Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Alternatieve Geneeswijzen » Chiropractie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Chiropractie en krijg online een antwoord van de specialist in Chiropractie

Zelf een vraag over Chiropractie? Klik hier.
Meer vragen over Chiropractie.
De huidige beheerder van de rubriek Chiropractie:
Naam: Dr. Alan Jenks
Bedrijf: Chiropractie westland
Reactiesnelheid: 170 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over Dr. Alan Jenks vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over ChiropractieVragen over Chiropractie via RSS. Klik hier.
RSS over Chiropractie op jouw website?Vragen over Chiropractie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over ChiropractieVragen over Chiropractie via E-mail. Klik hier.

Terugval bekkeninstabiliteit

[Gesteld op: 16-06-2009]

Toelichting:
Ik ben 43 jaar. Vlak voor de geboorte van mijn zoon die nu 15 jaar is, kreeg ik erge last van bekkeninstabiliteit (al wist ik toen nog niet wat er aan de hand was). Ik had vreselijke pijn bij het lopen in mijn linker bil, later kwamen daar ook mijn schaambeen en rechter bil bij. Ik heb jarenlang moeten revalideren (o.a. in het Spine & Joint Center), heeeeel langzaam, met de jaren, kwam de verbetering. De laatste 4 Ó 5 jaar ging het eigenlijk erg goed met me. Ik heb altijd last van terugvallen gehouden, die meestal een paar dagen, weken of maanden duurden (soms ook langer). Altijd kwam ik weer op mijn oude niveau terug, gelukkig. Ik was dit jaar net met een stage begonnen van 2 dagen per week, en het lukte! Ik kon weer minstens 3 kwartier wandelen en goed fietsen. Eind 2008 waren mijn moeder en vader vlak na elkaar erg ziek, ik heb ze moeten nalopen. Toen kwam er in januari een verhuizing waarbij ik heel veel inpakwerk heb gedaan (ik had veel hulp, maar ben alleenstaand, dus veel kwam op mij neer). Maar wonder boven wonder redde ik het, weliswaar was mijn rug/bekken moe, maar ik redde het! Toen ineens, anderhalve maand na de verhuizing kreeg ik een erge terugval, de ergste sinds een jaar of 10. Ik ben nu bijna 3 maanden verder en de verbetering is gering. Ik heb eerst veel gerust en ben nu toch steeds meer aan het bewegen, vooral wat fietsen en een klein beetje lopen, want lopen en staan doet behoorlijk pijn. Ik vind het zo raar dat ik nu niet sneller herstel, ben bij een fysiotherapeut geweest die me adviseert veel te bewegen en vooral ook lopen. Denkt u dat een chiropractor iets voor mij zou kunnen betekenen? Hebt u misschien nog andere tips, adviezen voor mij?
Mvg,
Marieken
Antwoord:

Beste Marieken,

 

Hartelijk dank voor uw vraag aan de chiropractor. Dagelijks zie ik in mijn kliniek voor chiropractie patiënten met bekkeninstabiliteit. Een chiropractor is tenslotte een specialist in het behandelen van klachten van de wervelkolom en bekken. En gelukkig reageren de meeste patiënten heel erg goed op behandelingen chiropractie, de klachten worden duidelijk minder of verdwijnen zelfs helemaal.

 

Het is voor mijn natuurlijk heel lastig om specifiek op uw vragen in te gaan. Voor een goede diagnose en behandeladvies heb ik meer informatie nodig aangevuld met een uitgebreid lichamelijk onderzoek. Ik kan wel een paar algemene opmerkingen maken.

Het bekken is de basis waar de wervelkolom op rust. Het bestaat uit 3 botten; het heiligbeen en de twee bekkenbotten of darmbeenderen. Deze 3 bekkenbotten zijn aan de achterkant met elkaar verbonden door de sacro-iliacale gewrichten (SI gewrichten) en aan de voorkant met het schaambeen. Deze gewrichten zijn een veelvoorkomende bron van pijnklachten.

Het SI-gewricht kan te beweeglijk worden (hypermobiliteit).  Bij bekkeninstabiliteit is er een situatie waarbij de bekkengewrichten (lees SI-gewrichten) onvoldoende steun krijgen van de omringende bandenstructuren. Dit kan het gevolg zijn van een zwangerschap of een (zware-) val. Indien de spieren rondom het bekken en de heupen deze overmatige “speling” in de bekkengewrichten niet op kunnen vangen kunnen er klachten optreden. De klachten uiten zich vaak rondom het schaambeen en rond de bilstreek. Dagelijkse activiteiten zoals stofzuigen, wandelen en staan kunnen dan ineens pijnlijk worden.

De chiropractor kan door middel van het in kaart brengen van uw klachten en specifieke testen vaststellen of er sprake is van bekkeninstabiliteit. Tijdens de behandeling kan uw chiropractor middels stabiliserende correcties de functie van het bekken verbeteren.

 

Wanneer we ouder worden zie je vaak dat het herstel langzamer gaat dan wanneer we jong zijn. Dit zie je bijvoorbeeld ook bij sporters. Een 20 jarige hertelt een stuk sneller dan iemand van 40.

Ik wil u dan ook adviseren om een afspraak te maken bij een chiropractor. Na een vraaggesprek en uitgebreid lichamelijk onderzoek, bestaande uit chiropractische, orthopedische en neurologische testen, kan de chiropractor u precies vertellen waar u klachten vandaan komen en wat chiropractie voor uw klachten kan betekenen. Uiteraard wordt de behandeling en het behandelplan altijd aangepast aan de klacht en de patiënt.

 

Informatie over chiropractie en de adressen van alle erkende en geregistreerde chiropractoren kunt u vinden op de website van de Nederlandse Chiropractoren Associatie, www.chiropractie.nl.

 

Met vriendelijke groet,

 

Marieke Zegelaar, DC

chiropractor

www.kliniekatlas.nl

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Terugval bekkeninstabiliteit:

oorzaak pijn in rug,been,heupen en arm
      [Gesteld in Chiropractie]
2008-12-27 21:13:34
beknelde zenuw-s1gebied te opereren??
      [Gesteld in Chiropractie]
2009-02-10 18:02:50
liespijn met uitstraling benen
      [Gesteld in Chiropractie]
2009-03-24 22:36:31
Bekkeninstabiliteit
      [Gesteld in Orthopedie]
2011-04-01 12:23:35
wwb,ontheffing,depressief en zwanger
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2011-11-04 16:49:58

Gemiddelde score Chiropractie: 8.1 (419x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+