Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Personeelsmanagement » Personeelsmanagement-Drenthe
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Personeelsmanagement-Drenthe en krijg online een antwoord van de specialist in Personeelsmanagement-Drenthe

Zelf een vraag over Personeelsmanagement-Drenthe? Klik hier.
Meer vragen over Personeelsmanagement-Drenthe.
De huidige beheerder van de rubriek Personeelsmanagement-Drenthe:
Naam: M.C. Voskamp
Bedrijf: Hr coach
Reactiesnelheid: 100 uur
Waardering: 8.7 (van max. 10)
Meer informatie over M.C. Voskamp vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Personeelsmanagement-DrentheVragen over Personeelsmanagement-Drenthe via RSS. Klik hier.
RSS over Personeelsmanagement-Drenthe op jouw website?Vragen over Personeelsmanagement-Drenthe op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Personeelsmanagement-DrentheVragen over Personeelsmanagement-Drenthe via E-mail. Klik hier.

Verplicht een nieuwe functie, mag dat ?

[Gesteld op: 15-06-2009]

Toelichting:
Ik werk sinds 3 jaar als afdelingsmanager in een supermarkt. Deze fuctie heb ik altijd goed uitgevoerd en er was niets aan de hand. helaas heeft dit alleen nooit op mijn contract gestaan. Nou zou ik omdat het op een andere afdeling niet goed gaat in eens een andere fuctie krijgen. Ook nog wel een lagere fuctie als wat is had. Ik heb dan ook aangegeven dat ik die fuctie niet wil hebben en het ook niet zie zitten. Toen werd mij verteld dat het zo gaat worden en dat er anders geen werk voor mij is. Terwijl iemand anders mijn oude fuctie in eens gaat overnemen. Nogmaals ik heb nooit op mijn contract mijn fuctie gehad.
Antwoord:

Je stelt als eerste dat je 3 jaar lang hebt gefunctioneerd als afdelingsmanager, maar dat deze functie niet in jouw contract staat. Documentatie en afspraken op papier vastleggen heeft als voornaamste functie dat deze als bewijsvoering gebruikt kunnen worden; vandaar altijd het advies: Leg een mondelinge afspraak vast. Toch hoeft het ontbreken van dergelijke stukken niet doorslaggevend te zijn. Zo kan ik me voorstellen dat de medewerkers van het filiaal op de hoogte zijn gebracht dat jij (3 jaar geleden) hun manager werd. Misschien dat jij ook bepaalde bevoegdheden hebt gekregen, zoals het aannemen van personeel, het voeren van functioneringsgesprekken maar ook deelnemen aan overleg met andere managers etc. Een nog sterkere aanduiding is het salaris wat je ontvangen hebt in jouw functie als afdelingsmanager. De salarisstrook (staat daar geen functienaam op?) kan je als bewijs aanvoeren, naast het voorgaande. Op dit punt sta je sterk, ook al staat niet alles op papier.

Dan het 2e punt; het accepteren van ander werk. De kern van een arbeidsovereenkomst is, dat dit overeengekomen moet worden. De werkgever kan niet eenzijdig hierin wijzigingen aanbrengen (tenzij dit redelijk en billijk is). Je behoeft deze lagere functie niet zonder meer te accepteren. Niet alleen vanwege de nadelige financiele consequenties, maar ook om reden dat dit werk dan door een ander wordt uitgevoerd. De opmerking van de werkgever dat er dan geen ander werk voor je is, komt over als chanteren.

Kortom, dat wat de werkgever van je wilt kan niet zomaar, ook al is niet alles vastgelegd. De feitelijke situatie is altijd doorslaggevend en niet wat op papier staat. Ik adviseer je om contact op te nemen met  Juridisch Loket (of de vakbond als je daar lid van bent), om acties te ondernemen.

Succes

Beantwoord door:
M.C. Voskamp
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Verplicht een nieuwe functie, mag dat ?:

nieuwe functies en salarisindelingen toegestaan?
      [Gesteld in Personeel & Organisatie-Utrecht]
2012-05-02 21:27:01
Is deze functie een verworven recht?
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Friesland]
2010-04-15 15:13:47
Mag dit?
      [Gesteld in Personeel & Organisatie-Overijssel]
2009-05-16 21:18:31
Een getekende wijziging arbeidsovereenkomst nodig?
      [Gesteld in Arbeidsrecht advocaat-Gelderland]
2008-02-24 18:32:40
moet ik een lagere functie accepteren?
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Limburg]
2011-01-23 12:29:41

Gemiddelde score Personeelsmanagement-Drenthe: 9.1 (55x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+