Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Interieur » Interieur-Noord Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Interieur-Noord Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Interieur-Noord Holland

Zelf een vraag over Interieur-Noord Holland? Klik hier.
Meer vragen over Interieur-Noord Holland.

Beheerder worden?

De rubriek Interieur-Noord Holland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Interieur-Noord Holland Klik hier.

RSS over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Interieur-Noord Holland op jouw website?Vragen over Interieur-Noord Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via E-mail. Klik hier.

Kleuradvies muren toilet en tienerkamer

[Gesteld op: 26-06-2009]

Toelichting:
Beste Merel,
Ons toilet heeft een zwart/grijs gemŕleerde plavuizen vloer. De muren zijn tot een hoogte van 1,30 meter betegeld met witte vierkante tegeltjes. Het stucwerk daarboven tot aan het plafond is ook wit. Erg saai en daarom wil ik de stucwanden een kleur geven. Graag uw advies.

Mijn dochter van 11 haar slaapkamer heeft 1 effen wand, 1 wand met een deur, 1 wand met een kastdeur erin en 1 wand met een raam. De wand met de deur is zwart. De andere wanden hebben de kleur van sikkens G0.05.85. Deze wanden wil ze een kleur geven. Ze denkt aan purper (bv 3055-R50B en/of Histor Twist (2052-R36B) en/of Histor Disco (1364-R28B). De zwarte muur blijjft, kun je alle andere drie wanden een kleur geven? of is het mooier om 1 muur wit te houden? Kun je naast de zwarte kleur nog twee andere kleuren gebruiken of is het mooier om 1 kleur toe te voegen? Graag ontvang ik ook hiervoor een kleuradvies. Ze heeft een wit stalen bed, een zwart buro met een zwart/wit ladenblok, en een wit expedit boekenkast (allemaal ikea).
Alvast bedankt.
Margot
Antwoord:

Beste Margot,

Het toilet heeft rustige kleuren, zwart, grijs en wit. Daar kunnen heel veel kleuren bij. Wat vind je mooi, waar houd je van? Oranje, de kleur van de ondergaande zon? Of liever geel voor een super zonnig effect? Groen als rustgevende en natuurlijke kleur of wil je liever paars? Vind je het lastig om te kiezen maak dan een moodboard. Een moodboard is een hulpmiddel bij het uitzoeken en bedenken van een nieuwe inrichting en/of nieuwe kleuren. Plak of prik knipsels uit (woon)tijdschriften, verfstaaltjes, en kleine materialen op een groot vel papier, stuk muur, of een prikbord. Je kunt weer iets toevoegen of weghalen als het toch niet bevalt. Ga net zolang door tot het bord de sfeer uitademt die je voor de ruimte zoekt.

Wil je het toilet nog verder opvrolijken, denk dan aan het gebruik van muurstickers. Of beplak één muur met allemaal mooie afbeeldingen die je uit tijdschriften scheurt. Doe dat met spuitlijm, dan kun je ze ook makkelijk weer verwijderen of je collage aanpassen.

Wat betreft de tienerkamer. Tieners houden vaak van contrasten. Contrasten zorgen voor actie en spanning. Voor kleine ruimtes raad ik echter af grote contrasten te gebruiken op grote oppervlakken zoals muren. In een kleine ruimte wordt dat al snel erg onrustig. Mooi op elkaar afgestemde kleuren zijn hier het beste. Bovendien lijkt een kleine ruimte groter als de muren verschillende, net andere kleurtonen hebben. 

De kleur purper van Histor bevoorbeeld vind ik echt te heftig om op alle slaapkamermuren aan te  brengen. Neem liever een zachtere en veel lichtere kleur in deze toon voor de muren en breng accenten aan in de purper kleur 3055-R50B. Kussens bijvoorbeeld, of muurstickers, of andere accessoires. Of schilder een klein muurvlak in deze kleur en maak de overige muren wit of offwhite. (De kleuren Twist en Disco zijn nieuwe kleuren van Histor en helaas zittten die nog niet op mijn waaier. Ik kan ze dus  niet beoordelen.)  

Op zich kunnen naast zwart heel goed verschillende kleuren worden gebruikt Hoeveel andere kleuren en hoe licht, donker, fel of vergrijsd die kleuren zijn, hangt af van de grote van de ruimte, wat voor sfeer gewenst is en de verhoudingen waarin de kleuren worden gebruikt. In een kleinere ruimte wordt het met allemaal verschillende kleuren muren, als de kleuren niet dicht bij elkaar liggen, al snel onrustig. Met kleuren die wel dicht bij elkaar liggen (zoals bijvoorbeeld oranje, geeloranje en rood) of die dezelfde kleurtoon hebben (dus lichte, donkere, felle en vergrijsde variaties van één kleurtoon) is dat anders. Die kunnen veel makkelijker gecombineerd worden. Hoe dichter de kleuren bij elkaar liggen, hoe rustiger het oogt.

