Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Geestelijke Stoornissen » Borderline
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Borderline en krijg online een antwoord van de specialist in Borderline

Zelf een vraag over Borderline? Klik hier.
Meer vragen over Borderline.
De huidige beheerder van de rubriek Borderline:
Naam: L.Koppenol
Bedrijf: Geen
Reactiesnelheid: 3 uur
Waardering: 4.0 (van max. 10)
Meer informatie over L.Koppenol vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over BorderlineVragen over Borderline via RSS. Klik hier.
RSS over Borderline op jouw website?Vragen over Borderline op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BorderlineVragen over Borderline via E-mail. Klik hier.

Heeft mijn vrouw borderline ?

[Gesteld op: 22-06-2009]

Toelichting:
Even kort mijn situatie schetsen. Is een lang en triest verhaal maar ik probeer het beknopt te houden. Ben 54j ,mn vrouw 57j, al vele jaren probeer ik een verklaring te vinden voor haar stemmingswisselingen. Ik zocht naar een duidelijk patroon of weerkerende aanleiding, maar helaas ik kon er nog kop nog staart aan krijgen. Ondertussen zijn we 33j getrouwd en is er de voorbije 6 jaar heel veel gebeurd. Relatie is een ramp geworden. Relatietherapie geprobeerd maar de confrontatie met haar zelf kon ze niet aan en werd zelfs depressief. Intussen heb ik al heel wat bijgeleerd en door wat opzoekwerk en veel praten met therapeute en mensen in de gezondheidszorg kan ik nu tenminste een groot deel van de problemen een naam geven, idd borderliner. Ik geef hier maar enkele symptonen die ik bij mijn vrouw vaststel en die ik ook las in dit forum. stemmingswisselingen, manisch depressief, denkt zwart wit, geeft mensen stempel goed of slecht, verlatingsangst, nachtelijke discussies, rookt veel, kan af en toe stevig drinken, alles wat haar tegenzit geeft ze een draai dat het wel mijn fout is, beweert dat ze mij graag ziet maar kan evengoed mij uitschelden voor zak, lul,je kan de boom in, zonder relevante aanleiding, reageert vaak zeer verbaal agressief, wijzigt vaak haar eerder genomen beslissing, spreekt vaak haarzelf tegen in haar uitlatingen, haar visie over de dingen zijn voor haar de norm, alles wat afwijkt heeft ze het zeer moeilijk mee, zeer conservatief in haar denken, bekijkt het leven en de wereld met een paardebril, ze kan niet verdragen dat anderen mij in een positief daglicht stellen, en zo kan ik nog lange tijd het lijstje aanvullen............... Mijn vragen naar de lezers van dit forum zijn : - is dit volgens jullie duidelijk Borderliner of toch niet? - wat doe je na 33 jaar huwelijk en je zit in de shit waar ik nu in zit ? Wil daarbij nog aanvullen dat ze ontkent dat ze ziek is en zeker niet dat ze iets fout doet in onze relatie. Het liefst wil ik scheiden maar mijn soft karakter is hierin mijn grote vijand. Alle reacties zijn welkom.
Antwoord:

Ik heb mijn antwoorden erussen gezet.

===========================

Even kort mijn situatie schetsen. Is een lang en triest verhaal maar ik probeer het beknopt te houden. Ben 54j ,mn vrouw 57j, al vele jaren probeer ik een verklaring te vinden voor haar stemmingswisselingen.

==Begrijp ik. De vraag die u zich zoudt moeten stellen is of ik stel hem, is ze in behandeling geweest al in de ggz ? U zult zeggen dat wil ze niet of vermijdt ze. En ja juist vermijding is of kan een kenmerk zijn zoals u wel weet dan denk ik. 

 Ik zocht naar een duidelijk patroon of weerkerende aanleiding, maar helaas ik kon er nog kop nog staart aan krijgen.

==Exact. En vele mensen zie je dat ook doen als omstander, omdat het normaal is dat een oorzaak ergens van of voor gevonden zou moeten worden. En als die oorzaak er niet is, dan het moeilijk te bevatten is voor mensen dat ie er gewoonweg niet is. 

 Ondertussen zijn we 33j getrouwd en is er de voorbije 6 jaar heel veel gebeurd. Relatie is een ramp geworden. Relatietherapie geprobeerd maar de confrontatie met haar zelf kon ze niet aan en werd zelfs depressief. Intussen heb ik al heel wat bijgeleerd en door wat opzoekwerk en veel praten met therapeute

==Uw therapeute of haar therapeute? En als u of zij in de ggz in behandeling of gesprekken loopt, dan is het in ieder geval verstandig NIET zelf te gaan diagnosticeren. Immers a. u bent niet deskundig althans daar gaat men van uit en b. de therapeut zijn/haar taak is dat. Niet die van u dus. (Heeft ook te maken met verantwoording -overnemen- van zaken die niet goed zitten aan gedrag handel en wandel. U bent niet verantwoordelijk dan. 

 en mensen in de gezondheidszorg kan ik nu tenminste een groot deel van de problemen een naam geven, idd borderliner.

