Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Interieur » Interieur-Noord Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Interieur-Noord Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Interieur-Noord Holland

Zelf een vraag over Interieur-Noord Holland? Klik hier.
Meer vragen over Interieur-Noord Holland.

Beheerder worden?

De rubriek Interieur-Noord Holland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Interieur-Noord Holland Klik hier.

RSS over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Interieur-Noord Holland op jouw website?Vragen over Interieur-Noord Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via E-mail. Klik hier.

Licht of donker grijs op de wand?

[Gesteld op: 16-06-2009]

Toelichting:
Ons huis is vrij neutraal qua kleur. We hebben een meubelset in gerookt Eiken (donkerbruin), alle muren "Roomwit" (VT-Wonen), een gerookt Eiken (licht) laminaat-vloer, een Taupe-kleurig bankstel en witte eetkamerstoelen.
We hebben zilveren accessoires in combinatie met een kleur (verschilt van tijd tot tijd).
We hebben het gevoel dat we ergens een contrast moeten aanbrengen om het wat levendiger te maken. Het idee is nu om een muur van iets meer dan 2 meter grijs te verven.
Dit is de muur waar de TV + meubel tegen aanstaat. Het is een muur die s`ochtends in de zon komt te staan en na het middaguur uit de zon komt (raam op het zuiden, muur op t westen).
We twijfelen heel erg over de te kiezen kleur grijs. Willen we een lichte kleur of een donkere, welke ondertoon moet het hebben, zodat het toch bij de meubels past en nog steed voldoende contrast heeft? Heeft U adviezen?
Antwoord:

Het idee om één muur een accent te geven is prima. Dat contrast zorgt voor meer spanning en actie in de kamer. Het is alleen erg lastig om iets zinnigs te zeggen over de kleurtoon en nuance van grijs zonder een beeld van jullie kamer en de daarin voorkomende kleuren. In het algemeen kan ik zeggen dat de kleur grijs voor de muur met alle voorkomende kleuren (natuurlijk!) een goede combinatie moet maken en wel wat contrast moet vormen. Met de muren en de eetkamerstoelen is dat gemakkelijk, een lichte gristint contrasteert al. En ook met de donkerbruine meubelset, zal contrast ontstaan met een vrij lichte grijs. Ik zou er echter ook voor zorgen dat het grijs contrasteert met de vloer. Daarvoor zal denk ik een wat donkerdere kleur grijs nodig zijn. En misschien is dat ook nodig voor de taupe kleurige bank?

Wat betreft de ondertoon, is er een aantal mogelijkheden. Een neutrale grijs, dat combineert met alle tinten. Een grijs met een warme of een grijs met een koele ondertoon. De meeste mensen houden van warme kleuren. Grijs met een oranje of rode ondertoon, en er zijn ook grijzen met een gele ondertoon. Of een koeler grijs, met groen of blauw als ondertoon. Omdat jullie kamer vrij neutraal van kleur is, kun je beide kanten op. Kies dus wat je mooi vindt, wat je het meest aanspreekt! Waarschijnlijk is dat een warme grijs. Maar mocht een koele kleur grijs jullie aanspreken, wees dan niet bang om die toe te passen. Het gaat immers om een relatief klein muurvlak en de overige kleuren en materialen zijn warm. Het belangrijkste is dat jullie de kleur mooi vinden en dat het mooi past bij de overige kleuren. Ik raad jullie aan kleurstalen in huis te halen van verschillende grijstinten en goed te kijken hoe die kleuren bij de rest van het interieur passen. Hoe groter de stalen zijn, hoe beter de kleur kan worden beoordeeld. Koop eventueel een proefpotje en beschilder er een dunne plaat (triplex bijvoorbeeld) mee.

Kijk eens naar de kleur Klei (5005-Y50R) van Histor of Chemise van Farrow and Ball. Deze laatste kleur is niet meer standaard in de collectie, maar kan nog wel worden gemengd. Beide kleuren vind ik prachtig. Chemise ligt heel dicht bij de kleur Klei, maar heeft een veranderlijk karakter. Deze kleur lijkt soms bruinig en dan weer meer grijs. (maar geen garanties dat deze kleur het meest geschikt is voor jullie kamer!) Willen jullie het wat lichter dan deze kleuren, dan heeft Histor verschillende mogelijkheden. Leem, Lei of Forel. En mochten jullie na lang wikken en wegen een keus hebben gemaakt die toch niet helemaal bevalt, aarzel dan niet en probeer een andere kleur grijs. Zo’n vlak is toch vrij snel overgeschilderd!

Nog een paar tips:

·         Bekijk verfstalen voor de wand niet van boven maar houdt ze rechtop tegen de muur. Als de kleurstalen op tafel liggen valt er meer licht op, en lijken de kleuren wat lichter.

·         Bekijk verfstalen/kleuren altijd ter plekke (het licht in huis is anders dan in de winkel). Bekijk kleuren zowel overdag als bij kunstlicht, dat kan een groot verschil opleveren.

Tot slot: niet alleen kleurcontrasten zorgen voor spanning in een interieur. Door daarnaast ronde en hoekige vormen, zacht en hard materiaal, oude en nieuwe spullen af te wisselen en op de juiste manier te combineren, creëer je een goede balans en spanning in je interieur.

Veel succes.

Met vriendelijke groet,

Merel Havenaar

Havenaar Interieurs
Oranje Nassaulaan 123
2051 HL Overveen
t 023 – 5269002
f 023 – 5269004
e
info@havenaarinterieurs.nl

w www.havenaarinterieurs.nl

 

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Licht of donker grijs op de wand?:

wand met kurk, gele toon, welk kleur past daarbij?
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2009-12-04 22:11:34
Welke kleur past best voor onze woning?
      [Gesteld in Interieur]
2007-07-09 14:21:51
hoe kan ik het beste mijn huis inrichten?
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2010-08-17 17:49:08
Welke kleur vloer en kleuren op de muur
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2010-11-10 12:09:11
Woonkamerkeuken met trap, kleurgebruik?
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2009-11-12 19:56:21

Gemiddelde score Interieur-Noord Holland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+