Het is lastig aan te geven hoeveel zwart en wit en andere kleuren er in de kamer van je dochter het best gebruikt kunnen worden, zonder de ruimte gezien te hebben en te weten wat voor sfeer zij wil. Hoe meer verschillende kleuren (van verschillende kleurtonen) je combineert, hoe lastiger het is dat goed te doen. Zwart en wit in combinatie met één kleur of kleurtoon is veel makkelijker goed toe te passen.  

Als je kleuren van Histor gebruikt, dan kun je gemakkelijk zien of kleuren tot dezelfde kleurtoon behoren. De meeste kleuren van Histor eindigen op een letter, twee cijfers en weer een letter, sommigen op één letter. Kleuren die dezelfde combinatie van die letters en cijfers hebben (of dezelfde letter), dus bijvoorbeeld R50B behoren tot dezelfde kleurtoon. Je kunt ook advies vragen in een goede verfzaak, als je verschillende kleuren van dezelfde kleurtoon wilt combineren. Gebruik van zo’n kleurtoon twee of meer kleuren, bijvoorbeeld een lichte kleur, een fellere en wat donkerdere kleur (voor de accenten) en een middenkleur. Daarnaast heeft een ruimte ook rustige kleuren nodig als wit, natureltinten en zwart. Dus met de witte en zwarte meubels zit je goed. Als je bedenkt wat voor kleuren je wilt gebruiken in een ruimte, moet je daar de vloer ook bij betrekken, evenals alle andere spullen in de kamer.

Ik geef je tot slot nog een paar andere algemene tips over kleur en kleurgebruik:

·         Het aanbrengen van kleine kleurnuances binnen één kleurtoon verlevendigt een ruimte Denk maar aan de natuur. Waarom vinden we dat zo mooi? Omdat er wel duizenden verschillende tinten bruin of groen of geel in voorkomen. Als je bij de inrichting van een ruimte ook meer verschillende kleurnuances aanbrengt, kun je dat effect benaderen. Dus gebruik binnen een kleurtoon, meerdere nuances (licht en donker).

·         Kleuren hebben een ruimtelijke werking. Zo laten donkere kleuren een ruimte kleiner lijken, en hebben lichte tinten een ruimtelijk effect. Verder is het zo dat warme kleuren (rood, geel, oranje) op je af komen en een ruimte dus kleiner laten lijken. Een muur in een koele tint (blauw, paars, de meeste groenen) daarentegen lijkt te wijken, waardoor de muur verder weg lijkt.

·         Houdt er verder rekening mee dat donkere en felle kleuren in het zonlicht lichter en fletser lijken. Een ruimte op het zuiden met grote ramen, kan dus meer kleur “hebben” dan een ruimte met weinig daglicht op het noorden.

·         Welke wanden een donkere kleur krijgen en welke lichter blijven, hangt af van de afmetingen van de kamer. Een smalle langwerpige kamer, lijkt nog smaller en langer als de lange wanden donker worden geschilderd. Niet doen dus. Houd die lange wanden overwegend licht. Geef in zo’n ruimte een of twee korte wanden een donkerdere kleur (’s avonds kunnen de gordijnen voor dit effect zogen) en/of breng één of twee donkere kleurvlakken aan op de lange lichte wanden. Met die kleurvlakken wordt ook de lengte van die wand gebroken.

·         Bekijk verfkleuren voor de wand niet van boven maar houdt ze rechtop tegen de muur. Als de kleurstalen op tafel liggen valt er meer licht op, en lijken de kleuren wat lichter.

·         Bekijk verfstalen/kleuren (hoe groter hoe beter) altijd ter plekke (het licht in uw huis is anders dan in de winkel). Bekijk kleuren zowel overdag als bij kunstlicht, een groot verschil

 

Veel succes.  

Met vriendelijke groet,

Merel Havenaar

Havenaar Interieurs
Oranje Nassaulaan 123
2051 HL Overveen
t 023 – 5269002
f 023 – 5269004
e
info@havenaarinterieurs.nl

w www.havenaarinterieurs.nl


Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Kleuradvies muren toilet en tienerkamer:

Kleuren in de hal
      [Gesteld in Interieur]
2007-09-26 00:05:07
Welke kleur op de muur/plafond?
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2008-04-11 21:16:44
Ik heb een blauwe bank en oranje/bruine lampen .
      [Gesteld in Interieur-Utrecht]
2009-06-05 10:19:28
welke kleur past er het best.
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2009-08-27 23:19:09
Welke kleur wit is geschikt voor op kantoor?
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2010-09-03 11:59:51

Gemiddelde score Interieur-Noord Holland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+