==Als dit zo gebeurt is dat niet goed. U herkent kenmerken en ja daar kunt u die therapeuten wel degelijk op wijzen. Beter is te zeggen letterlijk wat persoon doet en laat om het zo maar te zeggen. Let wel letterlijk en niets achterhouden ook. Mensen hebben neiging om te gaan verschuilen. En niet alles te vertellen vaak ook. Vele ouders van zulke mensen doen dat, vaak uit schaamte bijvoorbeeld voor anderen. En gaan daarmee dus mee in handel en wandel. Dat is niet goed uiteraard.

 Ik geef hier maar enkele symptonen die ik bij mijn vrouw vaststel en die ik ook las in dit forum. stemmingswisselingen, manisch depressief,

==Beste, het lijkt of u de therapeut zoudt moeten spelen of al speelt en laat dat over aan de deskundigen in ggz, liefst een deskundig psychiater. Wat ik ook niet ben overigens. Derhalve nogmaals leg de hele zaak en verhaal ook voor aan huisarts als u er iets mee wilt of aan doen... 

 denkt zwart wit, geeft mensen stempel goed of slecht, verlatingsangst, nachtelijke discussies, rookt veel, kan af en toe stevig drinken, alles wat haar tegenzit geeft ze een draai dat het wel mijn fout is, beweert dat ze mij graag ziet maar kan evengoed mij uitschelden voor zak, lul,je kan de boom in,  zonder relevante aanleiding, reageert vaak zeer verbaal agressief, wijzigt vaak haar eerder genomen beslissing, spreekt vaak haarzelf tegen in haar uitlatingen, haar visie over de dingen zijn voor haar de norm, alles wat afwijkt heeft ze het zeer moeilijk mee, zeer conservatief in haar denken, bekijkt het leven en de wereld met een paardebril, ze kan niet verdragen dat anderen mij in een positief daglicht stellen, en zo kan ik nog lange tijd het lijstje aanvullen...............

===Vraag die u zich zoudt moeten stellen wellicht is hoe lang heb ik het geaccepteerd en wat ga ik nog accepteren. Stel uw grenzen vast. 

Mijn vragen naar de lezers van dit forum zijn

==De lezers is niet de bedoeling van dat deze antwoorden geven. Daarom ga met deze vragen ook naar de ggz of anderszinds letterlijk huisarts bijvoorbeeld. 

 : - is dit volgens jullie duidelijk Borderliner of toch niet? - wat doe je na 33 jaar huwelijk en je zit in de shit waar ik nu in zit ?

==Lijkt me heel moeilijk en dat is het ook anders stelde u de vragen niet uiteraard. Doch ik maak de opmerking dat u eerst zelf omdat u zoals u zegt in de -shit- zit, vragen voorlegt aan bijvoorbeeld huisarts en/of ggz-deskundige.

Niet de eerste de beste liefst omdat deze wellicht niet deskundig kunnen zijn ook, wat al gebleken is in zaken... 

 Wil daarbij nog aanvullen dat ze ontkent dat ze ziek is

==Zal het u nog vreemder vertellen. Het komt voor dat deze mensen zeggen dat ze bl zijn en ermee -pronken- ahw. 

en zeker niet dat ze iets fout doet in onze relatie.

==met andere woorden als zij tegen een boom aanrijden zeggen ze dat het een ander zijn schuld zou zijn omdat die de boom hadden weg moeten halen...en zo werkt het dus niet in de wereld. Dat wordt bedoeld met de vraag in hoeverre u dan de grenzen heeft laten overschrijden bijvoorbeeld. Dat is geen kommentaar althans, doch een opmerking. Omdat vaak ook te laat wordt ingezien dat dit doende is dat gedrag. Immers daarvoor al is dat begonnen door ouders van misschien ook veelal. 

 Het liefst wil ik scheiden maar mijn soft karakter is hierin mijn grote vijand.

==Wat bedoelt u met soft karakter? Geen nee kunnen zeggen bijvoorbeeld?

Tot hier en niet verder? Omdat u kennellijk dit niet gewend bent geweest misschien?

Tot zover even...succes. 

 Alle reacties zijn welkom.

Beantwoord door:
L.Koppenol
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Heeft mijn vrouw borderline ?:

wat is de positie van de vrouw ?
      [Gesteld in Christendom]
2008-04-23 21:26:01
informatieplicht therapeut borderliner ouder?
      [Gesteld in Borderline]
2009-05-25 10:46:34
moet ik mijn man om vergiffenis vragen ??
      [Gesteld in Islam]
2010-02-04 20:40:53
Trouwen met vrouwen
      [Gesteld in Islam]
2010-06-28 09:34:54
Ben ik sexverslaafd?
      [Gesteld in Sexverslaving]
2010-08-14 16:28:56

Gemiddelde score Borderline: 3.7 (637x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+