Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Geestelijke Gezondheid » Psychologie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Psychologie en krijg online een antwoord van de specialist in Psychologie

Zelf een vraag over Psychologie? Klik hier.
Meer vragen over Psychologie.
De huidige beheerder van de rubriek Psychologie:
Naam: DEVOTAS
Bedrijf: Devotas
Reactiesnelheid: 25 uur
Waardering: 7.5 (van max. 10)
Meer informatie over DEVOTAS vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over PsychologieVragen over Psychologie via RSS. Klik hier.
RSS over Psychologie op jouw website?Vragen over Psychologie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over PsychologieVragen over Psychologie via E-mail. Klik hier.

ga ik weg of blijf ik?

[Gesteld op: 28-06-2009]

Toelichting:
ben reeds 10 jaar samen met vriendin, we vorm(den) een hecht team. was pas gescheiden en op haar vraag ben ik bij haar ingetrokken. er is geen sexuele relatie. tijdens de eerste maanden heb ik ontdekt dat ik op haar verliefd was. na enig zelf onderzoek stond het vast, ik ben lesbisch, had vlinders in de buik. nam iemand in vertrouwen om over mijn gevoelens te kunnen spreken. deze persoon heeft het gaan doorvertellen aan mijn vriendin. ik had dit graag zelf met haar besproken. resultaat: een totale chaos, misverstanden enz. dat werd nadien door hard zwoegen allemaal rechtgezet. maar tot een echte sexuele reatie kon het niet komen. mijn vriendin zat niet op dezelfde lijn. je kan niemand dwingen.
dus ging ik in therapie bij een psychiater. dat bracht enige verlichting. ik kon mezelf ondanks alles toch nog vinden bij haar, ook zonder sex. ik zou er alles voor doen om haar gewoon gelukkig te weten en als soulmates door het leven te gaan. maar steeds weer wordt er roet in het eten gegooid. door haar kinderen. door onbegrip enz.
jarenlang heb ik het huishouden gerund, financieel, met vallen en opstaan. plotseling is er nu wantrouwen, onbegrip, over geld en uitgaven. relatie kan niet bestaan op wantrouwen, er rustig over praten, het uitpraten lukt niet op dit moment. ik ben bang om de grote stap te zetten. en haar"in de steek te laten" want ik heb in mijn hart eeuwige trouw gezworen omdat ze mij al eens geholpen heeft enige jaren geleden, bij een poging tot zelfmoord. ik was toen dankbaar dat ze mij "hier" heeft gehouden. die dankbaarheid uit ik door liefde te geven, behulpzaam te zijn in huishoudelijke taken enz.
doch het wantrouwen van haar kant blijft. dat doet pijn. want ik het nog nooit ook maar enige euro of eurocent tekort gedaan aan haar, wel in tegendeel, veel gegeven, heel spontaan, zonder verdere vragen aan mezelf.
ik wil haar een beetje gelukkig zien. ook door mijn kleine attenties probeer ik dat. maar het mag allemaal niet baten, het wantrouwen of financieel gebied blijft groot en dat doe me heel veel pijn. ik weet het niet meer
nicole
Antwoord:
Beste Nicole,

Wat een nare situatie is dit voor jou! Ik vraag me oprecht af wat jij "fout" gedaan zou hebben. Je hebt je vriendin niets aangedaan, in tegendeel zou ik zo zeggen: je zorgt voor haar, het huishouden, het geld... Ik begrijp niet waarom je vriendin je wantrouwt, dat schrijf je me niet. Het is heel oneerlijk van je vriendin om jou, zonder dat hiertoe een reden bestaat, te wantrouwen. Ze lijkt niet voor rede vatbaar. En dat vind ik een ernstige zaak. Ondanks het feit dat ze jou wantrouwt maakt ze in mijn ogen wel gebruik of liever gezegd misbruik van jouw schuldgevoel. Als ik persoonlijk iemand niet meer zou vertrouwen, om wat voor reden dan ook, dan zou ik niets meer met die persoon te maken willen hebben en al helemaal geen attenties willen accepteren.

Je wordt voor mijn gevoel dus uitgebuit. Dat jouw vriendin jou heeft geholpen na een zelfmoordpoging kan en mag nooit een reden zijn om je te laten misbruiken! Ik denk dat het een plicht is van ieder mens met gezond verstand en gevoel om iemand te helpen na een zelfmoordpoging zonder eeuwige trouw te verwachten Nicole. Dat zou jij andersom toch ook niet verwachten als jij iemand hebt geholpen?

Je cijfert jezelf nu weg, je denkt niet aan je eigen geluk, alleen aan dat van je vriendin, maar jij hebt toch ook recht op een gelukkig leven? Je hebt jezelf al genoeg opgeofferd Nicole, ik denk dat het tijd wordt om die "vriendin" van jou te verlaten, hoe moeilijk je dat ook vindt, kies alsjeblieft voor jezelf. Je verdient veel beter, je verdient een lieve vriendin, echte liefde, daar is nu absoluut geen sprake van. Het lijkt wel of jij jezelf straft maar daar is geen reden voor. Jij hebt niets verkeerd gedaan, daarentegen wordt je als oud vuil behandeld door je "vriendin", die wel handig gebruik maakt van jouw werk en attenties maar geen vertrouwen in jou zegt te hebben zonder dat ze bereid is om hieraan te werken. Foute boel dus, kies alsjeblieft voor jezelf. Zet de "belofte van eeuwige trouw" van je af, zo'n belofte kan niemand maken, dat is niet haalbaar. Je hebt genoeg voor haar gedaan, je krijgt er niets voor terug.

Ik hoop dat je de moed op kunt brengen om voor jezelf te kiezen. En ik hoop dat ik je een beetje heb mogen helpen. Schrijf gerust weer als je daar behoefte aan hebt! Veel kracht en wijsheid toegewenst!

Vriendelijke groet,
AnjaBeantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Psychologie:
Kinderpsychologie


Gerelateerde vragen aan ga ik weg of blijf ik?:

verblijfsvergunning
      [Gesteld in Advocaten-Noord Holland]
2008-05-08 19:02:29
Waarom krijgt iemand geen verblijfsvergunning?
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2009-12-14 22:18:57
flora en faunawet cointra bomenverordordening
      [Gesteld in Vleermuizen]
2010-05-28 13:25:16
Buitenlandse partner wordt uit huis gezet
      [Gesteld in Persoonsrecht en familierecht]
2010-10-14 21:04:41
krijgt mijn vriendin een verblijfsvergunning?
      [Gesteld in Familierecht]
2011-08-21 14:07:39

Gemiddelde score Psychologie: 7.8 (83x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+