Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Geestelijke Gezondheid » Psychologie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Psychologie en krijg online een antwoord van de specialist in Psychologie

Zelf een vraag over Psychologie? Klik hier.
Meer vragen over Psychologie.
De huidige beheerder van de rubriek Psychologie:
Naam: DEVOTAS
Bedrijf: Devotas
Reactiesnelheid: 25 uur
Waardering: 7.5 (van max. 10)
Meer informatie over DEVOTAS vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over PsychologieVragen over Psychologie via RSS. Klik hier.
RSS over Psychologie op jouw website?Vragen over Psychologie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over PsychologieVragen over Psychologie via E-mail. Klik hier.

wat voor hulp heb ik nodig?

[Gesteld op: 19-06-2009]

Toelichting:
Ik(30) en mijn vriend (37) zijn nu ruim twee jaar bij elkaar. we wonen sinds een jaar samen. De eerste keer dat ik mezelf betrapte op de gedachte of hij misschien van jongere kinderen houdt was tijdens een vakantie. De aanleiding was zijn kijken naar meisjes meestal in de leeftijd van ongeveer 12 tot 15 jaar. Ik heb hem hiermee geconfronteerd en zijn antwoord was simpel: ' Natuurlijk kijk ik niet' en 'ik weet niet waar je het over hebt'.
Is het uberhaubt normaal als een man van 37 naar jonge meiden kijkt? Ik ging over mezelf twijfelen is dit nu mijn onzekerheid of heb ik het nu goed gezien. En als ik het goed heb gezien waarom liegt hij hierover. Ik was in die periode soms wel eens onzeker maar niet meer of minder dan andere tijden. ik plaats mijn onzekerheid in een kategorie van normaal. iedereen vraagt zich namelijk wel eens af of je partner aan andere vrouwen denkt en die dan leuker vindt.
Nu ben ik een week geleden alleen op vakantie gegaan en een paar dagen na terugkomst merk ik dat mijn vriend een meisje van 12 in zijn hyves heeft toegevoegd. dit meisje is de dochter van een ex-collega van hem. Ik dacht gelijk aan de vakantie waar hij met regelmaat oog had voor jonge dames. en geloof nog steeds dat wat ik toen zag ook waar was. Wanneer ik hem hiermee confronteer, wordt hij een beetje boos en zegt dat ik spoken zie. ik heb haar alleen toegevoegd omdat ze mij vroeg om haar toe te voegen via de site en dat heb ik alleen gedaan. meiden van die leeftijd willen zo veel mogelijk vrienden hebben.
Ik wil hem graag geloven en wanneer hij zijn verklaring geeft geloof ik hem ook en voel me dom en zwaar kinderachtig en geef hem mijn spijt . Nu weer een dag later twijfel ik weer. stel nou dat.... dat hij liegt want immers toen op vakantie heb ik het toch ook zelf gezien,.. of waren mijn hersenen zo vertroebeld dat ik die dingen gewoon zag.
Ik weet het niet meer. Ik ga hem ook zeker niet controleren, maar wat nou als blijkt na 3 jaar dat hij een pedofiel blijkt te zijn of nog erger een pedosexueel? Jaaa dan is het over, maar dan heb ik wel 5 jaar verknald. Maar nog veel erger vind ik, dat ik die dingen nu al denk,.. wat zegt dat over mij en mijn relatie?
Antwoord:
Hoi,
Wat een ontzettend moeilijke situatie voor jou en wat dapper dat je bij mij aan de bel trekt!
In het algemeen kan ik je zeggen dat je je gevoel moet volgen. Tenzij jij iemand bent die zich altijd bij alles van allerlei dingen in haar hoofd haalt die niet blijken te kloppen, want in dat geval zou je een stoornis hebben. Ik krijg als ik je verhaal zo lees niet de indruk dat zoiets aan de hand is. Jij had een gevoel dat er iets niet klopte. Je stelde vast dat hij naar jonge meisjes keek. Dat is inderdaad niet normaal. Ik neem aan dat je zeker weet dat hij dat deed. Haal de situaties nog eens terug voor jezelf, schrijf ze voor jezelf op zodat je echt zeker weet of het waar is. Waren het bepaalde type meisjes, of keek hij naar alle meisjes? In wat voor omstandigheden gebeurde dit?
En wat is je vriend voor type? Gaat hij veel om met kinderen? Verzamelt hij dingen die kinderen eigenlijk verzamelen? Kijkt hij graag naar kinderprogramma's?

