Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Alternatieve Geneeswijzen » Natuurgeneeskunde
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Natuurgeneeskunde en krijg online een antwoord van de specialist in Natuurgeneeskunde

Zelf een vraag over Natuurgeneeskunde? Klik hier.
Meer vragen over Natuurgeneeskunde.
De huidige beheerder van de rubriek Natuurgeneeskunde:
Naam: Rachel Fontaine
Bedrijf: Praktijk fontaine
Reactiesnelheid: 40 uur
Waardering: 8.2 (van max. 10)
Meer informatie over Rachel Fontaine vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over NatuurgeneeskundeVragen over Natuurgeneeskunde via RSS. Klik hier.
RSS over Natuurgeneeskunde op jouw website?Vragen over Natuurgeneeskunde op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over NatuurgeneeskundeVragen over Natuurgeneeskunde via E-mail. Klik hier.

Schildklier en lage rugpijn?

[Gesteld op: 14-06-2009]

Toelichting:
Beste,
In sept 2008 werd ik gediagnosticeerd met de ziekte van graves. Ik kreeg hiervoor raj eind januari (na mislukte beh met medicatie) en ben sinds een hele periode hypo (nog niet goed ingesteld met levothyroxine). Ik heb al jaren last van lage rugpijn met uistraling naar rechterbeen tot in mijn voet. Mijn rug en bovenbeen doen het meest pijn. Ik vroeg me af of mijn schildkier daar mss verantwoordelijk voor was? Ik veronderstel dat mijn schildklier al langer ontregelt is dan sept gezien mijn ook al langere maagklachten. (nu omeprazole aan het afbouwen). Ik weet dat mijn ene been langer is dan het andere. Ik draag hiervoor al speciale zolen sinds ik kind ben. Misschien zit het hem daar wel en heeft het niets met mijn schildklier te maken? Ik heb al vanalles uitgeprobeerd: medicatie, energetische massage, osteopathie, reiki, psychotherapie... . Meestal laat ik de pijn gewoon bestaan en probeer ik er het beste van te maken. Maar ik ben pas 27 jaar en zou het wel fijn vinden mocht dit alles een oorzaak hebben en er ook iets effectiefs aan te doenz zijn. Ik weet dat de schildklier ook een invloed heeft op de andere hormonen. En dat mijn lage rugpijn mss ook afkomstig kan zijn doordat er iets misloopt in mijn buik? Ik heb steeds meer lage rugpijn (ik noem het meestal zenuwpijn) in het tweede deel van mijn cyclus. Dit alles klinkt misschien wat warrig maar ik heb het zo duidelijk mogelijk proberen te omschrijven. Hopelijk kunt u eraan uit. Ik zou het enorm op prijs stellen mocht u de tijd vinden om mijn vra(a)g(en) te beantwoorden. Vriendelijke groet! En al heel erg bedankt op voorhand!!
Antwoord:
Hallo,

U heeft een heleboel symptomen en persoonlijk ga ik er vanuit dat het meestal zo is dat veel symptomen een onderlinge relatie hebben.
In de natuurgeneeskunde neemt de darm een belangrijke plaats in, omdat die meer dan 70% van het immuunsysteem reguleert. Ook heeft de darm effecten op het zenuwstelsel, dus je vermogen om je te concentreren, dingen goed te herinneren, een goede balans tussen spanning en ontspanning etc. Emoties hebben invloed op de darmen, op het zenuwstelsel en ook op het immuunsysteem. Zo zijn veel aspecten onderling met elkaar verbonden.

Ik kan met al uw klachten niet veel meer doen dan op een aantal punten reageren, omdat ik verder niet weet of welke onderzoeken er al zijn gedaan en wat de uitslagen daarvan waren.
Een beenlengte verschil heeft vaak een relatie met de functie van de bijnieren. De bijnieren hebben een relatie met stress, omdat de stresshormonen worden aangemaakt in de bijnieren. Stress hoeft beslist niet alleen emotioneel te zijn. Als je iets eet waar je allergisch voor bent, dan ervaart het lichaam ook stress. Zie ook mijn website 'het zit tussen je oren'. Het bijnierhormoon cortisol is ook nodig voor het goed functioneren van de (receptoren voor de) schildklierhormonen.

Verder raad ik u aan om een overgevoeligheid voor gluten te laten onderzoeken en niet via de huisarts, omdat waarschijnlijk meer dan 70% van de patiënten met overgevoeligheid voor gluten niet wordt gevonden via de standaardonderzoeken. Ik werk zelf samen met het MGlab in Leeuwarden. Op hun website staan namen van artsen en therapeuten die ook met hen samenwerken.
Als u een overgevoeligheid voor gluten heeft, dan is het eten van tarwe en andere granen met gluten stressvol voor het lichaam en dus uitputtend voor de bijnieren. Ook is er bij overgevoeligheid voor gluten vaak een verhoogde neiging tot andere auto-immuunaandoeningen zoals de ziekte van Graves. Daarnaast is één van de gevolgen van overgevoeligheid voor gluten dat calcium minder goed wordt opgenomen. Dit zou een relatie kunnen hebben met uw rugklachten.

Het is achter de computer niet mogelijk uw gezondheid te beoordelen, maar ik raad u aan in elk geval het één en ander goed te laten onderzoeken door een deskundige natuurgeneeskundige of een natuurgeneeskundig arts. De namen van natuurgeneeskundig artsen kunt u vinden op www.abng.nl

Veel succes met uw zoektocht! Blijf zoeken.

met vriendelijke groeten,

Margreet Chardon
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Schildklier en lage rugpijn?:

help pijn in mij bilspier straalt uit naar kuit
      [Gesteld in Chiropractie]
2009-02-26 20:00:34
Heb ik hernia?
      [Gesteld in Chiropractie]
2009-04-17 00:48:51
Waar kan dit op duiden?
      [Gesteld in Rugklachten]
2009-07-18 20:13:19
Aanhoudende pijn na acute spit
      [Gesteld in Rugklachten]
2009-10-04 16:21:41
Belasting over de afgelopen 5 jaar
      [Gesteld in Belastingen-Flevoland]
2013-07-20 16:07:26

Gemiddelde score Natuurgeneeskunde: 8.2 (34x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+