Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Geestelijke Gezondheid » Kind & Jongeren
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Kind & Jongeren en krijg online een antwoord van de specialist in Kind & Jongeren

Zelf een vraag over Kind & Jongeren? Klik hier.
Meer vragen over Kind & Jongeren.

Beheerder worden?

De rubriek Kind & Jongeren heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Kind & Jongeren Klik hier.

RSS over Kind & JongerenVragen over Kind & Jongeren via RSS. Klik hier.
RSS over Kind & Jongeren op jouw website?Vragen over Kind & Jongeren op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Kind & JongerenVragen over Kind & Jongeren via E-mail. Klik hier.

Wat te doen bij extreem gewichtsverlies?

[Gesteld op: 25-06-2009]

Toelichting:
Mijn dochter is 6jr en is sinds 6 weken ziek. Het is begonnen met hoge koorts (40,5) en spugen. Na diverse huisartsenbezoeken en ook 2x de Eerste Hulp is ze momenteel in het Elkerliek Z'huis te Helmond. Ze krijgt momenteel al gedurende 1 week sondevoeding en sinds vandaag ook vocht via een infuus. Ze is al diverse malen leeggeprikt en heeft ook al een endoscopie ondergaan. Het enige wat de artsen aldaar hebben constateren is een parasiet in de ontlasting. Daarvoor is antibiotica verstrekt, echter deze heeft niet het gewenste resultaat. De ziekte van Crohn hebben ze echter wel uit kunnen sluiten. Ondanks de sondevoeding zit ze nog steeds op 17,7kg wat erg weinig is. Regelmatig heeft ze een pijnlijke en stijve nek en ook haar enkels en polsen wisselen af qua roodheid, pijn en zwellingen. Vandaag heeft ze een hartecho gehad om te kijken of er misschien sprake was van een ontstoken hartzakje. Hier is echter ook niets uitgekomen. Ook heeft ze de oogarts bezocht omdat er gedacht wordt aan kinderreuma. De oogarts heeft echter ook niets kunnen vinden. Voor volgende week dinsdag is een afspraak gemaakt in het Radboud Z'huis voor een bezoek aan een kinderreumatoloog. Echter, hier verwacht ik niet veel van.
Mijn angst is dat ik toch aan het K..... woord moet gaan denken. Is dit een reele angst of ben ik nu te voorbarig? Misschien heeft u enkele suggesties waar de artsen in het Elkerliek nog naar zouden kunnen kijken?

Bij voorbaat dank.
Bibianne Vervoort
Antwoord:
Beste Bibianne,

Ik begrijp goed dat je bang bent dat je kind kanker heeft, maar ik denk niet dat dit in de lijn der verwachting ligt. Ik kan goed meegaan in de verdenking van reuma. Ook kan gedacht worden aan een specifieke bacterie of parasiet. Je zou er goed aan doen exact na te gaan waar je dochtertje in de weken voor ze ziek werd allemaal is geweest en wat ze heeft gegeten. Doe navraag bij de ouders van haar school, vriendjes/vriendinnetjes, etc. Zijn die op vakantie geweest, bijvoorbeeld naar een tropisch land? Je dochter moet ergens mee in aanraking zijn geweest.

Jeugdreuma ontstaat overigens bijna altijd accuut, maar ik vermoed dat de eventuele reuma het gevolg is van een andere oorzaak. Als je dochter klaagt over rugpijn dan moet tevens worden onderzocht of zij mogelijk de ziekte van Bechterew heeft (ook een vorm van reuma). Een andere optie waarop je de artsen kunt wijzen is dat je dochtertje familiaire mediterrane koorts kan hebben. Daar wordt niet snel aan gedacht omdat het niet veel voorkomt bij kleine kinderen. Meer over deze, helaas niet te genezen (maar wel te behandelen) aandoening leest je hier:

http://www.printo.it/pediatric-rheumatology/information/Belgio_fle/14.htm


Je dochter moet goed onderzocht worden op virale en bacteriele infecties. Ik ga ervan uit dat de artsen hersenvliesontsteking (nekkramp) hebben uitgesloten? Ook kan gedacht worden aan een uitgebreide allergietest, want ook een specifieke allergie kan soms extreme reacties geven.

Laat je vooral niet ontmoedigen, het kan soms lang duren voor de oorzaak van klachten bekend is. Het is soms zoeken naar een speld in een hooiberg, omdat de klachten van je dochter op zoveel verschillende ziekten kunnen duiden. Voor kanker hoef je denk ik niet bang te zijn, kanker geeft geen hoge koorts en als er een gezwel in het maagdarmstelsel had gezeten was dit zeker gevonden.

Ik wens je heel veel sterkte en ik hoop dat de oorzaak snel zal worden achterhaald. Heel veel beterschap voor je dochtertje toegewenst!

Vriendelijke groet,
Anja

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Wat te doen bij extreem gewichtsverlies?:

oznur
      [Gesteld in Plastische Chirurgie]
2007-03-13 23:37:04
Aanhoudende tussentijdse bloeding
      [Gesteld in Gynaecologische Aandoeningen]
2007-07-09 12:43:46
risico's bilvergroting
      [Gesteld in Plastische Chirurgie]
2008-02-28 19:39:51
Wat is Afvallen met H.C.G.? Bil vergroting?
      [Gesteld in Plastische Chirurgie]
2008-07-05 10:54:15
Hoe kan ik mijn vriendin en relatie redden?
      [Gesteld in Psychiatrie]
2008-10-15 21:46:26

Gemiddelde score Kind & Jongeren: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+