Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Alternatieve Geneeswijzen » Bach Bloesem Remedies » Bachbloesem Dieren
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Bachbloesem Dieren en krijg online een antwoord van de specialist in Bachbloesem Dieren

Zelf een vraag over Bachbloesem Dieren? Klik hier.
Meer vragen over Bachbloesem Dieren.

Beheerder worden?

De rubriek Bachbloesem Dieren heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Bachbloesem Dieren Klik hier.

RSS over Bachbloesem DierenVragen over Bachbloesem Dieren via RSS. Klik hier.
RSS over Bachbloesem Dieren op jouw website?Vragen over Bachbloesem Dieren op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Bachbloesem DierenVragen over Bachbloesem Dieren via E-mail. Klik hier.

Wat geef ik mijn agressieve kat?

[Gesteld op: 09-06-2009]

Toelichting:
Mijn kat is inmiddels bijna een jaar oud. Ik woon in een flat, en ze is een binnenkat. Overdag ben ik naar mijn werk, tot een uur of 5. Ze is gesterilliseerd.
Ik ga om de twee weken een weekend naar Amsterdam, en al van jongs af aan neem ik haar dan mee. Ze is daaraan gewend, en vermaakt zich daar prima. Ze kan het vooral goed vinden met de moeder van mijn vriend, daar trekt ze zelfs meer naartoe dan naar mij zelf..

Nou is ze de afgelopen maanden vaak zonder aanwijsbare reden agressief. Ze zit dan naast me, en valt me uit het niks aan, als ik bijvoorbeeld tv zit te kijken. Ze zoekt veel toenadering, maar als ik haar aai begint ze me te klauwen, en als ik niks doe hangt ze ook in mn armen. Als ik rondloop door het huis valt ze om de haverklap mijn voeten aan.

Ik heb zitten denken dat het verveling kan zijn (daarom heb ik nu de radio aan als ik weg ben, en zorg ik voor veel nieuwe speeltjes, maar dit werkt niet optimaal, ze blijft het doen). Ook denk ik dat het kan komen doordat ik haar meeneem naar mijn vriend in Amsterdam. Maar ik wil haar eigenlijk ook geen 2/3 nachten thuis laten om de week...

Nou kwam een kennis van me met de tip om bachbloesem te geven, en ze gaf zelf aan honey suckle om te wennen aan veranderingen (de weekenden in Amsterdam) en Star of Betlehem.
Op internet heb ik nog wat verder gelezen en kwam ik zelf nog uit op Walnut voor verandering, en Chestnut bud tegen ongewenst gedrag...

Nu weet ik niet goed meer wat ik moet geven! Wat past het beste bij de situatie die ik hierboven schets?

En wat de dosering betreft, ik had al bedacht dat ik de druppeltjes in een klein beetje kattenmelk kon doen, maar ik kan het dan 's ochtends geven, en daarna pas weer om 5 uur 's middags.. Als ik tussen 17.00 en 22.00 nog 5 doseringen moet geven, is het op de dag wel heel erg onregelmatig verdeeld.. Maakt dat uit? Hoe kan ik het anders beter doen?

Alvast hartstikke bedankt!

Groetjes, Leonie
Antwoord:

Hi Leonie,

De Star of Bethlehem en de Walnut daar kan ik in meekomen, de beide anderen niet echt. 't Is niet dat ze “fout”zijn, ik denk gewoon dat ze “minder van toepassing”zijn in dit specifieke geval. Verder zit je kat in de pubertijd, en mijn eigen “huismormel” heeft ook van die fratsen gehad. Loopt het de spuigaten uit, dan zou ik zeker eens kijken naar de gedragstherapie en in die rubriek wat vragen stellen of eens wat leeswerk op Internet daarover zoeken. Misschien ook is je kat (net als de onze) wat minder goed gesocialiseerd omdat het bv. een nog té jong vakantie-dus-we-dumpen-onze-huisdieren-kitten was? Ik zou bij de samenstelling ook Chicory doen wegens het aandacht trekken.

De druppels kun je vanuit het gebruikersflesje gewoon over de brokjes oid doen, en verder 10 druppels in het waterbakje als je niet thuis bent. Meer geven is zinloos, wel moet poes een aantal keren per dag de “informatie van de druppels”krijgen om het werkbaar te laten zijn. Ik ben beslist geen kattengedragsdeskundige maar heb onlangs wel een lezing bijgewoond over stress bij huisdieren. Daar werd verteld dat wij allemaal denken dat katten eenlingen zijn én dus best alleen gehouden kunnen worden in een huis/flatje. Het tegendeel is waar: katten leven in het wild in groepen (vgl. tijgers en leeuwen) en dus niet solitair. De door de mens opgelegde leefwijze kan soms voor veel stress zorgen bij daarvoor gevoelige katten.'t is Zéker geen kritiek, meer een aandachtspunt. Misschien is een kattenvriendje iets voor haar....en in dat geval zou ze zeker ook wel eens een nachtje alleen gelaten kunnen worden.

Ik hoop dat je hier wat mee kunt én dat het aanslaat, want het continue slachtoffer worden van de aanvallen van je kat is ook geen alternatief.

Vriiendelijke groet,

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Wat geef ik mijn agressieve kat?:

graag ontvang ik meer info over schaamlipverkleing
      [Gesteld in Plastische Chirurgie]
2007-03-15 22:11:00
risico's bilvergroting
      [Gesteld in Plastische Chirurgie]
2008-02-28 19:39:51
Hoe leer ik 't bijten van duitse herder af
      [Gesteld in Hondengedrag]
2010-06-16 22:09:11
Mijn vriending twijfelt na 11 jaar
      [Gesteld in Relaties]
2010-11-03 14:16:42
Mijn zoon van 10 jaar
      [Gesteld in Kinderpsychologie]
2011-03-02 13:55:39

Gemiddelde score Bachbloesem Dieren: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+