Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Geestelijke Gezondheid
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Geestelijke Gezondheid en krijg online een antwoord van de specialist in Geestelijke Gezondheid

Zelf een vraag over Geestelijke Gezondheid? Klik hier.
Meer vragen over Geestelijke Gezondheid.
De huidige beheerder van de rubriek Geestelijke Gezondheid:
Naam: Jan Duits
Bedrijf: Reëel
Reactiesnelheid: 38 uur
Waardering: 8.7 (van max. 10)
Meer informatie over Jan Duits vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Geestelijke GezondheidVragen over Geestelijke Gezondheid via RSS. Klik hier.
RSS over Geestelijke Gezondheid op jouw website?Vragen over Geestelijke Gezondheid op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Geestelijke GezondheidVragen over Geestelijke Gezondheid via E-mail. Klik hier.

wat moet ik doen? deel 2

[Gesteld op: 09-06-2009]

Toelichting:
Om 2 uur werd ik wakker van geschreeuw en harde geluiden. Ik rende naar beneden en zag dat mijn broer iedereen (letterlijk) de deur uit trapte en sloeg. zijn vriendin zat ik een hoekje en mijn broer sloeg haar ook. ik probeerde mijn broer rustig te krijgen (anders zou die in de auto stappen en gaan rijden) maar hij sloeg mij ook. Hij rende naar buiten naar zijn vrienden en trapte nog een paar keer zn vrienden.
ik ben toen naar boven gerent en heb de politie gebeld (de politie is vaker bij ons geweest door mijn broer, het is de enige manier hem rustig te krijgen) de politie kwam en mijn broer zei dat er helemaal niets aan de hand was. zijn vriendin kwam eerst bij mij zitten huilend en overstuur en zei dat mijn broer loog tegen de politie. de politie stond gelukkig aan mijn kant. ik moest mijn moeder bellen. toen mijn moeder eindelijk opnam (na 20x bellen en 2 smsjes) zei ze dat ik er altijd weer een drama van wist te maken. mijn moeder kwam. maar ging niet naar mij toe. de volgende dag negeerde iedereen mij thuis (broer en zn vriendin was weer goed gepraat) vrienden van mijn broer belde mij om 4 uur om te vragen of ik niet weg wilde en dat ze zelf ook met knikkende knieen stonden om de hoek.
toen ik weer in het andere land was (2 dagen daarna) zei mijn moeder dat ze een brief had gekregen en daarin stodn dat ik een aanklacht had ingediend voor aanranding. (wat ik helemaal niet heb gedaan) toen ik vroeg of ze het wilde toesturen zei ze dat ze dat niet wilde doen (toen ik weer in nl was, bleek die brief er helemaal niet te zijn)
alles wat er de afgelopen 4 jaar is gebeurd (en dit is nog maar een klein onderdeel ervan) maakt me tot wat ik nu ben. een stil onzeker stom kind..ik vertrouw niemand meer en daar stel ik ook mijn andere vraag om (die kan hier niet bij)
maar wat moet ik doen? wat kan ik doen? ik sta echt machteloos (over een maand moet ik weer terug naar nl voor 4 jaar)
Antwoord:
Ten eerste wil ik zeggen dat je alles behalve stom bent.. Je hebt gewoon een hele moeilijke thuissituatie.. Het advies wat ik je kan geven is om alles proberen te relativeren.. Ik weet niet precies hoe oud je bent, maar als je ergens anders kan wonen, dan zal dat ook voor veel rust gaan zorgen.. Eigenlijk zit je broer met een aandacht probleem en daar ben jij en indirect je moeder slachtoffer van.. Probeer die rol niet aan te nemen, maar als je broer vervelend wordt te spiegelen.. Stukje professionele hulp zou ook helpen.. Dat je naar het buitenland bent gegaan is omdat je rust wilde en soms is het helemaal niet erg om te vluchten.. Probeer toch naar een oplossing te werken. Waarom doet je broer dat en de oplossing. Je bent een bijzonder mens die ook recht heeft op een mooi bestaan en te genieten van het leven wat natuurlijk niet altijd over rozen gaat. Mis ik ik nog een facet in het verhaal.. Waar is je vader? Succes met alles!-)
 
Reactie vraagsteller:
Mijn vader woont 2 uur van mijn moeders huis vandaan. Ik kan niet bij hem terecht want hij woont achter het huis van zijn vrouw in een hok van 5 bij 5 ofzo. Geen ruimte dus. Mijn vader heeft ook al 5 maanden niets van zich laten weten, wat ik begrijp want voor hem is het ook niet leuk om altijd het gezeik van zijn vorige ´leven´ aan te horen. Ik ben trouwens 18.
Ik dacht zelf ook dat als ik ergens anders zou gaan wonen ik waarschijnlijk rust zou krijgen. Maar ik woon nu in Spanje voor een jaar en zelfs dáár weet de dramaserie (zo noem ik het maar) me te vinden.
Vaak hebben we gevraagd wat het is met mijn broer en hij geeft als antwoord: die kuthoer. (ik dus..dat is mijn bijnaam van hem voor mij)
Ik doe niets anders dan hem uit de weg gaan of ik doe dingen voor hem.
Hij heeft gewoon een agressieprobleem dat was vroeger ook al, maar hij zal nooit naar iemand toe gaan om zich te laten helpen.
Ik heb die stap al een keer gezet maar dat was alleen maar meer motivatie voor mijn broer om mij raar te noemen en de fout bij mij te leggen.
Tenslotte ging IK naar jeugdzorg, dus IK ben gek. (zo gaat dat in mijn broer zijn hoofd)
Ik ben gewoon bang om hem weet tegen te komen als ik in NL woon.
het is jammer dat je je famillie niet voor het uitkiezen hebt ;)
moet ik gewoon naar een psycholoog gaan? kan dat zonder dat je ouders daar van af weten?
 
Antwoord Beheerder:
Ja hebt je familie niet altijd voor het kiezen.. Een gesprek met een psycholoog is wel een aanrader! Niet geschoten is altijd mis. Wel lijkt het me verstandig om dit misschien niet direct met je naasten te communiceren. Dit kun je overigens ook met de psycholoog bespreken aangezien hij daar meer ervaring mee heeft.. Wat ik je nog wil meegeven is dat je natuurlijk geen kuthoer bent en dat je eerst voor een oplossing voor jezelf moet vinden en dan misschien van daaruit naar een betere verstandhouding/relatie kunt werken.. Als laatste wil ik je er nog even op attenderen dat er ook gastgezinnen bestaan..
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Geestelijke Gezondheid:
Counselling
Hoogsensitief Persoon
Hulpverlening
Kind & Jongeren
Psychiatrie
Psychologie
Psychotherapie
Stoornissen
Trauma
Gerelateerde vragen aan wat moet ik doen? deel 2:

Wat betekent 'Huis te koop, onverdeeld aandeel'
      [Gesteld in Suriname]
2009-07-14 09:30:21
Van wie zijn nu de uitzendrechten van het voetbal?
      [Gesteld in Sportrecht]
2009-12-02 20:49:21
Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
portretrecht ja of nee?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-19 16:48:08
Status topsportrt
      [Gesteld in Sportrecht]
2010-04-26 15:37:55

Gemiddelde score Geestelijke Gezondheid: 9.3 (120x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+