Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franÁaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiůn espaŮola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Consumenteninformatie » FinanciŽn
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek FinanciŽn en krijg online een antwoord van de specialist in FinanciŽn

Zelf een vraag over FinanciŽn? Klik hier.
Meer vragen over FinanciŽn.
De huidige beheerder van de rubriek FinanciŽn:
Naam: Yoeri Arends
Bedrijf: Juridische gabber
Reactiesnelheid: 160 uur
Waardering: 7.9 (van max. 10)
Meer informatie over Yoeri Arends vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over FinanciŽnVragen over FinanciŽn via RSS. Klik hier.
RSS over FinanciŽn op jouw website?Vragen over FinanciŽn op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over FinanciŽnVragen over FinanciŽn via E-mail. Klik hier.

Aanvang uitkeringen in stamrecht BV

[Gesteld op: 17-06-2009]

Toelichting:
Sinds maart 2000 heb ik een stamrecht BV. Ik ben nu 55 en kan via mijn huidige pensioenfonds al stoppen met 58 jaar. Uiteraard vrijwillig. Mijn boekhouder die mijn aangifte VPB verzorgt zegt nu dat mijn uitkeringen via de stamrecht BV pas in kunnen gaan op het moment dat ik 65 jaar wordt. Ik heb altijd begrepen dat dat moet gebeuren uiterlijk voor je 65 ste. Stel, ik stop met 58 jaar en krijg pensioen dan kan de stamrecht BV mij toch ook periodiek gaan uitkeren?
Antwoord:
Een stamrecht moet uiteindelijk worden omgezet in een belastbare periodieke uitkering aan de ex-werknemer. De volgende fiscale voorwaarden zijn altijd van toepassing op een stamrecht:

Het op te nemen deel moet worden omgezet in een periodieke uitkering aan de ex werknemer. De periodieke uitkeringen moeten voldoen aan een fiscaal vereiste minimale uitkeringsduur waarbij sprake is van een actuariële sterftekans van tenminste 1%. De minimale uitkeringsduur is afhankelijk van de leeftijd van de werknemer op het moment van uitkeren. Bij een levenslange periodieke uitkering is altijd sprake van een sterfterisico van 100%. Bij een tijdelijke periodieke uitkering dient vooraf te worden berekend of er sprake is van een actuariële sterftekans van tenminste 1% gedurende de uitkeringsperiode.

De periodieke uitkeringen dienen uiterlijk in te gaan in het kalenderjaar waarin de ex-werknemer de leeftijd van 65 jaar heeft bereikt. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een tijdelijke en/of levenslange periodieke uitkering vanaf 60 of 65 jaar.

Na het overlijden van de ex-werknemer mogen de periodieke uitkeringen uitsluitend toekomen aan diens (voormalige) echtgenoot of partner, en bij ontstentenis van deze, aan diens kinderen mits deze de leeftijd van 30 jaar nog niet hebben bereikt op het moment van overlijden van de ex-werknemer. Na het overlijden van de ex-werknemer dienen de periodieke uitkeringen direct in te gaan.

Bij een stamrecht BV kan (in tegenstelling tot een stamrecht bij een levensverzekering-maatschappij) het resterende kapitaal door vererving ook overgaan naar erfgenamen van de overleden werknemer die niet voldoen aan de fiscaal toegestane kring van begunstigden voor een stamrecht. Voor een stamrecht bij een levensverzekeringmaatschappij is begunstiging aan erfgenamen die niet voldoen aan de fiscaal toegestane kring van begunstigden alleen mogelijk door het afsluiten van een afzonderlijke contraverzekering. Indien de erfgenamen van de werknemer wel voldoen aan de fiscaal toegestane kring van begunstigden, moet de stamrecht BV uitkeren in de vorm van een periodieke uitkering. Uitkeringen van de stamrecht BV aan de erfgenamen van de werknemer zijn te allen tijde onderhevig aan belastingheffing, in tegenstelling tot een contraverzekering.

Een stamrecht mag niet worden afgekocht, beleend, vervreemd of tot voorwerp van zekerheid dienen. Wanneer het stamrecht niet (meer) voldoet aan alle fiscale voorwaarden kan dit leiden tot een progressieve belastingheffing van maximaal 52% plus een revisierente van maximaal 20%. Beide belastingheffingen worden over de volledige waarde van het stamrecht berekend waardoor de maximale belastingheffing kan oplopen tot 72%
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek FinanciŽn:
Belastingen
Beleggen
Creditkaarten
FinanciŽle Planning
Hypotheken
Incasso
Leningen
Pensioen


Gerelateerde vragen aan Aanvang uitkeringen in stamrecht BV:

Stamrechtuitkering in combinatie met WIA +Toeslag
      [Gesteld in Gouden Handdruk]
2009-03-19 18:00:32
Mag je doteren in lijfrentevoorziening in een BV?
      [Gesteld in Bedrijfsformules]
2010-12-17 14:18:49
GeIdt groene of witte tabel?
      [Gesteld in Salarisadministratie]
2013-07-30 11:54:36
Pas-regeling en levensloop. Welke tabel(len)?
      [Gesteld in Salarisadministratie]
2015-02-26 12:44:19
Stamrecht BV
      [Gesteld in Belastingen-Overijssel]
2015-05-12 10:19:59

Gemiddelde score FinanciŽn: 5.4 (7x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258132
  Beheerders:  1028

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+