Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Aandoeningen Bewegingsapparaat
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Aandoeningen Bewegingsapparaat en krijg online een antwoord van de specialist in Aandoeningen Bewegingsapparaat

Zelf een vraag over Aandoeningen Bewegingsapparaat? Klik hier.
Meer vragen over Aandoeningen Bewegingsapparaat.
De huidige beheerder van de rubriek Aandoeningen Bewegingsapparaat:
Naam: Jack van Dijk
Bedrijf: Méderi
Reactiesnelheid: 114 uur
Waardering: 8.3 (van max. 10)
Meer informatie over Jack van Dijk vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Aandoeningen BewegingsapparaatVragen over Aandoeningen Bewegingsapparaat via RSS. Klik hier.
RSS over Aandoeningen Bewegingsapparaat op jouw website?Vragen over Aandoeningen Bewegingsapparaat op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Aandoeningen BewegingsapparaatVragen over Aandoeningen Bewegingsapparaat via E-mail. Klik hier.

ik heb een bult op mijn nek

[Gesteld op: 15-06-2009]

Toelichting:
ik heb momenteel een bult ter hoogte waar mijn nek wervels over gaan in mijn rug wervels. ik ben hier voor naar de fisiotherapeut geweest en deze zegt dat alle wat flinkere vrouwen dit hebben. ik heb er ook last van het zit vast en is kei hard. vooral na een lange dag werken doet het zeer en dat terwijl ik geen verkeerde houding heb. om een voorbeeld te geven van mijn bult noem ik de klokkenluider van de notre dam. eigenlijk een soort boggel maar uiterraad niet zo erg haha. ik weet niet meer wat ik hier tegen moet doen!! alvast bedankt michele
Antwoord:

Beste Michele,

 

Hartelijk dank voor uw vraag aan de chiropractor. Wanneer je goed naar mensen kijkt dat zie je eigenlijk bij iedereen een verdikking waar de nek overgaat in de bovenrug. Dit komt o.a. omdat de doornuitsteeksel van de onderste nekwervel een stuk groter is dan van andere wervels. Je hoort daar dan ook een “bult te hebben”. Aan deze doornuitsteeksel hechten veel grote spieren. Wanneer de spierspanning in de nek en schouders hoog is, kan deze bult dus “hard worden”. Ieder mens is anders gebouwd en daarom is deze “bult” bij de ene persoon groter dan bij de andere persoon. Ook is het een plek waar vrij makkelijk vetweefsel zich ophoopt. Kijk maar eens bij baby’tjes die hebben daar ook altijd veel “puppy vet” zitten. En in bepaalde families is deze “bult” ook groter dan in andere families. Misschien moet u maar eens goed naar uw ouders of andere familieleden kijken en naar foto’s van uw zelf van een aantal jaren geleden. Heel vaak zie je die verdikking dan ook zitten.

 

Veel mensen hebben last van de nek en schouder. Maar daarom mag je niet automatisch de link leggen tussen de verdikking/bult laag in de nek en de klachten. Heel vaak is de oorzaak van de klachten het niet goed functioneren/bewegen van de wervels.

 

In mijn praktijk zie ik dagelijks mensen met nekklachten, met en zonder schouderproblemen. En de meeste patiënten reageren heel goed op de behandelingen chiropractie. De klachten nemen af of verdwijnen zelfs helemaal. De chiropractor is een specialist in het behandelen van de wervelkolom en de klachten die daar uit voor kunnen komen. De chiropractor is opgeleid om het functioneren en bewegen van de wervels te beoordelen en te behandelen. Wanneer er een blokkade zit tussen de wervels (soms wordt gezegd dat de wervel scheef zit) heeft dit invloed op de beweeglijkheid en kan dit de houding beïnvloeden.

 

Ik denk dat u er heel verstandig aan doet om een afspraak te maken bij een NCA chiropractor bij u in de buurt. Na een vraaggesprek en uitgebreid lichamelijk onderzoek kan de chiropractor exact beoordelen waar uw klachten vandaan komt en wat het beste behandelplan is.

De Chiropractor begint met het stellen van specifieke vragen over uw beenklachten en over uw algemene gezondheidstoestand. De doofheid in uw been kan namelijk samenhangen met andere gezondheidsproblemen. Daarna volgt een lichamelijk onderzoek. Deze bestaat uit verschillende orthopedische, neurologische en chiropractische testen om te kijken waar de pijn vandaan komt en hoe het gesteld is met de beweeglijkheid en soepelheid van alle gewrichten die met de pijn te maken kunnen hebben. Ook zal de chiropractor de functie van de ischias zenuw testen en onderzoeken om te bepalen of er in het verloop van de ischias zenuw beknellingen aanwezig zijn.

In bijna alle gevallen kan de chiropractor rug- en beenklachten behandelen. De behandeling is persoonlijk en toegepast op uw ischias klacht. Is bijvoorbeeld een geïrriteerd gewricht de oorzaak van de klachten, dan kan de chiropractor met verschillende handmatige bewegingstechnieken of “correcties”, het gewricht weer gezond functionerend maken waardoor de klachten veelal verdwijnen. Daadwerkelijke beknellingen of irritaties van zenuwen kunnen in veel gevallen dusdanig worden verminderd dat ze geen aanleiding meer geven tot ischias klachten.

Informatie over chiropractie en de adressen van alle erkende en geregistreerde chiropractoren kunt u vinden op de website van de Nederlandse Chiropractoren Associatie, www.chiropractie.nl.

 

Met vriendelijke groet,

Marieke Zegelaar, DC

chiropractor

www.kliniekatlas.nl

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Aandoeningen Bewegingsapparaat:
Fibromyalgie
Hernia
Nekklachten
Osteoporose
Reuma
Rugklachten
Whiplash
Ziekte Van Kienbock


Gerelateerde vragen aan ik heb een bult op mijn nek:

moet ik naar de dierenarts voor behandeling?
      [Gesteld in Huisdieren]
2008-01-31 22:10:42
bult in hals door chip
      [Gesteld in Huisdieren]
2008-06-02 15:48:24
Oorzaak bult onderrug + pijn?
      [Gesteld in Chiropractie]
2009-05-05 12:49:57
bult op penis maar weet niet wat het is
      [Gesteld in Seksualiteit]
2009-10-13 21:20:50
2 bulten naast de neus van onze rus
      [Gesteld in Russische Dwerghamsters]
2010-10-17 21:08:26

Gemiddelde score Aandoeningen Bewegingsapparaat: 9.0 (7x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+