Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Alternatieve Geneeswijzen » Orthomoleculaire Geneeskunde
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Orthomoleculaire Geneeskunde en krijg online een antwoord van de specialist in Orthomoleculaire Geneeskunde

Zelf een vraag over Orthomoleculaire Geneeskunde? Klik hier.
Meer vragen over Orthomoleculaire Geneeskunde.
De huidige beheerder van de rubriek Orthomoleculaire Geneeskunde:
Naam: Jack van Dijk
Bedrijf: Méderi
Reactiesnelheid: 114 uur
Waardering: 8.3 (van max. 10)
Meer informatie over Jack van Dijk vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Orthomoleculaire GeneeskundeVragen over Orthomoleculaire Geneeskunde via RSS. Klik hier.
RSS over Orthomoleculaire Geneeskunde op jouw website?Vragen over Orthomoleculaire Geneeskunde op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Orthomoleculaire GeneeskundeVragen over Orthomoleculaire Geneeskunde via E-mail. Klik hier.

buik en vermoeidheidsklachten relatie IgG/4

[Gesteld op: 30-06-2009]

Toelichting:
Na eten/drinken, krijg ik klachten. In mijn hoofd ontstaat na 20 minuten een mist, vaagheid. Ik word moe en laat veel boeren (nooit met zuur). Ook krijg ik een gevoel van opgezwollen en gespannen buik/middenrif met diffuse pijn, soms zo erg dat ik loop te zuchten en te kreunen, wat 3uur kan aanhouden. De buik blijft altijd vol voelen en ik heb weinig eetlust. Huisarts vond lichte gastritis (endoscopie) maar zantac gaf alleen 1ste dag verlichting. Daarna pariet gekregen, wel iets verlichting maar klachten bleven. Huisarts weet het niet meer en zegt dat het psychisch is en heeft het prikkelbaar darm syndroom genoemd, terwijl ik nooit diaree heb. Ik zou boeren omdat ik lucht in slik, maar dat betwijfel ik. Bij fysieke inspanning krijg ik meer boeren.
Orthom. arts deed bloedonderzoek naar IgG en IgG4 en zei dat ik geen melk, eiwit, tarwe+gluten en enkele noten meer mag eten en dat voedselallergie type III de oorzaak van mijn klachten is. Dit dieet doe ik al 7 weken maar heb nog dezelfde klachten. Hij zegt dat ik het dieet minimaal 6 maanden moet volhouden om positief effect te merken, maar het kan ook pas na een jaar komen. Ik betwijfel of dit me gaat helpen omdat het niet uitmaakt wat ik eet of drink. Ook na bijv. een beker rooibos thee en na rijstwafels met schapenkaas (geen IgG effect) krijg ik last.
Sinds dit dieet ben ik meer vermoeid (ben ook vegetariër) en kom misschien voedingsstoffen tekort (aminozuren, B12, jodium), maar de orthom. arts ontkent dat. Ik zou graag van u horen wat u hier van denkt. Denkt u dat mijn buikklachten en vermoeidheid met dit dieet na een half jaar zullen verdwijnen of zou u adviseren een andere weg te proberen?
Bloedonderzoek gaf goede/hoge Hb en Fe waarden. B6 was flink te hoog (290) en ASAT ietsje (41). Vrij T4 was 11. Ik ben een man van 35 jaar, rook niet, drink geen koffie en zelden alcohol. Beweging matig tot gemiddeld. Mijzelf was opgevallen dat als ik veel gedroogde pruimen eet, dat ik me vaak na 5 uur ongeveer, beter ga voelen. Ik weet niet waaraan dat ligt, maar misschien kan t van diagnostische waarde zijn.
Antwoord:

Goedemiddag meneer,

Toen ik het begin van uw verslag las dacht ik gelijk: "vit. B gebrek". Er is naar gekeken, maar zoals u in mijn vorige antwoorden aan vraagstellers over dit onderwerp kunt lezen zijn algemene vit.B 12 bloeduitslagen bepalend voor de hoeveelheid die door het lichaam opgenomen wordt in de weefselcel. Ik ga in herhaling vallen als ik dit steeds weer uitleg, dus lees de betreffende antwoorden maar eens na.

Vervolgens komen er nog een aantal opties bij me op: een candida infectie, aanwezigheid van de helicobacter pylori in de maag, die ook tot deze klachten aanleiding kan geven. Ook zie ik de mogelijkheid van een niet goed functionerende schildklier ( de t4 waarde zegt mij niets zonder specificaties, het gaat waarschijnlijk over FT4, de vrijgemaakte vorm) als het om het t4 hormoon zelf gaat is het erg laag. Maar zulke specialistische zaken vind ik eigenlijk hier niet op zijn plaats; vanaf een P.C. is het sowieso wat moeilijker om te oordelen.

Feit is dat ik u wel wat suggesties aan de hand kan doen. Misschien heeft u het allang geprobeerd maar probiotica zijn misschien gunstig als ondersteuning voor de darmflora, wellicht zelfs prebiotica.

Daarnaast wil ik een advies geven maar dan vanuit een andere hoek. Ik ben n.l. ook adviseur van een andere rubriek: gemmotherapie -voor een beknopte uitleg zie aldaar. Er is een uitstekende gemmo voor deze klachten: de vijgenboom( ficus carica), aangevuld met zwarte bes (ribes nigrem). Daarnaast zijn duindoorncapssules ook uitstekend voor het onderhouden van de slijmvliezen.

Een ander advies: ga eens naar een acupunturist. Deze zal ongetwijfeld naar de miltfunctie kijken, die in de TCM een totaal andere functie heeft dan die in de reguliere medische wetenschap.

Heeft u nog aanvullende vragen dan kunt u die stellen via mijn website: www.kamille-en-co.nl. 

Met een vriendelijke groet,

Olga Hulzink

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan buik en vermoeidheidsklachten relatie IgG/4:

buikspieren
      [Gesteld in Kickboksen]
2009-01-15 18:26:14
Kan ik mijn vriend nog vertrouwen?
      [Gesteld in Psychologie]
2009-09-22 21:56:09
Gaan we het redden ondanks bindingsangst?
      [Gesteld in Psychologie]
2011-03-04 19:37:54
Bindingsangst of niet?
      [Gesteld in Psychologie]
2011-05-02 18:43:55
nieuwe relatie met jonge kinderen.
      [Gesteld in NLP]
2013-02-13 16:26:09

Gemiddelde score Orthomoleculaire Geneeskunde: 7.6 (44x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+