Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Aandoeningen Bewegingsapparaat
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Aandoeningen Bewegingsapparaat en krijg online een antwoord van de specialist in Aandoeningen Bewegingsapparaat

Zelf een vraag over Aandoeningen Bewegingsapparaat? Klik hier.
Meer vragen over Aandoeningen Bewegingsapparaat.
De huidige beheerder van de rubriek Aandoeningen Bewegingsapparaat:
Naam: Jack van Dijk
Bedrijf: Méderi
Reactiesnelheid: 114 uur
Waardering: 8.3 (van max. 10)
Meer informatie over Jack van Dijk vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Aandoeningen BewegingsapparaatVragen over Aandoeningen Bewegingsapparaat via RSS. Klik hier.
RSS over Aandoeningen Bewegingsapparaat op jouw website?Vragen over Aandoeningen Bewegingsapparaat op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Aandoeningen BewegingsapparaatVragen over Aandoeningen Bewegingsapparaat via E-mail. Klik hier.

Pijn bij wakkerworden, autorijden en zitten.

[Gesteld op: 30-06-2009]

Toelichting:
Ongeveer 3 maand geleden ben ik lichte pijn beginnen krijgen in mijn linker bibs en linkerkuit maar nu drie maand verder is het van kwaad naar erger gegaan.
Het is enkel als ik s'morgens opsta, dan kan ik bijna niet op mijn linker been staan, maar naarmate ik begin te bewegen ongeveer na een kwartiertje verdwijnt de pijn volledig. ook als ik in de auto begin te rijden (volvo) begint de pijn in mijn linker been op te bouwen tot wanneer ik zelf mijn pedalen niet meer kan induwen. als ik dan uitstap en wandel eens rond de wagen is de pijn volledig weg, tot ik terug begin te rijden, dan begint de pijn terug op te bouwen. zelfde bij het zitten op een stoel. wel wil ik vermelden dat ik voor de rest alles kan doen, wandelen , joggen, heffen , bukken,werken gewoon en zwaar, een normaal leven leiden zonder pijn, alleen ja... dat opstaan, zitten en autorijden is een marteling.
Ik heb een echo van mijn heup laten nemen en alles is blijkbaar in orde. ik ben 10 jaar geleden wel geopereerd aan een hernia l5s1 en heb er nadien nooit nog last van gehad, er is ook al een NMR genomen van mijn rug en laatstleden heb ik 2 epidurale infiltraties gehad in de pijnkliniek omdat de revalidatie arts die me 10 jaar geleden ook geholpen heeft denkt dat het door de vroegere operatie komt, maar de inspuitingen hielpen niks.
Ik heb eerlijk gezegd niet het gevoel dat het van mijn rug komt. voor mijn operatie 10 jaar geleden kon ik zelfs niet meer wandelen laat staan joggen, wat ik nu wel allemaal doe zonder pijn. Ik ben een beetje radeloos eigenlijk, groeten
Antwoord:

Geachte heer/mevrouw,

 

Hartelijk dank voor uw vraag aan de chiropractor. Voor een goede diagnose en behandelplan heb ik meer informatie nodig en een uitgebreid lichamelijk onderzoek. Maar ik vermoed dat je last hebt van een vorm van ischias. Waarschijnlijk door een blokkade van de wervel in de onderrug of bekken (die wordt ook wel genoemd: “wervel die scheef staat” of bekkenscheeftstand). Daardoor kan er een zenuw “klem komen te zitten”. Dit kan ook als gevolg hebben dat alle spieren rond de wervelkolom flink gaan aanspannen. Het kan zelfs zo erg zijn dat ook de spieren in de boven rug en of nek ook vast gaan zitten.

Het woord ischias is afgeleid van een van de grotere beenzenuwen; de nervus (zenuw) ischiadicus. Het is een zenuwbundel die ontstaat uit een samenvoeging van zenuwen vanuit het lage ruggebied. Vanuit de lage rug loopt de ischias zenuw door de bil verder naar de knieholte en vervolgens richting de voet.

