arts aan, dat u daar geen tekort aan zou hebben. Waar baseert hij of zij dat op?

U geeft aan dat het eten van gedroogde pruimen u een verbetering oplevert. Pruimen staan bekend als middel bij verstopping; het activeert de spijsvertering.

Ik heb een heleboel gegevens van u gekregen, maar in een consult kun je werkelijk informatie uitwisselen. Ik zou, op basis van uw gegevens, vooral proberen uw spijsvertering te ondersteunen, in plaats van te remmen met maagzuurremmers.

veel succes met uw verdere zoektocht,

met vriendelijke groet,

Margreet Chardon


Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Voedselallergie IgG, maagklachten of iets anders?:

Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
Kan ik begeleiding krijgen in zelfdoding
      [Gesteld in Zelfdoding]
2008-02-27 15:26:50
Vraag over de zedenpolitie, en mijn rechten?
      [Gesteld in Prostitutie]
2013-05-16 01:25:50
Vraag over de zedenpolitie, en mijn rechten?
      [Gesteld in Prostitutie]
2013-05-16 01:25:59
Welke bachbloesem kan ik best gebruiken?
      [Gesteld in Bach Bloesem Remedies]
2009-12-02 11:41:41

Gemiddelde score Natuurgeneeskunde: 8.2 (34x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258156
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+