Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Alternatieve Geneeswijzen » Chiropractie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Chiropractie en krijg online een antwoord van de specialist in Chiropractie

Zelf een vraag over Chiropractie? Klik hier.
Meer vragen over Chiropractie.
De huidige beheerder van de rubriek Chiropractie:
Naam: Dr. Alan Jenks
Bedrijf: Chiropractie westland
Reactiesnelheid: 170 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over Dr. Alan Jenks vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over ChiropractieVragen over Chiropractie via RSS. Klik hier.
RSS over Chiropractie op jouw website?Vragen over Chiropractie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over ChiropractieVragen over Chiropractie via E-mail. Klik hier.

versnelde atrose na whiplash trauma Geachte m.

[Gesteld op: 24-06-2009]

Toelichting:
sinds enige jaren heb ik een behoorlijke versnelde atrose in mijn nek.
ik heb in 2006 een ongeval gehad waarbij ik achterover van een arreslede ben gelanceerd doordat deze afbrak.sindsdien is het hoofdpijn nekpijn uitval verschijnselen in beide armen zonder roodheid of oedeem.
scans en fotos van voor en na het ongeval met tussen pozen wijzen op forse uncovertebrale situatie tevens op de c 4-c5- en c6-c5 conclusie forse degenerative veranderingen op niveaus c4 t/m 7 hierdoor ook een versmalling van de wortelkanalen.

men onkent dat dit komt door het ongeval omdat het met de lleftijd te maken heeft ja ja ik heb op eerder fotosverslagen gezien dat deze vesmalling en forse degeneratie neit aanwezig waren.
hoe krijg ik het helder verwoordt naar de weigerachtige houding van de neuroloog en atrs/

graag uw uiteenzetting hiervan,

alvast bedankt met vriendelijke groet MEVR.G.TILSTRA AMERSFOORT

mevr.
Antwoord:

Geachte mevrouw Tilstra,

 

Hartelijk dank voor uw vraag aan de chiropractor. Waarschijnlijk brengt geen ander probleem van de wervelkolom zoveel angst en verwarring teweeg als artrose. Artrose is een absoluut natuurlijk verouderingsproces, het wordt ook wel eens degeneratieve veranderingen of slijtage genoemd. Net zoals de buitenkant van ons lichaam verandert, we krijgen grijze haren en rimpels, verandert de binnenkant net zo hard. Verouderingsveranderingen van de gewrichten wordt dan artrose genoemd.

 

Daarnaast is er een hele kleine correlatie tussen de maten van artrose en de maten van klachten. Ik kan absoluut niet aan een röntgenfoto zien of iemand klachten heeft en zo ja hoeveel. Bij de ene persoon is heel veel artrose zichtbaar op de röntgenfoto’s en scans maar heeft geen klachten. Terwijl een andere persoon heel veel klachten heeft maar weinig degeneratieve veranderingen.

 

De taak van een radioloog is het beschrijven wat te zien is op een röntgenfoto en scan. Er wordt verder weinig of geen waarden gehecht aan deze omschrijving. Uw behandelend arts beoordeeld dan of en in hoeverre dit iets met uw klachten te maken heeft.

 

Zeer waarschijnlijk zijn de verslagen van uw röntgenfoto’s en scans niet altijd door dezelfde radioloog gemaakt. Daardoor kan je de verslagen niet echt met elkaar vergelijken. Het beste zou zijn om de foto’s en scans naast elkaar te leggen. Wat voor de ene radioloog een sterke verandering is, wordt dit door de andere radioloog als normaal verouderingsproces genoemd. Omdat degeneratieve veranderingen en versmallingen van de wortelkanalen een normaal verouderingsproces is kan je dit dus afwijkend beschouwen (ten opzichte van een 20 jarige) of als normaal.

 

Wat is artrose precies. Artrose, ook wel slijtage of degeneratie genoemd, is een gewrichtsaandoening die ontstaat door het natuurlijke verouderingsproces of door een versneld verouderingsproces.

In het verouderingsproces neemt de ruimte in het gewricht af, vermindert de hoeveelheid kraakbeen en ontstaan er veranderingen (haakvorming) aan het bot. De tussenwervelschijf, de ruimte tussen de wervels, wordt dunner. Dit proces komt vaak voor laag in de onderrug en in de nek.

Door de veranderingen in de gewrichten van de wervels in de onderrug en nek kunnen verschillende klachten ontstaan, zoals stijfheid of pijn. Maar ook pijn en tintelingen in de armen of benen. De pijn wordt vaak veroorzaakt door stijfheid in de gewrichten. Tintelingen en pijn kunnen ontstaan doordat zenuwen in de nek en onderrug door ruimtegebrek geïrriteerd raken.

Beweging is een goede remedie tegen artrose, vandaar dat de chiropractor zal proberen de nek en rug beter te laten bewegen met behulp van mobiliserende of manipulerende technieken. De artrose zelf kan de chiropractor niet verhelpen. Maar door de artrose gaan de gewrichten minder goed functioneren en de beperkte functie geeft de pijnklachten. Vaak zie je dat na een relatieve pijnvrije periode de klachten langzaam weer opbouwen. Dit komt omdat de functie van de gewrichten is veranderd door de artrose en dat de gewrichten langzaam weer minder goed gaan functioneren. Zelf in beweging blijven is ook een belangrijk aspect om de stijfheid enigszins te verminderen.

 

Informatie over chiropractie en de adressen van alle erkende en geregistreerde chiropractoren kunt u vinden op de website van de Nederlandse Chiropractoren Associatie, www.chiropractie.nl.

 

Met vriendelijke groet,

 

Marieke Zegelaar, DC

chiropractor

www.kliniekatlas.nl

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan versnelde atrose na whiplash trauma Geachte m.:

kan ik een whiplash hebben?
      [Gesteld in Chiropractie]
2008-10-18 21:21:20
trauma
      [Gesteld in Psychologie]
2009-01-22 18:45:14
whiplash
      [Gesteld in Whiplash]
2009-07-03 15:23:33
Oorzaak en gevolg beknelde zenuwen in armen?
      [Gesteld in Whiplash]
2011-10-13 11:44:25
kan dit pijn veroorzaken?
      [Gesteld in Whiplash]
2013-11-05 14:07:49

Gemiddelde score Chiropractie: 8.1 (419x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258136
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+