In de lage rug en bilgebied is de ischias zenuw relatief het meest kwetsbaar om bekneld of geïrriteerd te raken. Een doffe pijn onder in de rug kan een signaal zijn voor het beginstadium van ischias. Bij sommige bewegingen kan die pijn scherp en stekend zijn. Als de aandoening verergert, breidt de pijn vaak uit naar de bilspier aan één zijde en soms naar beide zijden. Als ischias zich nog verder ontwikkelt, kan de pijn via het dijbeen en de knie zelfs naar het onderbeen uitstralen. De pijn is dan vaak voelbaar aan de achterkant van het been, maar kan ook aan de zij- of voorkant van het been optreden.

Oorzaken van ischias

 • Een veranderde functie van de lage rug, het bekken of het been
 • Overbelasting van de onderrug
 • Afwijkingen aan de wervels of tussenwervelschijven
 • Artrose (slijtage) en artritis (gewrichtsontsteking) in de lage rug en het bekken
 • In de bil loopt de ischias zenuw bij sommige mensen door een spier (piriformis spier). Als deze spier langere tijd samentrekt kan de zenuw ook hier bedrukt raken.
 • Bovenmatige inspanning
 • Overgewicht
 • Een slechte conditie of houding


In bijna alle gevallen kan de chiropractor ischias klachten behandelen. De Chiropractor begint met het stellen van specifieke vragen over uw rugpijn en over uw algemene gezondheidstoestand. De ischias pijn kan namelijk samenhangen met andere gezondheidsproblemen. Daarna volgt een lichamelijk onderzoek. Deze bestaat uit verschillende orthopedische, neurologische en chiropractische testen om te kijken waar de pijn vandaan komt en hoe het gesteld is met de beweeglijkheid en soepelheid van alle gewrichten die met de pijn te maken kunnen hebben. Ook zal de chiropractor de functie van de ischias zenuw testen en onderzoeken om te bepalen of er in het verloop van de ischias zenuw beknellingen aanwezig zijn.

Ik denk dat u er heel verstandig aan doet om een afspraak te maken bij een NCA chiropractor bij u in de buurt. Na een vraaggesprek en uitgebreid lichamelijk onderzoek kan de chiropractor exact beoordelen waar uw klachten vandaan komt en wat het beste behandelplan is. Ik kan u nu geen advies geven aangaande oefeningen als ik niet precies weet waar uw klachten vandaan komt. De chiropractor kan u na het eerste consult meer duidelijkheid geven.

Informatie over chiropractie en de adressen van alle erkende en geregistreerde chiropractoren kunt u vinden op de website van de Nederlandse Chiropractoren Associatie, www.chiropractie.nl.

 

Met vriendelijke groet,

 

Marieke Zegelaar, DC

chiropractor

www.kliniekatlas.nl

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Aandoeningen Bewegingsapparaat:
Fibromyalgie
Hernia
Nekklachten
Osteoporose
Reuma
Rugklachten
Whiplash
Ziekte Van Kienbock


Gerelateerde vragen aan Pijn bij wakkerworden, autorijden en zitten.:

Schade wervelkolom door buik slapen
      [Gesteld in Chiropractie]
2006-12-14 23:21:37
Vragen over hoe ik echt wat breder kan worden.
      [Gesteld in Fitness]
2007-05-25 23:13:34
Pijn onder in de rug/Tintelingen benen
      [Gesteld in Chiropractie]
2008-01-05 14:08:41
Hoe voer ik de verschillende oefeningen uit?
      [Gesteld in Fitness]
2008-01-20 11:58:52
v eel pijn in de onderru
      [Gesteld in Chiropractie]
2008-03-05 17:04:48

Gemiddelde score Aandoeningen Bewegingsapparaat: 9.0 (7x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258138
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+