Een typische pedofiel of pedoseksueel ontkent altijd dat hij op kinderen valt. Het is voor pedo's een groot geheim dat ze met zich meedragen. Als je werkelijk geen pedo bent en iemand spreekt dit vermoeden uit dan zou je zowat ontploffen van woede, ik zou dat wel doen in ieder geval en ik denk dat ik daarin niet de enige ben. De reactie die je vriend gaf is echter behoorlijk lauw, er klopt iets niet, dus ik deel je zorg. Het zou veel "normaler" zijn als hij boos was geworden en iets had gezegd van: hoe haal je het in je hoofd om zoiets van mij te denken... of iets in die strekking...

Op zich zou het hyves verhaal kunnen kloppen, al vind ik het raar dat een meisje van die leeftijd een volwassene die ze nauwelijks kent in haar lijstje wil. Meiden van die leeftijd willen wel veel vrienden maar zeker geen volwassenen tenzij het familie is of bijvoorbeeld een docent. Je zou dat meisje eens kunnen benaderen en haar vragen of het verhaal van je vriend klopt. Of benader de ex collega en spreek je zorgen uit. Je zou je vriend ook kunnen verzoeken om de hyves vriendschap te stoppen, voor jouw geruststelling, als hij dit niet wil dan moeten er bij jou duizenden ongeruste belletjes gaan rinkelen.

Steek je kop dus niet in het zand, ik denk dat als het gaat over een vermoeden van seksueel misbruik je alle recht hebt om je vriend te controleren. Die verantwoordelijkheid heb je, want jij hebt een vermoeden dat er iets niet klopt. Zo gaat het regelmatig en jammer genoeg durven mensen die dit bij een ander vermoeden geen actie te ondernemen omdat ze toch twijfelen aan zichzelf, er niet aan willen ("dat kan niet waar zijn.."), je wilt iemand graag geloven. Maar geloof mij, heel vaak klopt zo'n gevoel wel.
Hou dus alsjeblieft een oogje in het zeil, ook weer niet overdreven, het mag geen obsessie worden, maar gezonde oplettendheid daar is niets mis mee. Ken je misschien ex vriendinnen van hem? Misschien zou je hen eens kunnen benaderen om te vragen of hen iets is opgevallen. Doe dit wel voorzichtig. Dit soort zaken zijn vaak taboe.

Check de pc, zijn email, als je zelf niet weet hoe dit te doen schakel dan hulp in van iemand die daar wel verstand van heeft.

Ik bedoel dit alles niet om je nog ongeruster te maken, en misschien is er niets aan de hand, dat kan. Maar met dit soort dingen denk ik dat je beter te ongerust kunt zijn dan je gevoel te negeren en je vriend op zijn woord te geloven, want als dan later blijkt dat hij wel een pedo is en dingen heeft gedaan zit jij met een schuldgevoel. Doe er dus alles aan wat binnen je mogelijkheden ligt. Dan heb jij alles gedaan wat je kan. Aarzel niet om zodra je meer concrete feiten ontdekt de politie in te schakelen. Ik hoop natuurlijk voor jou dat dit niet nodig zal zijn en wens je veel sterkte. Reageer gerust als je nog meer kwijt wilt en/of vragen hebt.

Vriendelijke groet,
AnjaBeantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Psychologie:
Kinderpsychologie


Gerelateerde vragen aan wat voor hulp heb ik nodig?:

Thuiswerkers hoe belasting betalen?
      [Gesteld in Belastingen]
2007-02-07 16:23:22
Toestemming nodig?
      [Gesteld in Gezondheidsrecht]
2009-06-05 06:33:00
vots zaak advocaat ja /nee 29/10/09
      [Gesteld in Kinderbescherming]
2009-10-24 23:08:53
ik heb inburgering gehad en wil ik zorg studieren
      [Gesteld in Studiekeuze]
2011-05-21 11:17:30
hallo ik heb een vraag
      [Gesteld in Jeugdzorg]
2013-02-28 12:54:31

Gemiddelde score Psychologie: 7.8 (83x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+