Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Alternatieve Geneeswijzen » Chiropractie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Chiropractie en krijg online een antwoord van de specialist in Chiropractie

Zelf een vraag over Chiropractie? Klik hier.
Meer vragen over Chiropractie.
De huidige beheerder van de rubriek Chiropractie:
Naam: Dr. Alan Jenks
Bedrijf: Chiropractie westland
Reactiesnelheid: 170 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over Dr. Alan Jenks vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over ChiropractieVragen over Chiropractie via RSS. Klik hier.
RSS over Chiropractie op jouw website?Vragen over Chiropractie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over ChiropractieVragen over Chiropractie via E-mail. Klik hier.

Lichthoofdigheid.

[Gesteld op: 22-06-2009]

Toelichting:
beste, ben al sinds een dag of drie wat duizelig. niet dronken want ik zie de omgeving niet bewegen maar net alsof ik zelf niet zo stabiel sta en dat ik wat draai in mijn hoofd. twee weken geleden heb ik twee behandelingen gehad van de chiropractor. Zou het kunnen afkomstig zijn van mijn nek of totaal niet?
Antwoord:

Geachte heer/mevrouw,

Hartelijk dank voor uw vraag aan de chiropractor.  Licht in het hoofd is iets wat veel voorkomt en wat verschillende oorzaken kan hebben.  Zonder meer informatie en een uitgebreid lichamelijk onderzoek kan ik niet beoordelen wat bij u de klachten veroorzaakt. Het kan in enkele gevallen voorkomen dat mensen een reactie hebben op de behandelingen chiropractie, maar dan verwacht ik dat deze reactie binnen 24 to 48 uur optreedt. U geeft aan dat er meer dan een week tussen zit, daardoor lijkt het mij niet voor de hand liggen dat er een relatie bestaat tussen de behandeling en uw klachten. Maar u kunt het beste contact opnemen met uw chiropractor. Hij/zij heeft u tenslotte behandeld een weet wat er met u aan de hand is en moet uw vragen daarom kunnen beantwoorden.

Ik kan wel enkele algemene opmerkingen maken over duizeligheid;

Duizelingen is een veel voorkomend symptoom, m.n. bij ouderen. Het ontstaan hiervan is veelal een geleidelijk proces. Hierdoor lijken veel mensen er aan te wennen en wordt het geaccepteerd. Pas als het dagelijks functioneren in het gedrang komt zoekt men hulp. Ons gevoel voor balans en evenwicht is grotendeels van drie zaken afhankelijk:
- Visuele informatie (gezichtsvermogen)
- Balansinformatie (evenwichtsorgaan)
- Proprioceptieve informatie (gewrichten, spieren en pezen)

Wanneer de informatie van deze drie factoren gelijk is dan zijn we in balans. Echter geeft één van de drie een afwijkend signaal dan kan dit leiden tot een gevoel van duizeligheid.

Het is van belang de duizeligheid onder te verdelen in 2 categorieën n.l.:
- Licht gevoel in het hoofd
- Draaiduizeligheid

Het gevoel van “licht in het hoofd te zijn” treedt op zodra er niet voldoende bloed naar het brein stroomt. Dit kan gebeuren als er een plotse daling optreedt in de bloeddruk, of bij vocht tekort (dehydratie) door bijvoorbeeld overgeven, diarree, of koorts. Veel mensen, met name bij ouderen, ervaring deze klacht tijdens het te snel opstaan. Dit symptoom gaat vaak gepaard met koorts, lage bloedsuikerspiegel (hypoglycaemie), verkoudheid of allergieën.

Meer serieuze oorzaken die tot een licht gevoel in het hoofd kan leiden zijn hartklachten (ritme stoornissen, hartaanval), beroertes, en shock. Meestal bij dit soort serieuze aandoeningen zijn er tevens andere symptomen aanwezig zoals pijn op de borst, hartkloppingen, spraakproblemen, dubbel/wazig zien, of andere klachten. Gelukkig is in het merendeel van de gevallen de oorzaak minder kwalijk.

Een gevoel van licht in het hoofd te zijn kan ook voortkomen uit verschillen in informatieverwerking van de drie systemen die betrokken zijn bij de regulatie van balans en evenwicht. Dit kan ook leiden tot draaiduizeligheid (ook wel vertigo genoemd).

Draaiduizeligheid
Bepaalde afwijkingen van het evenwichtsorgaan (BPPD, ziekte van Menière, ontstekingen van het evenwichtsorgaan of van de bijbehorende zenuwbaan) kunnen leiden tot verandering van signalen vanuit het evenwichtsorgaan. Tegelijkertijd blijft de visuele en proprioceptieve informatie hetzelfde en dus ontstaat er een gevoel van uit balans zijn: duizeligheid. Heel simpel gezegd: één systeem vertelt je brein dat je beweegt terwijl de andere twee zeggen dat je stilstaat (of andersom).

Mensen met nekklachten bijvoorbeeld na een auto-ongeval (vaak whiplash) worden duizelig omdat de informatie vanuit de nekgewrichten en –spieren verstoord is.

Informatie over chiropractie en de adressen van alle erkende en geregtistreerde chiropractoren kunt u vinden op de website van de Nederlandse Chiropractoren Associatie, www.chiropractie.nl.

Met vriendelijke groet,

Marieke Zegelaar, DC
chiropractor
www.kliniekatlas.nl
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Lichthoofdigheid.:

Online verzekering afsluiten
      [Gesteld in Verzekeringen]
2006-09-01 13:23:46
Ondermaats presterende werknemer
      [Gesteld in Personeelsmanagement]
2006-09-07 20:33:31
Eerder stoppen met werken
      [Gesteld in Personeelsmanagement]
2006-09-07 20:20:27
Adverteren in Yahoo!?
      [Gesteld in Search Engine Advertising]
2007-03-12 23:23:03
Laptop geeft donker scherm.
      [Gesteld in Laptops]
2006-09-18 16:39:14

Gemiddelde score Chiropractie: 8.1 (419x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258146
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+