Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Alternatieve Geneeswijzen » Chiropractie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Chiropractie en krijg online een antwoord van de specialist in Chiropractie

Zelf een vraag over Chiropractie? Klik hier.
Meer vragen over Chiropractie.
De huidige beheerder van de rubriek Chiropractie:
Naam: Dr. Alan Jenks
Bedrijf: Chiropractie westland
Reactiesnelheid: 170 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over Dr. Alan Jenks vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over ChiropractieVragen over Chiropractie via RSS. Klik hier.
RSS over Chiropractie op jouw website?Vragen over Chiropractie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over ChiropractieVragen over Chiropractie via E-mail. Klik hier.

Ik wik wel eens weten wat ik heb.

[Gesteld op: 08-06-2009]

Toelichting:
Al sinds ongeveer 7 jaar pijn in mijn rechter bovenbeen vooral aan de buitenkant. In het begin alleen als ik een tijdje had gestaan of gelopen. Vooral een dood gevoel. Sinds vorig jaar zomer tintel onder de al van mijn rechtervoet en een soot kramp in mijn kuit. Kan niet echt ver meer lopen. Heb alles al gehad. Pfysiotherapie, Doppler test Neuroloog en ortopeed. Niemand kan iets ontdekken. Wat kan dit zijn?
Antwoord:

Geachte heer/mevrouw,

 

Hartelijk dank voor uw vraag aan de chiropractor. Ik kan goed begrijpen dat u er moedeloos van wordt, want al 7 jaar last hebben van het been is erg vervelend. Maar u moet wel begrijpen dat ik geen diagnose kan stellen van 3 regels beschrijving van klachten. Om goed te kunnen beoordelen waar bij u de klachten precies vandaan komen heb ik meer informatie nodig en een uitgebreid lichamelijk onderzoek.

 

Ik kan echter wel een paar algemene opmerkingen maken. In mijn kliniek voor chiropractie behandel ik dagelijks mensen met beenklachten. En gelukkig reageren de meeste mensen goed op de behandelingen chiropractie, de klachten nemen duidelijk af of verdwijnen zelfs helemaal. De chiropractor heeft een andere invalshoek en behandeling dan een fysiotherapeut of specialist in het ziekenhuis.

 

Ik vermoed dat u een vorm van ischias heeft. Het woord ischias is afgeleid van een van de grotere beenzenuwen; de nervus (zenuw) ischiadicus. Het is een zenuwbundel die ontstaat uit een samenvoeging van zenuwen vanuit het lage ruggebied. Vanuit de lage rug loopt de ischias zenuw door de bil verder naar de knieholte en vervolgens richting de voet.

In de lage rug en bilgebied is de ischias zenuw relatief het meest kwetsbaar om bekneld of geïrriteerd te raken. Een doffe pijn onder in de rug kan een signaal zijn voor het beginstadium van ischias. Bij sommige bewegingen kan die pijn scherp en stekend zijn. Als de aandoening verergert, breidt de pijn vaak uit naar de bilspier aan één zijde en soms naar beide zijden. Als ischias zich nog verder ontwikkelt, kan de pijn via het dijbeen en de knie zelfs naar het onderbeen uitstralen. De pijn is dan vaak voelbaar aan de achterkant van het been, maar kan ook aan de zij- of voorkant van het been optreden.

 

Er zijn meerder oorzaken mogelijk van ischias. Het probleem kan in het bekken zitten (torsie in het bekken) of in de wervels (scheve wervel) of een te hoog gespannen spier waardoor de zenuw loopt (bijvoorbeeld de periformis) of een slijmbeursontsteking van de iliopsoas (dit komt zelden voor maar kan wel de klachten veroorzaken die u beschrijft. Een injectie in deze slijmbeurs in de lies kan dan de oplossing zijn).

 

De Chiropractor begint met het stellen van specifieke vragen over uw rugpijn en over uw algemene gezondheidstoestand. De ischias pijn kan namelijk samenhangen met andere gezondheidsproblemen. Daarna volgt een lichamelijk onderzoek. Deze bestaat uit verschillende orthopedische, neurologische en chiropractische testen om te kijken waar de pijn vandaan komt en hoe het gesteld is met de beweeglijkheid en soepelheid van alle gewrichten die met de pijn te maken kunnen hebben. Ook zal de chiropractor de functie van de ischias zenuw testen en onderzoeken om te bepalen of er in het verloop van de ischias zenuw beknellingen aanwezig zijn.

In bijna alle gevallen kan de chiropractor ischias klachten behandelen.

 

Informatie over chiropractie en de adressen van alle erkende en geregistreerde chiropractoren kunt u vinden op de website van de Nederlandse Chiropractoren Associatie, www.chiropractie.nl.

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u altijd contact opnemen met een NCA chiropractor bij u in de buurt over Nederlandse Chiropractoren Associatie.


Met vriendelijke groet,

 

Marieke Zegelaar, DC

chiropractor

Enschede

www.kliniekatlas.nl

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Ik wik wel eens weten wat ik heb.:

Niet nakomen afspraken convenant
      [Gesteld in Rechtshulp-Noord Holland]
2008-05-19 14:54:15
vazalo-wetgeving
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2009-02-20 01:06:48
waar heb ik allemaal recht op?
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2009-09-10 19:07:26
Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
portretrecht ja of nee?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-19 16:48:08

Gemiddelde score Chiropractie: 8.1 (419x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+