Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Personeel & Organisatie » Loopbaan » Ontslag
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Ontslag en krijg online een antwoord van de specialist in Ontslag

Zelf een vraag over Ontslag? Klik hier.
Meer vragen over Ontslag.
De huidige beheerder van de rubriek Ontslag:
Naam: E.A. van Jaarsveld
Bedrijf: Ontslagspecialist
Reactiesnelheid: 40 uur
Waardering: 8.8 (van max. 10)
Meer informatie over E.A. van Jaarsveld vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over OntslagVragen over Ontslag via RSS. Klik hier.
RSS over Ontslag op jouw website?Vragen over Ontslag op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over OntslagVragen over Ontslag via E-mail. Klik hier.

welk soort ontslag

[Gesteld op: 17-06-2009]

Toelichting:
Tot juli 2008 werkte ik 8 jaar bij PeuterPlaza welke overgenomen zou worden door Korein. Daar ben ik sinds 7 juli 2008 in dienst getreden als manager in opleiding met een contract voor 3 jaar. Binnen die 3 jaar wordt je begeleid en geschoold en dien je een passende managementfunctie binnen de organisatie te vinden. De scholing, een door werkgever betaalde managementopleiding heb ik inmiddels met goed resultaat afgerond. Helaas is de overname niet doorgegaan en heeft een reorganisatie in januari mijn toekomstige managementfunctie zodanig veranderd dat deze , minder bij mij en mijn competenties past. Mijn kwaliteiten zijn nu minder belangrijk en juist mijn leerpunten zijn de belangrijkste competenties geworden. Het arbeidscontract mag tussentijds opgezegd worden. In de arbeidsovereenkomst wordt verwezen naar beleid, waarin vermeld staat dat na fase 2 een assessment plaatsvind. Ook kan je leidinggevende gemotiveerd het traject beeindigen. Indien negatief volgt einde dienstverband bij "externen" . De uitslag van beiden is zoals ik hierboven al omschreef, competenties e.d. komen niet meer overeen. Ik ben het daarmee eens. Men is wel tevreden over mij, maar niet voor die functie en er zijn geen vacatures van idem niveau. Hierop heb ik extern gesolliciteerd op een managementfunctie bij een andere organisatie en ben ik mondeling aangenomen. Enige punt is dat de startdatum nog niet helder is (afhankelijk vergunningen gebouw). Het lijkt erop dat er een periode overbrugd moet worden (1 september 2009, einde dienstverband tot ...jan 2010?? start nieuw dienstverband). Bovenstaande heb ik met huidige werkgever besproken. Mijn vragen: 1. Waar kan ik het beste op aansturen, beeindiigingsovereenkomst met wederzijds goebevinden of ontslag. Dit in het kader van mijn C.V., toekomst, WW etc. Mijn huidige personeelsmanager zegt dat ontslag beter overkomt dan een beeindigingsovereenkomst. 2. Kan ik een intentieverklaring of iets dergelijks van mijn toekomstige werkgever verlangen, ook al is de ingangsdatum van de nieuwe functie nog niet bekend. 3. Beide werkgevers kijken of zij evt een tijdelijke functie voor mij hebben, maar mogelijk is dat een functie op een lager niveau. Is acceptatie daarvan wel of niet verstandig en welke financiele consequeties heeft dat (zeker als de nieuwe functie langer op zich laat wachten). M.i. werk ik dan namelijk met een nieuw tijdelijk contract vermoedelijk zelfs op flex 0-urenbasis.
Antwoord:
Zelf ontslag nemen is geen optie. Daarmee verspeelt u uw (toekomstige) WW-rechten

Beëindiging met wederzijds goedvinden via een vaststellingsovereenkomst is eenvoudig en safe. Bovendien kunt voorwaarden bepleiten om daaraan mee te werken. Een vergoeding volgens de neutrale kantonrechtersformule lijkt mij redelijk.
Een tijdelijke functie op een lager niveau is alleen aanvaardbaar indien niet aan de primaire arbeidisvoorwaarden( salaris e.d.) zal worden getornd. 
Het staat u uiteraard vrij een intentieverklaring te vragen van de potentiele nieuwe werkgever. U kunt dat echter niet afdwingen. Wellicht is het praktischter dat u zelf een briefje aan de pot. werkgever schrijft waarin u de gemaakte afspraken vastslegt.
Indien de pot. werkgever een en ander niet weerspreekt, kunt u hem aan deze afspraken houden.

Voor verdere informatie kunt u ook rechtstreeks contact opnemen met ons kantoor via :info@ ontslagspecialist.nl
Beantwoord door:
E.A. van Jaarsveld
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Ontslag:
Ontslagvergoeding


Gerelateerde vragen aan welk soort ontslag:

Is er een rechtsartikel aan wijzigen ontslaggrong.
      [Gesteld in Ambtenarenrecht]
2011-01-19 17:59:52
welke soort sauna?
      [Gesteld in Sauna]
2007-05-04 11:43:09
heb ik recht op een uitkering na strafontslag
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Noord Brabant]
2009-07-07 19:24:33
Wat is espenhout?
      [Gesteld in Sauna]
2007-03-11 21:23:22
behoud ik recht op herleving uitkering
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2008-09-08 18:27:13

Gemiddelde score Ontslag: 8.7 (475x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+