Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Geestelijke Gezondheid » Psychologie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Psychologie en krijg online een antwoord van de specialist in Psychologie

Zelf een vraag over Psychologie? Klik hier.
Meer vragen over Psychologie.
De huidige beheerder van de rubriek Psychologie:
Naam: DEVOTAS
Bedrijf: Devotas
Reactiesnelheid: 25 uur
Waardering: 7.5 (van max. 10)
Meer informatie over DEVOTAS vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over PsychologieVragen over Psychologie via RSS. Klik hier.
RSS over Psychologie op jouw website?Vragen over Psychologie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over PsychologieVragen over Psychologie via E-mail. Klik hier.

wat doe ik met mijn relatie? ik wordt er depri van

[Gesteld op: 09-06-2009]

Toelichting:
hallo, ik zit in een relatie. heb totaal geen behoefte meer aan lichaamelijk contact. we zijn nog samen maar ik zou graag een punt achter mijn relatie zetten. we zijn 3 jaar samen en doen niets anders dan kwaad zijn op elkaar en totaal niet overeen komen. dus dit heeft echt geen zin. maar ik ben wel verliefd op iemand anders waar ik al lang verliefd op ben. probleem is die heeft nu wel een relatie. dus ben ik soms bang dat ik mijn relatie stop zou zetten voor die ander die ik mischien ook niet zal kunnen hebben. en daar sta ik dan met mijn kapotte relatie. ik ben met mijn vriend al eens uit elkaar geweest. toen ben ik verliefd geworden op die andere persoon en sindsdien nog steeds. we hebben dan ook 1 keer samen geslapen. dus ergens moet er van zijn kant ook iets zijn. dus het komt erop neer: mijn relatie is zowiso niet goed maar is het wel slim om die daarvoor op te geven. en dan niets meer te hebben. ik denk dat ik afhankelijk van mijn vriend ben geworden na al die tijd. en mijn leven zal wel compleet omslaan als ik bij hem wegga. hoe maak ik die ander onopvallend duidelijk dat ik een serieuse relatie met hem wil? groetjes en alvast bedankt. zit hier al maanden mee pfff . kan die vraag aub niet op de site worden geplaatst dank u
Antwoord:
Hoi,

Ik heb geen invloed op wat er op deze website wordt geplaatst en ik kan jouw vraag dus ook niet verwijderen van de site. Het advies dat via gratis adviseurs wordt gegeven gaat uitsluitend via de website. Ik werk als vrijwilliger maar ben geen beheerder van deze site, ik kan dus bijvoorbeeld ook jouw e-mail adres niet zien. Als je wilt dat je vraag verwijderd wordt kun je contact opnemen met het beheer van de website:

http://www.gratisadviseurs.nl/contact.php

En dan wat je vraag betreft: Je relatie zit op de klippen, het heeft geen zin om door te gaan met die relatie als er geen hoop meer is op herstel. Afhankelijkheid van je partner mag nooit een reden zijn om door te gaan met je relatie. Daar worden jullie beiden niet gelukkig(ger) van.

En wat de man waarop je verliefd bent betreft: ook dit is een onmogelijke situatie, hij heeft immers al een relatie. Ik begrijp heel goed dat het moeilijk is voor je omdat je verliefd op hem bent. Maar het is een onmogelijke liefde. Je kunt niet van hem verwachten dat hij zijn eigen relatie opgeeft om met jou verder te gaan. Je kunt je ook afvragen of je wel met een man verder wilt die zijn partner bedriegt. Hij heeft immers met jou geslapen terwijl hij een relatie heeft.

Ik lees tussen alle regels die je schrijft door dat je bang bent om alleen te zijn. Waarom is dat eigenlijk? Geloof je niet in jezelf? Ben je bang dat je het leven niet aan kunt als er geen partner meer in je leven is? En als dat zo is: hoe realistisch is die angst? Ik weet zeker dat jij het wel kunt. Al is het, zeker in het begin, niet makkelijk om je leven opnieuw in te richten. Heb je goede vrienden of vriendinnen of iemand anders waar je veel vertrouwen in hebt? Het is belangrijk om steun te zoeken in dit voor jou zo moeilijke proces!

Van de ene in de andere relatie stappen is nooit een goed plan. Het zou ook niet eerlijk zijn voor een nieuwe partner, omdat je hem dan zou gebruiken als opvulling van jouw angst voor eenzaamheid en leegte. Ook is het belangrijk om eerst je huidige relatie een plek te geven/te verwerken voor je weer toe bent aan een nieuwe man in je leven.

Bouw eerst aan een goede relatie met jezelf, zorg dat je zelf lekker in je vel zit, ga aan jezelf werken, ontdek hoe leuk het leven kan zijn zonder de afhankelijkheid van een man in je leven. Geloof in je eigen kracht, je bent heus tot meer in staat dan je zelf zou denken.

Het is een leerproces voor jou, zie het als een mooie uitdaging om je eigen kracht op te bouwen zodat jij een zelfbewuste vrouw wordt die niemand nodig heeft om gelukkig te zijn. Een eventuele nieuwe relatie wordt dan een aanvulling op je levensgeluk, geen opvulling van je leegte.

Ik hoop dat je de moed kunt opbrengen om je huidige relatie stop te zetten. Het heeft geen zin om door te gaan met iemand waar je zoveel ruzie mee hebt en waarmee het niet klikt, waar je geen overeenkomsten mee hebt. Dat mag je jezelf niet gunnen. Gun jezelf geluk! Ik denk dat je gelukkiger zult zijn zonder deze relatie dan door blijven dobberen in een ongelukkige relatie. Zet de man waarop jij verliefd bent uit je hoofd, het heeft geen zin, het is een onbereikbare liefde. Bovendien is hij niet de enige man die hier op deze planeet rondloopt. Er komt voor jou vast en zeker een nieuwe partner die wel beschikbaar is en waar je wel mee matcht.

Voor hulp na het stopzetten van je relatie zou je eens kunnen surfen naar deze website:

http://www.liefdesverdriet.info/


Ik wens je heel veel sterkte met alles.

Vriendelijke groet,
Anja


Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Psychologie:
Kinderpsychologie


Gerelateerde vragen aan wat doe ik met mijn relatie? ik wordt er depri van:

nieuwe relatie met jonge kinderen.
      [Gesteld in NLP]
2013-02-13 16:26:09
Bindingsangst of niet?
      [Gesteld in Psychologie]
2011-05-02 18:43:55
Kan ik mijn vriend nog vertrouwen?
      [Gesteld in Psychologie]
2009-09-22 21:56:09
Gaan we het redden ondanks bindingsangst?
      [Gesteld in Psychologie]
2011-03-04 19:37:54
Heb ik een vorm van bindingsangst?
      [Gesteld in Psychologie]
2009-02-09 20:08:24

Gemiddelde score Psychologie: 7.8 (83x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+